Idén is ingyenes lesz a Rock Palota Fesztivál

Csaknem harminc helyi és környékbeli zenekar lép fel az 5. Rock Palota Fesztiválon június közepén a várpalotai Thury-várban.

Forrás: Rock Palota
Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek

Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek tisztogatnak a Dürer körül

Találkozó négykor a Dürer Kertnél: indul a Rock the Planet terep- vagy inkább szemétszemléje, amely során több ismert hazai underground zenész segít majd esztétikusabbá varázsolni az újbudai kultklubot övező utcákat.
 
Öltözz rocksztárnak!

Öltözz rocksztárnak!

Jótékonysági Zenész Ruhavásár lesz a Rock the Planet és a LoveBug szervezésében 2023. április 21-én.
 
 
Fotók: Mohácsiné Palásti Márta (www.martassist.hu)

MOONHEAD PROG FEST – Megrendezték az Első Magyar Progresszív Rock Fesztivált

Saxon Dave-nek, alias Szász Dávidnak, a Mandrake Moon együttes vezetőjének régi álma volt, hogy összehozzon egy magyar progrock fesztivált. 2023. január 21-én, szombaton mindez sikerült!
 
Azzal ünnepli a Rock and Roll Hall of Fame-be történt beiktatását, hogy kiad egy rockzenei feldolgozásokból álló albumot. (FGotó: Dolly Parton/FB)

Dolly Parton rockalbumot ad ki – Mick Jaggert is meghívta közreműködőnek

A country szupersztár szeret kirándulásokat tenni más műfajokba, talán ezért van, hogy úgy tűnik, ő az, aki sosem öregszik, sőt folyamatosan frissíti a zenéjét és a jelenlétét.
 
A Duran Duran szomorú bejelentést tett

Szomorú bejelentést tett a Duran Duran a Rock & Roll Hall of Fame beiktatási ceremóniáján

A Duran Duran gitárosa, Andy Taylor nem tudott részt venni a zenekar szombati beiktatásán a Rock & Roll Hall of Fame-be – kiderült, hogy 4. stádiumú rákot diagnosztizáltak nála.
 
Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Csillogó fekete lemezeken – Rock and Roll Szabadegyetem a Zene Házában

Az MZH Multimédiás Könyvtár és Klubban 2022-ben havi rendszerességgel indult állandó program, Rock and Roll Szabadegyetem címmel, ahol a nemzetközi poptörténet legfontosabb folyamatait és előadóit mutatja be Jávorszky Béla Szilárd – a kezdetektől az ötvenes évek alkonyáig.
 
 
Dolly Partont is bevonul a hírességek csarnokába, pedig nem is akarta

Dolly Parton is bevonul a hírességek csarnokába, pedig nem is akart

Rajta kívül Eminemet, a Duran Durant, Lionel Richie-t, Pat Benatart, Carly Simont és a Eurythmicset iktatják idén a clevelandi székhelyű Rock & Roll Hírességek Csarnokába.
 
Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Télen sem pihen a 2021-ben indult Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kezdeményezés: most menhelyi sétáltatásra buzdít a Rock the Planet kampánysorozat csapata.
 
Vasárnap délután találkozhatsz a Shaolin testvérekkel is! (Fotó: magyarock.hu)

Magyarock Freeze: fesztivál búcsúztatja a téli olimpiát a Városligetben

A pekingi téli olimpia utolsó hétvégéjén kerül sor a Magyarock Freeze Budapest elnevezésű téli sportokat népszerűsítő fesztiválra a Városligeti Műjégpályán – koncertekkel.
 
Több mint 50 év a magyar rock élvonalában – Török Ádám élemű-koncertje

Több mint 50 év a magyar rock élvonalában – Török Ádám élemű-koncert

Pólus Rock Klub következő kiemelt eseménye, Török Ádám és a Mini életmű-koncertje 2022. január 28-án pénteken 19.00 órakor kezdődik a Pólus Mozi Nagytermében.
 
Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

Santana-est lesz a Pólus Moziban – koncerttel és vetítéssel

A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg.
 
Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek