Felébredt Csipkerózsika-álmából az Operaház padlása

Tegnap adták át a Medgyaszay-termet, amely multifunkciós rendezvénytérként szolgál majd a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének tetőterében.

Szobrok a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének tetején; MTI/Kovács Tamás
Fotó: John Legend/FB

John Legend következő nagy dobása

Mármint azon kívül, hogy 2022. június 30-án Budapesten ad koncertet... És nem, nem borvidéket vett, mint Brad Pitt: az Ectopolis értesülése szerint ő készíti el Az operaház fantomjának legújabb filmváltozatát.
 
ELfér 1800 folyóméternyi jelmez – Hivatalosan is megnyílik az Eiffel Műhelyház

Elfér 1800 folyóméternyi jelmez – hivatalosan is megnyílik az Eiffel Műhelyház

Több mint két és fél éves próbaüzem után, október 25-én hivatalosan is átadják a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházát.
 
 
Fotó: Nagy Attila

Szerelmi bájitalt szállít rekeszekben az operakamion

Háromállomásos turnéra indul a Magyar Állami Operaház Szerelmi bájital című előadása, amely július 21-én a Gyulai Várszínházban, július 23-án a Művészetek Völgyében Vigántpetend, július 25-én pedig a tatai Angolkert Szabadtéri Színpadán lesz látható.
 
Iggy Pop ma 74 éves – ez a Sydney Operaház ajándéka

Iggy Pop ma 74 éves – ez a Sydney Operaház ajándéka

Egy nagyon különleges show egy nagyon különleges házban – fogalmaz az operaház. 2019 áprilisában Iggy négy telt házas műsort játszott Ausztráliában, ezek közül kettő a Sydney Operaházban volt. Ma, Iggy születésnapján levetítik a Sydney Operaházban adott 2. koncertjét.
 
Mivel ilxen idén nem lesz, fogadjátok ezt a képet az Operaház fotói közül (2014.)

Minden körülmények között az Operában leszünk

Új, fizetős streamingszolgáltatást indít januártól az Operaház. Az Opera Otthonra című szolgáltatás a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.
 
Az Operaház karácsonyi ajándéka: A diótörő

Az Operaház karácsonyi ajándéka: A diótörő

Ünnepi meglepetésként Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét teszi elérhetővő december 24-én és december 25-én a Magyar Állami Operaház .
 
 
A fotó illusztráció (Anna-bál/FB)

Az Anna-bál idén elmarad, de az OperaFüredet megtartják!

A Magyar Állami Operaház közleménye szerint, bár az Anna-bál idén elmarad, az OperaFüred elnevezésű ingyenes programsorozatot megtartják július 23-án csütörtökön és 24-én pénteken a balatonfüredi Gyógy téren
 
Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Páfrányoknak adtak koncertet Barcelonában

Ne tessék félreérteni, nem bizonyos embereket hívunk most így: TÉNYLEG cserepes növényeknek adtak koncertet a barcelonai Liceu operaház művészei.
 
Fotó: Opéra national de Paris

Nem könnyű most Párizsban operakedvelőnek lenni

De művésznek sem, nem beszélve a háttérdolgozókról... Az év eleji sztrájkok, majd a koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tartó Párizsi Operaház ősszel sem nyit meg felújítási munkálatok miatt.
 
Fotó: Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

Ahol csónakból lehet nézni a koncertet: Tisza-tavi Fesztivál

Idén csak háromnapos lesz, viszont az eredeti időpontban július 31. és augusztus 2. között kerül megrendezésre a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál. Természetesen szigorúan betartva a járvány miatti óvintézkedéseket.
 
Fotó: Stuttgarter Zeitung

Telt házasak a stuttgarti reptérre szervezett koncertek

Tényleg megszervezték a világ legkisebb koncertjeit... Az egynézős bulik már telt házasak a Kreatív.hu cikke szerint!
 
az Eiffel Műhelyház aulája Kőbányán, az egykori MÁV Északi Járműjavító területén (MTI fotó)

Elmaradnak az Eiffel Műhelyház februárra meghirdetett előadásai

A meghirdetett előadásokat április végéig pótolja az Opera – olvasható a Magyar Állami Operaház pénteki közleményében.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek