Green Day – Az amerikai idiótát most az amerikai álom nyírja ki

Az ikonikus rockbanda ikonikus slágereinek producerével tér vissza: 2024. január 19-én jelenik meg a Green Day 14., 'Saviors' címet viselő albuma.

Fotók: Green Day/FB
 Soha vissza nem térő alkalom: Ed Sheeran, Bruno Mars és a Green Day is fellép a PlayOn Festen

Soha vissza nem térő alkalom: Ed Sheeran, Bruno Mars és a Green Day is fellép a PlayOn Festen

Úgy, mint a magyar népmesében az okos lány: ott is lesz meg nem is, ugyanis a Warner Music Group háromnapos virtuális zenei fesztiválján a kiadó sztárjainak – köztük Cardi B, Ed Sheeran és a Coldplay – korábbi koncertjeit tűzik műsorra az interneten.
 
Ezúttal nem politizál a Green Day

Ezúttal nem politizál a Green Day

2020. február 7-én kerül az üzletek polcaira CD és bakelit formában a Green Day tizenharmadik stúdióalbuma, a Father Of All... A neten leginkább három ponttal jelenítik meg az új album címét, mert a folytatás így hangzik: ... Motherfuckers.
 
 
A Green Day is csatlakozott a karácsonyi dalosok táborához

A Green Day is csatlakozott a karácsonyi dalosok táborához

A milliók által imádott amerikai punk zenekar egészen váratlan dolgot tett: karácsonyi dalt adtak ki.
 
Fotó: Király Viktor/FB

MTV EMA: Király Viktor hozta el a régiós koronát

November 3-án hirdették ki az idei MTV EMA nyertesek nevét, a szokásos showműsorral fűszerezve, ahol Taylor Swift, a BTS, Billie Eilis és Halsey is duplázott, míg az egykori Oasis-frontember, Liam Gallagher életműdíjat kapott.
 
A Green Day ismét beszólt Trumpnak

A Green Day ismét beszólt Trumpnak

A zenekar mindig is kendőzetlenül fogalmazta meg a véleményét az aktuálpolitikával kapcsolatban, Trump kampánya során pedig ismét igencsak erősen politikai töltetű megnyilatkozásuk volt.
 
Óriási bejelentést tett a Green Day

Óriási bejelentést tett a Green Day

Az amerikai banda, úgy tűnik, még azelőtt magához tért, hogy valaki szeptember végén felébresztette volna őket: megjelent a „Father Of All" című felvételük, ami a februárban debütáló tizenharmadik stúdióalbum előfutára. Ezzel ráadásul sincs vége a dalnak, hiszen az új lemezt az...
 
 
Azt tudtátok, hogy a Green Day dobosának izlandi death metal zenekara van?

Azt tudtátok, hogy a Green Day dobosának izlandi death metal zenekara van?

Valószínűleg nem tudtad, pedig a Green Day dobosának,Tré Coolnak TÉNYLEG van egy izlandi death metal együttese. A banda neve Dead Mermaids, vagyis Halott Sellők, és nemrég kiadtak egy új EP-t “You’re Welcome” címmel.
 
Green Day 1990/Billboard

7 együttes, akik még a gimiben kezdték

Sokan már gyerek- vagy tinikorukban tudták, hogy zenélésből szeretnének majd megélni. Íme néhány zenekar, akik még a középiskolában kezdték el a közös zenélést, de nemcsak túlélték a gimis éveket, hanem világhírre és óriási rajongótáborra tettek szert.
 
A Green Day “American Idiot”-ja a brit listák élén Trump látogatása miatt!

A Green Day “American Idiot”-ja a brit listák élén Trump látogatása miatt!

A brit online kampány, amely az említett lemezt népszerűsíti 14 évvel megjelenése után, Trump látogatása alkalmából kíván üzenni...
 
Fotó: altpress.com

Billie Joe újévi tanácsát mindenkinek meg kéne fogadnia!

A Green Day frontembere Instagram-posztban ad jó tanácsokat az évtervezéshez mindenkinek. Valójában örök érvényű ajánlások ezek, így akár minden évben megfogadhatjuk őket...
 
Horrorklasszikus ihlette a Green Day új videóját

Horrorklasszikus ihlette a Green Day új videóját

A zenekar John Carpenter 1988-ban készült horrorját használta a "Back for the USA" című videó alapjául (nem összetévesztendő a The Beatles "Back in the USSR" című klasszíkusával).
 
Fotó: Frank Maddock

Isten kedvenc zenekara: A Green Day best of albummal jelentkezik novemberben

A 'Greatest Hits: God's Favorite Band' november 17-én kerül a polcokra és a digitális szolgáltatókhoz, és már előrendelhető. A korong 20 klasszikus Green Day dal mellett két vadonatúj számot kínál a közönségnek.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek