Hatvan éves sztorit ünnepel a Várkert Bazárban a Keep Floyding zenekar

A Pink Floyd zenei örökségének hazai őrzője, a Keep Floyding együttes különleges rocktörténeti évfordulót ünnepel május 4-én a Várkert Bazárban.

Hatvan éves sztorit ünnepel a Várkert Bazárban a Keep Floyding zenekar
Fotó: Martassist

A koncert, ami majdnem elmaradt, de a zenekar és a közönség kitartott: Keep Floyding

A Keep Floyding zenekar húsz éve játssza, népszerűsíti a Pink Floyd muzsikáját. Jobbára tematikus előadásokat tartanak a brit zenekar életművéből. A szombat esti koncert apropóját a The Dark Of the Moon című, 1973-as, elképesztő minőségű és sikerű albumuk megjelenésének...
 
Fotó: Keep Floyding Band

Pink Floyd-dalok a csillagos ég alatt

Idilli fesztivál hangulat, ókori romok, napnyugta és a Keep Floyding zenekar várja május 12-én, pénteken az Aquincum Polgárvárosi Amfiteátrumba érkező közönséget.
 
 
Fotó: Keep Floyding

Az aquincumi romok között a pompeii romok között rögzített koncertből is felcsendülnek részletek

A hasonló, nagy sikerű koncert után ismét az Aquincumi Polgárvárosi Amfiteátrumban lép fel a Keep Floyding. A legendás brit csapat, a Pink Floyd munkássága előtt tisztelgő együttes április 29-én az ókori romok között az Atom Heart Mother című lemez dalait és más ismert...
 
 Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Purcelltől a punkig – Nagy-Britannia két hétre Budapestre költözik

Pontosabban a Müpába: ha ősz, akkor Európai Hidak fesztivál, s ez még a vírus által ellehetetlenített időkben sincs másképpen: szeptember 15. és 28. között a brit kultúra elfoglalja az érzékszerveinket.
 
Moha bácsi Keep Floyding-függő lett

Moha bácsi Keep Floyding-függő lett!

Semmi tudatosság nincsen benne, de szép lassan a Keep Floyding házi koncertbeszámoló-írója leszek. Viszonylag rövid idő alatt ez volt a harmadik Keep Floyding koncert, amire eljutottam.
 
Keep Floyding ismét a kövek között, avagy Pompeii újratöltve

Keep Floyding ismét a kövek között: Pompeii újratöltve

A Keep Floyding 2019. május 10-én több szempontból is rendhagyó koncertet tartott Aquincumban. 2019. június 15-én újra a romkertben lépnek fel, tehát aki májusban lemaradt, most bepótolhatja.
 
 
Fotó: Papp József / LFS

A Keep Floyding Aquincumban

Nemrégiben voltam már Keep Floyding koncerten az A38 hajón. Nem volt rossz, sőt, de komoly hátast nem dobtam akkor tőle. Leginkább a dilemmám volt nagy, hogy voltaképpen és mindösszesen hogyan is értékeljek egy tribute vagy cover zenekart, amelyik tisztességesen és böcsülettel eljátssza...
 
Ezt kell tudnod, ha mész a Keep Floyding különleges szabadtéri koncertjére!

Ezt kell tudnod, ha mész a Keep Floyding különleges szabadtéri koncertjére!

A Keep Floyding zenekar 20 éve dédelgetett álma válik valóra 2019. május 10-én este az 1971-es olaszországi Pompeii romok között előadott és filmre rögzített Pink Floyd-koncert rekonstrukciójával – az óbudai Aquincum Polgárvárosi Amphiteátrumban.
 
 Pink Floyd-ot visz a víz...

Pink Floydot visz a víz...

Két dolog van. Illetve három.
 
Az egész Pink Floyd-életmű egy estébe sűrítve: Keep Floyding a Hajón

Az egész Pink Floyd-életmű egy estébe sűrítve: Keep Floyding a Hajón

Jó, jó, nem maradék nélkül, mert azért ahhoz elég gyorsan kellene játszani, és az egyetlen este még akkor sem lenne feltehetően elég: a zenekar minden korszakból kiválogatja a zenetörténetben (is) ikonikussá vált slágereket
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek