Az együttes neve: Szörényi Levente

Bocsánatot kérünk az E-színháztól, de ezt nem hagyhattuk ki :) Bizonyára fix adatlappal dolgoznak, ahol az együttes neve rubrikát kell csak kitölteni. De amúgy majdnem... Az esten konkrétan a Miskolci Illés Emlékzenekar zenélt.

Az együttes neve: Szörényi Levente
Akinek Jimi Hendrix volt a gitárosa: 10 tény Little Richard életéből

Akinek Jimi Hendrix volt a gitárosa: 10 tény Little Richard életéből

Nyolcvanhét éves korában, Nashville-hez közeli otthonában szombaton elhunyt Little Richard. A zenész halálának hírét fia, Danny Penniman közölte a Rolling Stone magazinnal, de a halál okát nem árulta el. Nem akárhonnan indult – nem akárhova jutott...
 
Fotó: Szép lányok, ne sírjatok! (1970.)

Üzenetek a múltból – palack helyett lemezen

Pár hete kaptam egy meghívót Hegedűs Pisti kollégámtól, akivel valaha a Rockinform című lapnál ettük a rockzenei újságírók keserű kenyerét, igaz, nem egy időben, mert mire ő érkezett, én már a Fiksz rádióban hajhásztam az olcsó népszerűséget, de azért vannak közös pontok.
 
 
Annyira titkos volt a brit sztár koncertje, hogy csak utána hallottunk róla

Titkos koncertek a városban – hallottál róla?

Ha ez volt a cél, akkor kiváló eredményességgel dolgozott a Garden Wonder csapata: a titkos városi koncertsorozat keretében 16-án Budapesten járt Elton John egyik kedvence, James Gillespie, és nem tudtunk róla :) De valójában nem róla szeretnénk beszélni.
 
 Photo by Francesco Paggiaro from Pexels

A magyar rockzene eddig kiadatlan kincsei jelennek meg bakeliten

A november 22-én megjelenő vinyl lemezek egyikén Mészáros Márta 1970-es filmje, a Szép lányok, ne sírjatok zenéje, a másik kettőn a V'Moto-Rock-előd V'73, illetve az etnorockot játszó Barbaro koncertfelvétele hallható.
 
50 éves az Illések és pofonok

50 éves az Illések és pofonok

Újra itt van, a Sárika vagy az Oh, kisleány... – 50 éves minden idők legnépszerűbb magyar beat albuma, az Illések és pofonok. A rajongók ezúttal egy zenetörténeti pillanatnak lehetnek részesei, ugyanis Szörényi Leventével végighallgathatják a teljes lemezt, és a Kossuth-díjas...
 
 Róisín Murphy és a Morcheeba a kétnapossá bővült Balaton Pikniken

Róisín Murphy és a Morcheeba a kétnapossá bővült Balaton Pikniken

Kétnaposra bővül és világsztárok egész sorát vonultatja fel a második Balaton Piknik a balatonboglári Gömbkilátónál.
 
 
Fotó: Fortepan

Süketen nem lehet zenélni – Szörényi Szabolcs nem a zenélés miatt vesztette el hallását

Most ünnepelte hetvenötödik születésnapját a legendás Fonográf együttes basszusgitárosa. Ebből az alkalomból a Bors kereste fel pár szóra.
 
Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.
 
Petruska és Szeder furcsa hangulatba kerültek

Petruska és Szeder furcsa hangulatba kerültek

Petruska az Illés zenekar generációs himnuszát, Az utcánt gondolta újra Szeder társaságában, jobban kidomborítva annak lírai oldalát. A klip a Szederrel közös, több évtizedes barátságát festi fel a képernyőre. Az utcán feldolgozása egyébként a dalszerző-gitáros nemrég megjelent...
 
Már a csapból is Ed Sheeran folyik – új dalok a Margitszigeti szökőkút idei programjában

Már a csapból is Ed Sheeran folyik – új dalok a Margitszigeti szökőkút idei programjában

A kis vörös gigaslágere, a Shape of You – sok egyéb ismert dal között – idén bekerült a Margitszigeti zenélő szökőkút műsorába.
 
Fotó: budapestantikvarium.hu

Bródy János, az Illés, a Fonográf, Koncz Zsuzsa és mások a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről

Nekem írod a dalt címmel újabb könyvet írt a Kádár-rendszer könnyűzenéjéről a korszak és a téma kutatója, Csatári Bence. A történész, újságíró ezúttal azt járta körül néhány kulcsszereplővel, miként működött a cenzúra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas években.
 
A fotón Anika Nilles

A világ leghíresebb csaj dobosa a Budapest Music Expón

Már épül a Hungexpón minden idők legnagyobb közép-kelet-európai zenei kiállítása, a Budapest Music Expó, hogy aztán október 6-tól három napon át a zenéé legyen a főszerep. A rendezvényen több nemzetközi sztár is fellép, többek közt a világ legismertebb női dobosa, Anika Nilles...
 
Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek