BÜBÜKERT: miniesztivállal gyűjtenek a Siklósi Örs Alapítványnak a Dürerben

Szülinapi kívánságnak indult baráti összejövetelből lett minifesztivállal gyűjtenek a Siklósi Örs Alapítványnak a Dürer Kertben szeptember 16-án kiváló underground zenekarokkal és meglepetés headliner vendéggel a BÜBÜKERT jótékonysági minifesztivál keretében.

 BÜBÜKERT: miniesztivállal gyűjtenek a Siklósi Örs Alapítványnak a Dürerben
Fotó: Tóth Gábor

Az AWS története folytatódik: új frontemberrel és új klippel indul az évük

Új klippel jelentkezett az AWS. Az Odaát című dalban debütál a zenekar új énekese.
 
Fotó: ersch

Siklósi Örs születésnapján ad koncertet az AWS

Szeptember 4-én, Siklósi Örs születésnapjának évfordulóján lép fel az AWS a Budapest Parkban.
 
 
Posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

Nyert a Lanou, posztumusz díjat kapott Siklósi Örs

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert, s az év zenésze...
 
Fotó: Road Movie,

Emlékszem... – Siklósi Örs hazatért

Az AWS frontembere fél éve nincs köztünk, de a hangjával most visszatért. Az AWS legújabb számát Örs még életében felénekelte. A dallal debütál a Road Movie tizennegyedik klipje is: az Emlékszem videójában Örs hazatalál – ha csak jelképesen is a Zsámbéki-medencébe, ahova...
 
Siklósi Örs hangja újra hallható az AWS Road Movie-klipjében

Siklósi Örs hangja újra hallható az AWS új klipjében

A zenekar a FB-on tudatta, hogy elkészült a saját Road Movie-videójuk – Örs nélkül, de Örssel: három olyan dal van, amit a fiatalon elhunyt zenész egészében felénekelt, és ezek közül ez lesz az első, amit megoszthatnak a közönségükkel.
 
Kell valami, amibe kapaszkodhatunk  – Siklósi Örsre emlékezik az AWS szeptemberben

Kell valami, amibe kapaszkodhatunk – egy különleges koncerttel emlékezik az AWS Siklósi Örsre

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.
 
 
Fotó: AWS

Posztumusz Artisjus-díjjal tisztelegnek Siklósi Örs dalszerzői munkája előtt

Az Artisjus 21.alkalommal díjazza a legkiválóbbnak ítélt kortárs zeneszerzőket és szövegírókat azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a sikeres zenei produkciókba fektetett szerzői munkára.
 
Fotó: AWS

A legjobb frontember kapja majd a Siklósi Örs Díjat

Idén is megrendezik a Fülesbagoly Tehetségkutatókat, a tavalyi évhez hasonlóan Debrecen, Budapest és Martonvásár ad helyet a könnyűzenei versenyeknek. Az eseményeken az AWS elhunyt énekesére emlékezve átadják a Siklósi Örs Díjat.
 
Fotó: AWS

Ezentúl minden szeptemberben lesz Siklósi Örs-emlékkoncert

"Szeptemberben született, ezért abban a hónapban minden évben szeretnénk rá emlékezni egy-egy koncert kíséretében" – mondta el a Blikknek Marosi Nikolett, a fiatalon elhunyt zenész menedzsere és barátja.
 
Kihunyt csillaggyár – Az Akváriumnál búcsúzhattok el Siklósi Örstől

Kihunyt csillaggyár – Az Akváriumnál búcsúzhattok el Siklósi Örstől

Az AWS zenekar közleménye szerint egy hétig lesz lehetőségetek erre az Akvárium lépcsősorának alján.
 
Fotó: AWS/FB

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere

A zenekar megtörten adta hírül Fb oldalán a rettenetes hírt.
 
Fotó: Raktárkoncertek/Instagram

Ahogy a Quimby, az AWS is a frontembere nélkül állt fel a raktárkoncerten

Júliusban írtuk meg, hogy Siklósi Örs sajnos lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, szeptemberben pedig arról számoltunk be, hogy Kiss Tibi nélkül lépett fel a Quimby a raktárkoncert felvételén.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek