Jótékonysági koncerttel (is) ünneplik a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál 25. születésnapját

Pesthidegkúton az év legnagyobb, idén öt naposra bővült, jubileumi programja 2023. augusztus 23-27. között lesz, és a műfajok sokszínűségét vonultatják fel – kiváló közreműködőkkel.

Jótékonysági koncerttel (is) ünneplik a Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál 25. születésnapját
Fotó:  Platon Karataev/FB

Hogy kerül a Platon Karataev a sírkertbe?

Úgy, hogy a Fiumei úti sírkertben, a Kossuth-mauzóleum előtt ad koncertet a Platon Karataev június 24-én, a Múzeumok éjszakáján.
 
Gyárépületekre szabott techno az inotai erőműben – INOTA fesztivál

Gyárépületekre szabott techno az inotai erőműben – INOTA fesztivál

Múlt nyáron már volt egyfajta "próbaüzem" az egykori inotai hőerőműben, akkor többek között fénykísérletekkel, elektronikus zenével és az ipari komplexumot bemutató sétával várták az érdeklődőket, most nyáron, augusztus 31. és szeptember 3. között pedig INOTA elnevezéssel...
 
 
Eurosonic 2023: Magyarországot Azahriah és a Platon Karataev képviseli

Eurosonic 2023: Magyarországot Azahriah és a Platon Karataev képviseli

A legígéretesebb európai zenei tehetségeket szemlézik a rangos európai showcase fesztiválon – és zeneipari konferencián – a hollandiai Groningenben.
 
A részben zsámbéki zenészekből álló Aurevoir

Pünkösdi Fesztivállal nyit idén a Zsámbéki Nyári Színház

A pünkösdi háromnapos esemény csendes sétával indul, amelyet egy nyárindító háromnapos fesztivál követ a legismertebb alternatív zenekarok akusztikus koncertjeivel a Zichy-kastély udvarán, ahol fellép többek között a Platon Karataev, a Lóci játszik, az Aurevoir, Szabó Balázs és...
 
Mit találsz a szavakon túl? Magyarul szól a Platon Karataev harmadik lemeze

Mit találsz a szavakon túl? Magyarul szól a Platon Karataev harmadik lemeze

A 'Partért kiáltó' a Platon Karataev első magyar nyelvű anyaga, sorban pedig a harmadik lemez a For Her (2017) és az Atoms (2020) után. Az új lemezt a zenekar január 28-án mutatja be az Akvárium Klubban.
 
Fotó: Horváth Ádám

Kastélyházibuli újratöltve!

Újból megrendezik a baráti zenekarok összefogásából született La Boumot – akit érdekel, tavaly milyen volt, a HBO Go kínálatában megnézheti.
 
 
Új listavezető és több új szereplő a legexportképesebb magyar zenekarok listáján

Új listavezető és több új szereplő a legexportképesebb magyar zenekarok toplistáján

Elkészült a HOTS – Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda újabb összesítése a nemzetközi közegben piacképesnek ítélt hazai előadókról. A szakemberek által összeállított toplistát a Platon Karataev vezeti Дeva /Deva/ és a The Qualitons előtt.
 
Itt az exportképes hazai előadók névsora - Frissült a HOTS shortlist

Az NKA szerint ezek a külföldön leginkább eladható magyar zenekarok

A HOTS könnyűzenei exportiroda évente két alkalommal méri fel zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai produkciók exportképességét. A lista nem objektív mérőszámokon alapul, ezért inkább egyfajta pillanatfelvételként tekinthetünk rá, ami azért megmutatja előadók...
 
Egyre vonzóbb a nemzetközi zenei piac a magyar előadók számára

Egyre vonzóbb a nemzetközi zenei piac a magyar előadók számára

Minden évben két alkalommal kerül felmérésre a magyar zeneipari szereplők véleménye alapján a hazai zenekarok exportképessége. A HOTS shortlistje nem objektív mérőszámokon alapul, inkább tekinthető egyfajta pillanatfelvételnek az aktuális erőviszonyokról, és a produkciók nemzetközi...
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek