Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is? FRISSÍTVE

Kaptunk egy sajtóvetítésre szóló meghívót, miszerint: „Megpihennek szárnyaid – zenés dokumentumfilm Póka Egon és Szappanos György emlékének dedikálva” valamint: „egy 62 perces dokumentumfilmen keresztül is méltó módon emlékezhetünk a két zenészre”

Megpihennek szárnyaid dokumentum(?)film – de kiről is?
Póka Egonról nevezték el a Kőbánya Udvart – 10 program a 10 napon át tartó Művészetek Völgye kínálatából

Póka Egonról nevezték el a Kőbánya Udvart – 10 program a 10 napon át tartó Művészetek Völgye kínálatából

Teljes a 32. Művészetek Völgye programja, az ország leghosszabb összművészeti fesztiválján kétezernél is több lehetőség közül válogathatnak a látogatók: új és megújult zenei helyszínek, még több színház és gyerekprogram, irodalom és kiállítás tölti meg élettel július 21....
 
Digitálisan felújítva kerül a mozikba a Kopaszkutya

Digitálisan felújítva kerül a mozikba a Kopaszkutya

Február 10-től rövid időre visszatér a mozivásznakra Szomjas György zenés kultuszfilmje, a Földes László Hobo, Schuster Lóránt, Deák Bill Gyula és Póka Egon főszereplésével 1981-ben bemutatott Kopaszkutya.
 
 
Póka Egon és Szappanos György posztumusz Artisjus-díjat kapott

Póka Egon és Szappanos György posztumusz Artisjus-díjat kapott

Tizenegy előadóművész és ugyanennyi zenetanár részesül idén az Artisjus elismerésében, a kitüntetések átadására ma kerül sor.
 
Fotó: Julia Volk (Pexels)

A Várkert Bazárban lehet majd elbúcsúzni Póka Egontól

A közelmúltban 68 évesen elhunyt basszusgitáros, Póka Egon emléke előtt tisztelegnek október 1-jén 10 órakor, a zene világnapján a Várkert Bazár Öntőház udvarán.
 
Fotó: Póka Egon Experience

Kőbánya, az ország és a blues szegényebb lett egy legendával: meghalt Póka Egon

A magyar blues legendás alakja hatvankilenc éves volt.
 
Fitó: Animal Cannibals/FB

Megkapták a magukét: Máté Péter-díjasok lettek a Kannibálok (is)

Egy éve, 2018. március 15-én adták át az első Máté Péter-díjakat, amellyel – sok más művészeti ág képviselői mellett – a könnyűzenei és dzsesszművészeket kívánták elismerni.
 
 
Életműkoncertet ad Hobo az Arénában

Életműkoncertet ad Hobo az Arénában

2019. március 30-án Földes László Hobo többórás koncertet ad a Budapest Arénában, amelyben felmutatja 50 évesnél hosszabb pályája legfontosabb elemeit.
 
Minden idők egyik legjobb dobosa, John Bonham szobra szülővárosában, Redditchben. Bonzo 1980-ban, 32 esztendősen halt meg.

Zeppelin 50 – A Muzikumban is megünneplik a kerek évfordulót

Idén ünnepli megalakulása 50. évfordulóját a Led Zeppelin. A rocktörténet egyik legnagyobb hatású, brit zenekara tiszteletére november 17-én, szombaton a fővárosi Muzikumban a hazai színtér több kiválóságából álló tribute zenekar, a Lead Zeppelin játssza el a legendás számokat.
 
Fotó: Nagy János

40 éve nem érdekli őket a világ

"40 éves lenne a Hobo Blues Band, de nem lett" címmel Hobóék a Barba Negra Track-ben léptek fel május 4-én.
 
Ezek a srácok jazztelenek. De tényleg...

Ezek a srácok jazztelenek. De tényleg...

Dallamos blues-rock, táncolható slágerek, hatalmas szájharmonikázás, virtuóz gitárszólók, eszement dobolás – nagyjából így lehetne summázni a Jazztelen bemutatkozó lemezét.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek