Grammy 2023: ez a 23 éves jazzénekes vitte el a pálmát a Maneskin elől

A vasárnapi Los Angeles-i Grammy-gálán a jazzénekes Samara Joy lett a legjobb új előadó, olyan neveket maga mögé utasítva, mint Wet Leg, Anitta és a Maneskin. Samara Joy a legjobb dzsessz vokál album kategóriát is behúzta.

Fotó: Samara Joy/FB
A fotó illusztráció

Soha nem tapasztalt mélységbe zuhant a Grammy televíziós nézettsége

A tavalyihoz képest előtt feleannyian voltak kíváncsiak az amerikai tévénézők a lemezakadémia díjainak vasárnapi átadására.
 
Fotó: TV Insider

Nagy meglepi nem volt a Grammy-díjátadón

A várakozásoknak megfelelően Beyoncé lett a legtöbb díjat begyűjtő női előadó a Grammy történetében, miután a vasárnapi, 63. gálán nyert trófeákkal együtt már 28 győzelmet aratott.
 
 
Fotó: The Weeknd/Insta

The Weeknd teljesen hátat fordított a Grammy-nek

Azon már tavaly kiakadt a 2021. január 14-én Budapesten koncertező zenész, hogy ismételten nem kapott jelölést, pedig az After Hours című albuma egyértelmű kritikai és kereskedelmi sikert aratott, a Blinding Lights című kislemeze pedig rekordot döntött azzal, hogy 40 hetet a Billboard Hot...
 
Fotó: Beyoncé/Insta

Beyoncé Grammy-történelmet írhat

A 63. Grammy-díjátadó gálát helyi idő szerint vasárnap este rendezik meg a Los Angeles-i Staples Centerben. A legtöbb, kilenc jelölést idén Beyoncé kapta. Ha ezek közül legalább négyet díjra tud váltani, ő lesz a Grammy történetének legtöbb díjat elnyerő női előadója. Nyolc...
 
Márciusra halasztották a Grammy-gálát

Márciusra halasztották a megkopott fényű Grammy-gálát

Egyáltalán nem meglepő hír, hogy a január 31-én esedékes díjátadót áttolták március 14-re. Aztán majd meglátjuk, legfeljebb streamelik, ahogy minden mást mostanában.
 
Átnevezték a Grammy-díj egyik kategóriáját

Átnevezték a Grammy-díj egyik kategóriáját

Új nevet kapott a Grammy-díjak legjobb világzenei album kategóriája: ezentúl a legjobb globális zenei albumnak nevezik, mert ez "mérvadóbb, modernebb és befogadóbb meghatározás" a díjakat odaítélő Amerikai Lemezakadémia szerint. Szerintünk meg a régi is pont jó volt...
 
 
Fotó: YouTube

Reméljük, az Aerosmith jobban teljesít majd a Puskásban, mint a Grammy-gálán

Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben, a Staples stadionban rendezték meg a 62. Grammy-gálát. A helyszín a Los Angeles Lakers otthona. Kobe Bryant ennek a csapatnak volt az ikonikus játékosa...
 
Fotó: Connor Danylenko/Pexels

Grammy, Aerosmith, RHCP – botrány botrány hátán

Valami lehet a levegőben. Pár nappal a Grammy-átadás előtt sisteregnek a lapok a exfőnök által ledobott kommunikációs bombától (nem Norbi!), ezen a gálán lép fel az Aerosmith – díjat is kapnak, náluk is áll a bál, a RHCP gitárosa meg egy interjúban cinkeli a zenekart.
 
Így lehet túszokat szabadítani tűsarkúban: a Halestorm nem fogja vissza magát

Hogy lehet túszokat szabadítani tűsarkúban? A Halestorm megmutatja

Megjelent a Halestorm legújabb videója “Vicious” című dalukhoz, mely a 2018-as, azonos nevű lemezükön található. Hát, Lzzy Hale énekesnővel nem szívesen találkoznánk egy sötét utcában...
 
Maluma

Nem tudod, ki az a Maluma? Segítünk!

Június vége várhatóan nem csak a napsütéstől lesz forró, ugyanis 23-án Budapestre érkezik a 2018-ban Grammy-díjat is nyerő latin szívtipró Maluma!
 
Fotó: grammy.com

Megvannak a 2017-es Grammy-jelöltek: van egy kakukktojás

2018. január 28.-án 60. alkalommal találnak gazdára a New York-i Madison Square Gardenben a Grammy-szobrocskák. Az est házigazdája a Carpool karaoke daloló sofőrje, James Corden lesz.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek