Fotó: Mudra László

A tavaszi nyitóhétvége nyáron lesz a Kobuciban

Egyre inkább úgy tűnik, hogy sajnos az áprilisi és májusi koncertektől is könnyes búcsút kell vennünk. Bár van aki még reménykedik, a Kobuci már most elkezdte átszervezni a programnaptárát.
 
Fotó: Kobuci kert

A Kobuci bizakodó

Pillanatnyilag őket nem érinti az éjfélkor kihirdetett veszélyhelyzet, rájuk az 500 fős korlátozás lenne érvényben. A programokat szervezik, a nyitás még a jótékony messzeségben.
 
 
Fotó: picjumbo.com/Pexels.com

Zene, kultúra, zöld gondolat – 3500 fát ültet a Kobuci Budapest-szerte

A KOBUCI történetének eddigi legradikálisabb zöld vállalását tette közzé: a 2020-as évadtól kezdve a Kert lesz a főváros első koncerthelyszíne, amely semlegesíti karbonlábnyomát.
 
Fotó: Kobuci

A Kobuciban még tart a 11. nyár – Zerge összefoglalja az előző 10 évet

Immár újra itt az ősz, és Petőfivel szemben (akinek, szép, mint mindig) én inkább a cinege pártjára állnék ebben a kérdésben, pláne hogy mostanában tényleg hűvös szelek járnak, éjszaka meg egészen hidegek is. Ludaim nincsenek a kert alatt, hogy megfagyjanak, de a csilijeim az...
 
Jól indult az augusztus a Kobuciban

Jól indult az augusztus a Kobuciban

The Carbonfools, Szabó Balázs Bandája, 30y, Intim Torna Illegál, Boban Markovic Orkestar – csak egy pár név a Kobuci kert augusztusi repertoárjából.
 
(Szörényi Szabolcs (bal oldalon) és Levente (középen) és Höfner gitárjaik a táncdalfesztiválon)

Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot

Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy múltú táncdal-fesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés dal, a Ne gondold! felvétele. A világhírű hangszerkészítő cég most...
 
 
Big Daddy Wilson visszatér Óbudára

Big Daddy Wilson ismét beköszön Óbudára

Július 21. és 25. között világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze a Kobuci kertben, hogy az élő blues örömébe beavassák a közönséget: a VII. Bluesfesztivál minden bizonnyal a fesztivál történetének egyik legerősebb műsorkínálatával várja a közönséget.
 
Jótékonysággal ünnepli a 10. szülinapját a Kobuci

Jótékonyság, világzene, fotóalbum, szülinap – így ünnepli a 10. évet a Kobuci

Azt már megtapasztaltuk, hogy idén MINDENKI ̶t̶á̶n̶c̶o̶l̶ ünnepel: 5-55-ig minden szám megtalálható a repertoárban, a Kobucival is elszaladt az idő: immáron 10 éve várják Óbuda egyetlen szabadtéri szórakozóhelyén a népeket.
 
Fotó: Besh o droM

20 vendéget hívott a 20. szülinapi koncertjére a Besh o droM

Most már értjük, hogy a hagyományt megtörve, miért nem velük nyílt meg az óbudai koncerthelyszín: a magyarországi világzene egyik legkiemelkedőbb zenekara 2019. június 8-án 20 éves fennállását ünnepli a Kobuci Kertben.
 
 Fülesbagoly Tehetségkutató Special a Kobuci kertben

Fülesbagoly Tehetségkutató Special a Kobuci kertben – komoly nyereményekkel

Újra megrendezik Budapesten Magyarország egyik legnépszerűbb könnyűzenei versenyét, ezúttal Fülesbagoly Tehetségkutató Special néven. A korábbi elnevezés azért módosult, mert a zenei vetélkedő kiegészült egy networking tevékenységgel.
 
A fellépők csak hölgyek, a hallgatóság bárki lehet!

A fellépők csak hölgyek, a hallgatóság bárki lehet!

Nemrég beszámoltunk arról, hogy Svédországban kizárólag női fellépőkkel és közönséggel rendeztek meg egy fesztivált. Az óbudai minifesztiválra természetesen az urakat is várják most vasárnap!
 
Egy hét világzene a jubiláló Kobuciban

Egy hét világzene a jubiláló Kobuciban

Világzenei héttel ünnepli jubileumi, tizedik évadát az óbudai árnyas fák alatt meghúzódó Kobuci Kert. Augusztus 13. és 19. között a Boban Marković Orkestar, a Besh o droM, a Zuboly vagy éppen a Fanfara Complexa mellett a műfaj számos hazai kiválósága és fiatal formációk is...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek