Meghalt Brunner Győző, a Korál másik alapítója

77 éves korában meghalt Brunner Győző, aki 1965-től a Metro együttes, 1972-től a Taurus dobosa és vezetője volt, ez utóbbi felbomlása után Balázs Fecóval megalapította a Korál együttest.

Fotó: Fortepan / Hunyady József
Apropó: újévi fogadalom – víz alatti hangterápiával mentik a korallokat

Apropó: újévi fogadalom – víz alatti hangterápiával mentik a korallokat

Az elengedős fogadalmak után (súly, cigi, idegeskedés stb.) után a szaporító elhatározások jönnek: TÖBBET fogok mozogni, olvasni, törődni az emberekkel – s ha már a törődés, akkor persze bolygó, klímaváltozás, környezetvédelem...
 
Egy csomó dalt akkor is el tudnánk játszani, ha álmunkból ébresztenek fel – Korál-előjáték

Egy csomó dalt akkor is el tudnánk játszani, ha álmunkból ébresztenek fel – Korál-előjáték

Május 5-én, majdhogynem napra pontosan 40 évvel első nyilvános, ifiparkbeli fellépése után a Korál ad majd koncertet a Papp László Sportarénában. Ez annyival különlegesebb, mint a többi arénás koncert, hogy jóval ritkábban lépnek fel, és az is nagyban eltér majd, hogy a Korál...
 
 
Boldog szülinapot, Fecó!

Boldog szülinapot, Fecó!

Március másodikán ünnepli születésnapját Balázs Fecó. Pályatársai, hazai hírességeink ebből az alkalomból köszöntötték a lírai hangvételű énekest, sok sikert, boldogságot kívántak neki, és régi, közös emlékeket idéztek fel.
 
Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

Miért nem lett futball-legenda Balázs Fecó?

Focistának készült, de egy sérülés miatt lett belőle végül zongorista. Az utóbbi időben aggasztó hírek jöttek egészségi állapotáról, ám most a Korállal életműkoncertre készül. Az ATV Heti Naplója Balázs Fecónál járt.
 
Ne állj meg soha: Korál-születésnap az Arénában

Ne állj meg soha: Korál-születésnap az Arénában

Fennállása negyvenedik évfordulóját nagykoncerttel ünnepli a Korál együttes 2018. május 5-én a Papp László Budapest Sportarénában.
 
Sitke 2016/ YouTutbe

Nem kímélik Pataky Attila fiát a Sitkei Rockfesztivál oldalán

Ismét a kápolna megmentéséért dübörög augusztus 26-án, szombaton a Vas megyei Sitkén a rockfesztivál. Idén a Bagatell, a Red Rockets, a Pair o' Dice, a Moby Dick, az Ossian, a Lord, az Edda, valamint a Kalapács lép színpadra.
 
 
Keresztes Ildikó már tényleg (érdem)keresztes: zenészeket is kitüntettek az ünnep alkalmából

Keresztes Ildikó már tényleg (érdem)keresztes: zenészeket is kitüntettek az ünnep alkalmából

Zeffer András zenész, a P. Mobil egykori, a MobilMánia jelenlegi tagja, Török Ádám, a Mini együttes vezetője, Keresztes Ildikó énekesnő, Koltay Gergely zenész, zeneszerző, a Kormorán együttes alapító tagja a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehette át.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek