Karácsonyra rock and rollt kértél? Itt van: a Hungária elhozta neked az új dalát

Az együttes 1995 óta először áll össze egy nagykoncert erejéig a Puskás Arénában. Körülbelül ennyi ideje új dalon sem munkálkodtak együtt, sőt, karácsonyi dal a Hungária történetében eddig még SOHA NEM született.

Fotó: Broadway
A fotón Steve Dub/stevedub.com

Producerlegendák érkeznek Budapestre

A Petőfi Media Group Könnyűzenei Igazgatósága által működtetett NKA HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) könnyűzenei exporttal foglalkozó programiroda idén 4. alkalommal szervezi meg a SongLab projektet.
 
Egy estére kinyit a Hotel Menthol – újra Hungária-koncert a Népstadionban

Egy estére kinyit a Hotel Menthol – újra Hungária-koncert a Népstadionban

Az együttes legutóbb 1995-ben adott koncertet a Népstadionban, amit ma már persze nem így hívnak, de a Hungária-érzés csaknem 30 év távlatában is ugyanaz: egy estére a Puskás Stadionban ismét összeáll a legendás zenekar – Fenyő Miklós, Szikora Róbert, Dolly és Novai Gábor.
 
 
Február 1-ig vetítik a Queen legendás budapesti koncertfimjét

A többi már történelem... – Február 1-ig vetítik a Queen legendás budapesti koncertfimjét

A MOM Park megújult mozijában február 1-ig minden este vetítik a Queen legendás, 1986-os budapesti koncertjéről készült filmet.
 
Új listavezető és több új szereplő a legexportképesebb magyar zenekarok listáján

Új listavezető és több új szereplő a legexportképesebb magyar zenekarok toplistáján

Elkészült a HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda újabb összesítése a nemzetközi közegben piacképesnek ítélt hazai előadókról. A szakemberek által összeállított toplistát a Platon Karataev vezeti Дeva /Deva/ és a The Qualitons előtt.
 
Fotó: Raktárkoncert/FB

Ezeket a raktárkoncerteket vették fel eddig

Szeptember 21-től kezdődik a könnyűzenei ipar támogatására indított Raktárkoncert-sorozat; mindenki a saját foteljéből nézheti meg a csaknem 200 koncert bármelyikét.
 
Fotó: Bors

Elhunyt a legendás Szaxi Maxi

67 évesen távozott tőlünk, és már biztosan az égi zenekarban fújja szeretett szaxofonját az egykori Hungária, és Dolly Roll oszlopos tagjaként ismertté vált Fekete Gyula, alias Szaxi Maxi.
 
 
Sokat köszönhet a primavera fesztiválnak a magyar zenekar

Sokat köszönhet a Primavera fesztiválnak a magyar zenekar

A Belau (a Kedves Péter és Buzás Krisztián által alkotott elektronikus zenei produkció) az Essence májusi debütálása óta igazán impozáns eredményeket tudhat maga mögött, hazai és nemzetközi viszonylatokban egyaránt – köszönhetően a HOTS-nak is. Meg persze maguknak...
 
Leslie Mandoki külföldi turnéra viszi a „Magyar képek” progresszív rock-koncertsorozatot

Leslie Mandoki külföldi turnéra viszi a „Magyar képek” progresszív rock-koncertsorozatot

A Fonogram Életműdíjas és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett magyar zenész-producer októberben és novemberben Hamburgon, Münchenen, Dortmundon és Berlinen átívelően mutatja be nagyszabású koncertsorozatát a ManDoki Soulmates zenekarában muzsikáló legendák élén.
 
Parádés műsorral zár Csillebércen a szabadtéri színpad

Parádés műsorral zár Csillebércen a szabadtéri színpad

Lassan vége a nyárnak, ami nem csak iskolakezdést és hűvösebb időt jelent, hanem a szabadtéri színházak utolsó hónapját is. Nincs ez másként Csillebércen sem, de azért szeptember közepéig még változatos előadásokkal várják a közönséget.
 
Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Nem Queen-imitátorokat keresnek, hanem egyedi produkciókat: Q-Faktor

Q-Faktor címmel negyedik alkalommal rendezik meg a Queen Zenei Tehetségkutató Versenyt. A jelentkezési határidő július 31., a döntő szeptember 1-jén lesz.
 
Tíz éve hagyott itt minket Flipper Öcsi

Tíz éve hagyott itt minket Flipper Öcsi

Nem kért már ebből a világból, pedig csupán 46 éves volt (1962-2008)... Az Újságmúzeum mai posztját közöljük, noha az évforduló nem napra kerek.
 
Hat év hallgatás után új dalokkal jelentkezik Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar

Hat év hallgatás után új dalokkal jelentkezik Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar

Az együttes közel 15 éves fennállása alatt 5 nagylemezt jelentetett meg, a legutóbbit 2011-ben. Néhány év szünet után azonban teljesen új hangzással és friss dalokkal jelentkeznek.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek