Közösségi finanszírozásból készült el Kiss Llászló új albuma

Nem is akárhol: a Beatles által legendássá vált londoni ABBEY ROAD stúdióban, Chisrtian Wright és Geoff Pesche végezte a mastering munkálatokat Kiss Llászló első szólóalbumán. A VAGY SEHOL című album felvételei lemezmegjelenési pályázati támogatás nélkül, kizárólag közösségi finanszírozásból készültek el, a költségekhez 72 adományozó járult hozzá.

Fotó: Rieger Johanna
A38 ünnepi találkozó/fotó: Gündüz Attila

Az Európa Kiadó frontembere álmodott digitális platformot az A38-nak

Tizennyolc éves működése során az A38 Hajón közel 3500 koncertfelvétel készült, ezt az őrületes mennyiségű anyagot a lehető legjobb eszközökkel rögzítette a stáb. A rögzítés, archiválás és közzététel folyamata szorosan kötődik a Menyhárt Jenő által megálmodott platform...
 
Fotó. József Attila Színház

Mi köze van Tóth Mancinak az Európa Kiadóhoz?

Rendhagyó előadás lesz január 29-én a József Attila Színházban: akik jegyet váltanak a Lila ákác című előadásra, azok közvetlenül a darab után részt vehetnek egy Európa Kiadó koncerten is, így aznap kétszer is felcsendül majd a Szabadíts meg a gonosztól című örökzöld.
 
 
Kib...ott végtelen űr – megjelent Németh Róbert (ex-Heaven Street Seven) második szólóalbuma

Kib...ott végtelen űr – megjelent Németh Róbert (ex-Heaven Street Seven) második szólóalbuma

A furcsa című anyag – az ilyen szavakért büntet a FB, hiába van kipontozva... – a zenész egy nehéz életszakaszának lenyomata. A lemez bemutatója november 15-én lesz a fővárosi Trip hajón
 
Fotó: Dürer kert

Ezt nem szerettem, ezt nem szerettem… Európa Kiadó, Dürer-kert

"Mit csináljak, hogy elfelejtsem?" Na jó, elfelejteni azért semmiképp nem akarom, de messze nem ez volt életem legjobb Európa Kiadó-koncertje, de még az csak az idei évé sem. Illetve hát... egyáltalán nem lett volna ez rossz koncert, ha az ember csak úgy általában betéved egy ismeretlen...
 
Fotó: menyhárt Jenő 60/FB

Az éneklés évei – Menyhárt Jenő 60

Elöljáróban annyit, hogy erősen elfogult vagyok Menyhárt Jenővel szemben. Tizenévesen nagyrészt az ő zenéin és szövegein szocializálódtam. Imádtam. (Az akkori dolgait a mai napig). De mint majd kiderül, ez az elfogultság sem mindig szül tisztán pozitív eredményt.
 
Fotó: Szatmári Gergely

Menyhárt Jenő 60 – egyszeri, különleges koncert a kerek évfordulóra

Az Európa Kiadó dalszerző-gitáros-énekese április 14-én egyszeri, különleges koncertet ad a budapesti MOM Sportban, ahol vendégként fellép Kiss Llászló, Víg Mihály, Müller Péter Sziámi, Hegyi Zoltán, Varga Orsolya és Menyhárt Leó is.
 
 
Fotó: Est.hu

Remek zenész volt – Az Európa Kiadó frontembere Peter Ogiról

Peter Ogi figyelemre méltó életművet hagyott maga után – nyilatkozta Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó frontembere pályatársára emlékezve.
 
Fotó: Talabér Géza

Ez nem egy szokásos Európa Kiadó-koncert lesz!

Több szempontból is különleges fellépéssel nyitja az új évet az Európa Kiadó. Menyhárt Jenőéknek ez lesz az első 2018-as koncertje, a MOMKultban új dalt mutatnak be, plusz: ezen az estén a klasszikusok mellett elhangzik a zenekar új felállásában írt összes új száma, mi több: itt...
 
Pokoli aranykor – A 80-as évek hazai underground koncertplakátjai

Pokoli aranykor – A 80-as évek hazai underground koncertplakátjai

Pokoli aranykor címmel nyílik kiállítás pénteken a fővárosi Kieselbach Galériában a nyolcvanas évek magyar underground koncertplakátjaiból. A tárlatot egy vaskos kötet kíséri, amely a plakátok mellett hiánypótló módon bemutatja a kor és a színtér fontos szereplőit.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek