Több mint (3,6 milliárd forintért keltek el Mark Knopfler gitárjai

Több mint 8 millió fontért (3,6 milliárd forintért) keltek el szerdán egy londoni árverésen a Dire Straits együttest alapító Mark Knopfler gitárjai és erősítői. A londoni árverésre 61 országból jelentkeztek be licitálók és vásárlók.

Fotó: Christie's
Fotó: David Gilmour (FB)

A zene örök: új albumokkal rukkolnak elő a régi nagyok

Ahogy bemrég megírtuk, Bruce Dickinson csaknem húsz év után új albumon dolgozik. Turnéval is készül, amely június 1-jén érkezik a Barba Negrába. Idén Paul Simon is készített lemezt, méghozzá vallásos témában, Seven Psalms címmel. Ez a lemez a zenész életművének lezárásaként is...
 
Aki duettet énekelt Mark Knopflerrel: Tommy Emmanuel ősszel a Barna Negrában

Aki duettet énekelt Mark Knopflerrel: Tommy Emmanuel nemsokára a Barba Negrában

Több mint öt évvel legutolsó budapesti fellépése után november 10-én a Barba Negra Music Clubban koncertezik Tommy Emmanuel. Az ausztráliai születésű zenészt minden idők egyik legnagyobb hatású gitárosának tartják, aki szóló fellépésein egyszemélyes zenekarként nyűgözi le a...
 
 
Dire Straits-ben gazdag évünk lesz!

Dire Straits-ben gazdag évünk lesz!

2019. július 9-én új szólóalbumának dalaival és persze a régi nagy Dire Straits slágerekkel 6 év után újra az Arénában ad koncertet Mark Knopfler. De még előtte, 2019. április 4-én aThe Dire Straits Experience is ellátogat egy koncert erejéig a Papp László Budapest Sportarénába.
 
Fotó: Mark Knopfler Facebook

Mark Knopfler Budapesten!

Újonnan megjelenő szólólemezének dalaival, és persze a régi nagy Dire Straits slágerekkel 6 év után újra az Arénában ad koncertet Mark Knopfler 2019. július 9-én.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek