Indián nyár a Kobuci kertben

Bár az "ndián nyár" szónak van egyfajta belassulós, szomorkás, nosztalgikus íze, ezeket az aromákat pont nem fogja senki érezni, akik az óbudai szabadtéri koncerthelyszínre látogatnak: a Kobuciban lendületesen meghúzzák az utolsó ívet.

Indián nyár a Kobuci kertben
Hova menjek szombat este?

Hova menjek szombat este?

Elsőre azt mondanánk, valami zárt helyre, de hátha holnap kisüt a nap...
 
15 év Kobuci

A 15. évadban a rap is megjelenik a Kobuciban

Rendhagyó módon három koncertfilmmel nyitotta meg tegnap jubileumi évadát a Kobuci Kert. A filmeket a március 28-i Toldi Moziban tartott bemutatókat követően hamarosan online teszik elérhetővé. 
 
 
A 2022-es szezon egyik évadzáró koncertje: PAano Graszt (Fotó: Kobuci/FB)

Április 13-án indul a Kobuci jubileumi évada

Már évek óta az van, hogy amikor a Kobuci szétkürtöli a nyitást jelentő koncerteket, akkor elrakom egy zsákba a kötött sálakat és sapkákat: innentől fogva számomra bármennyi fok is lehet, végeztem a téllel.
 
Fotó: Kovács Kinga

A The Carbonfools tagjai nem kifejezetten közösségimédiás guruk...

Itt az új The Carbonfools klip, amelyben úgy tűnik, a zenekar bosszúra szomjazik, ugyanis a történet szerint az énekes „gonosz énje" három olyan influenszert rabol el, aki teljesen felesleges dolgokkal szemetelik tele a közösségi oldalakat.
 
Illusztráció: Romani Design/FB

Lánykérés a Kobuciban

Egy ma is élő oláhcigány hagyomány, a lánykérés, vagyis a kéretés (mangaipo) jegyében ad koncertet a Romano Drom június 1-jén az óbudai Kobuci kertben.
 
Itt a tavasz, jön a nyár – nyit a Kobuci!

Itt a tavasz, jön a nyár – nyit a Kobuci!

Amikor a Kobuci Kert – és a többi szabadtéri koncerthelyszín, sörkert stb. – megnyílik, az azt jelenti, hogy rajta vagyunk a csúszdán, ami már egyenest a nyárba vezet. Ami még hátravan az igazán meleg napokig, azt már fél lábon állva – egy-egy koncerten – is kibírjuk. A Kert...
 
 
Bár még lennének koncertjei, vírusérintettség miatt ma bezár a Kobuci

Bár még lennének koncertjei, vírusérintettség miatt ma bezár a Kobuci

Az, hogy ez egy fura évad volt, már megírtuk – elég finom megfogalmazása a dolgoknak. Az óbudai szórakozóhelynek még lett volna dolga a zenével ebben a terhelt szezonban: Bagossy Brothers Company, Kontroll csoport, Stereo Swing, Góbé zenekar, de a mai nappal sajnos elköszönnek úgy a...
 
Margaret Island a Parkban Fotó: Bódis krisztián

Finoman szólva: furcsa évadot zárnak a szabadtéri koncerthelyszínek

A járvány sújtotta idei évadot rengeteg újratervezés jellemezte. Jövő héten zárja szokatlan szezonját a Budapest Park, a Kobuci kert október 8-án zárja a nyarat a Góbé zenekar koncertjével, a Barba Negra Track programján nem tudunk kiigazodni: nem látjuk, hol a szabadtér vége és hol...
 
HendrixFeszt a Message to Hendrixszel és a Hendrix Projecttel a Kobuciban!

HendrixFeszt a Message to Hendrixszel és a Hendrix Projecttel a Kobuciban

Jimi Hendrix halálának 50. évfordulójára – és egyben hagyományteremtő jelleggel – szervezik meg a Kobuci kertben az első HendrixFesztet szeptember 8-án, ahol két zenekar is tiszteleg a mester munkássága előtt.
 
Fotó: Kobuci (FB)

Ma lesz az első koncert a Kobuciban a karantén óta

Mint azt tegnap óta tudjuk, immáron lehet koncerteket tartani – a megfelelő szabályok betartásával, amiről fixen csak annyit tudunk, hogy max. 500 fő. A Kobuci kert nem sokat tűnődött, amint lehet, belecsaptak a lecsóba.
 
Fotó: Kobuci

BREAKING: Kinyit Kobuci!

Jó, mi már tegnap tudtuk, meg az is, aki figyeli az oldalukat, de azért szeretnénk kifejezni örömünket ezzel a brékinggel, azt is elmondjuk, miért.
 
Fotó: Mudra László

A tavaszi nyitóhétvége nyáron lesz a Kobuciban

Egyre inkább úgy tűnik, hogy sajnos az áprilisi és májusi koncertektől is könnyes búcsút kell vennünk. Bár van aki még reménykedik, a Kobuci már most elkezdte átszervezni a programnaptárát.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek