A nők helyzete a zeneiparban?

Sokszor kerül felszínre az elmúlt időben a témakör, hogy milyen is a nők helyzete a zenei szakmán belül és az élet egyéb területein.

A nők helyzete a zeneiparban?
Teljes az Óbudai Kézműves Sörfesztivál zenei programja

Pénteken kezdődik az Óbudai Kézműves Sörfesztivál – koncertek a sör mellé

Három év kényszerű kihagyás után ismét söröket lehet kóstolni Óbudán. A sörkultúráról és a sörfőzésről szóló kiselőadások mellett koncertek is lesznek augusztus 26. és 28. között a Fő téren.
 
Fotó: Nagy Attila

Az nyer, aki a legtöbb csipeszt kapja – őszi programok az Esernyősben

Koncertek, beszélgetések, kortárs képzőművészet – ezt hozza az ősz Óbudán, a Fő téren.
 
 
Fotók: Esernyős

Majdnem minden nap minikoncert lesz az Esernyősnél Óbudán

Túrós csuszát ugyan nem adnak mellé és nem is sramli szól, de anélkül is kimehetsz Óbudára, pontosabban a Fő térre, még pontosabban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont elé (ha a Krúdy- szobor megvan, akkor jó helyen állsz), mert biztos, hogy lesz ott...
 
Az Amy Winehouse-sztori az esernyős kertmozijában

Az Amy Winehouse-sztori az Esernyős kertmozijában

2019. július 23-án az óbudai Esernyős által szervezett KeddKilenc Kertmoziban levetítik Asif Kapadia dokumentumfilmjét, amely Amy Winehouse tragikus életét – korábban nem látott – archív felvételeken keresztül mutatja be.
 
Az ersch, vagyis Siklósi Örs az AWS-ből

Egész nyáron zene az Esernyős belső udvarán és a Fő téren!

Az óbudai Fő tér és környéke hosszú évekig halott hely volt. Csak hétvégenként koptatta a macskaköveket az egymás után menetrend szerint megérkező násznép. Aztán tíz éve beköltözött a Zichy-udvarba a Kobuci, és lassan az egyébként roppant hangulatos tér is életre kelt, s ehhez...
 
Opera, Ady, jazzmatek – április az Esernyősben

Opera, Ady, jazzmatek – április az Esernyősben

A március a tribute zenekaroké volt, áprilisban több műfajjal várja látogatóit az óbudai Esernyős – 3 HÉV-megállónyira a Margit hídtól, pár lépésre Krúdy Gyulától és az esernyős lányoktól.
 
 
Bowies Keep Swinging

Az Esernyősben záporoznak a tribute koncertek

Az Esernyős kulturális térként és kávézóként működik 3 HÉV-megállónyira a Margit hídtól. Koncertek, kiállítások, közösségi programok és vetítések mellett igazi kávékülönlegességek várnak mindenkit Óbuda különleges hangulatú Fő terén.
 
Esernyő(s) legyen veletek! Koncertek Szindbád háta mögött

Esernyő(s) legyen veletek! Koncertek Szindbád háta mögött

Az Esernyős kulturális térként és kávézóként működik 3 HÉV-megállónyira a Margit hídtól. Koncertek, kiállítások és vetítések mellett igazi kávékülönlegességek várnak mindenkit Óbuda különleges hangulatú Fő terén,a Szindbád-szobor és az Esernyős-szoborcsoport ölelésében.
 
Fotó: Óbuda-Békásmegyer/FB

Behumi Dóri felolvas!

Irodalmi határidőnapló-bemutató lesz december 7.-én este héttől az óbudai Esernyősben. A Várkonyi Judit tízmásodperces novelláival és Török Eszter színezhető illusztrációival ellátott kiadványból Behumi Dóri olvas fel.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek