Az együttes neve: Szörényi Levente

Bocsánatot kérünk az E-színháztól, de ezt nem hagyhattuk ki :) Bizonyára fix adatlappal dolgoznak, ahol az együttes neve rubrikát kell csak kitölteni. De amúgy majdnem... Az esten konkrétan a Miskolci Illés Emlékzenekar zenélt.

Az együttes neve: Szörényi Levente
Fotó: Müpa (Szörényi 75; 2021.06.26)

Végtelen úton: nagyszabású életműkoncert-sorozatot terveznek Szörényi Leventével

A Magyar Nemzet információi szerint a Zikkurat Produkció szervezésében lesz például egy exkluzív, Atilla – Isten kardja előadás, és bizonyosan előkelő helyet foglal el a sorozatban az idén negyvenéves mű, az István, a király rendhagyó, jubileumi előadása is az Arénában. Sokkal...
 
A fotó a rockopera bemutatásának 40. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón készült a Nemzeti Múzeumban/MTI

Jubileumi arénás előadással és koncertturnéval ünneplik az István, a király bemutatásának 40. évfordulóját

Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
 
 
Fenyő-ünnep Rockandrolliában: Szörényi Levente lesz a vendég

Fenyő-ünnep Rockandrolliában

A karácsonyi ünnepek hosszú évek óta elengedhetetlen programja Fenyő Miklós év végi nagykoncertje az Arénában. A Fenyő Ünnep showműsor szervezői idén is fergeteges hangulatot és meglepetéseket ígérnek.
 
50 éves az Illések és pofonok

50 éves az Illések és pofonok

Újra itt van, a Sárika vagy az Oh, kisleány... – 50 éves minden idők legnépszerűbb magyar beat albuma, az Illések és pofonok. A rajongók ezúttal egy zenetörténeti pillanatnak lehetnek részesei, ugyanis Szörényi Leventével végighallgathatják a teljes lemezt, és a Kossuth-díjas...
 
Szörényi Levente, Frenreisz Károly, Zorán – indul a Lemezjátszó Classic

Szörényi Levente, Frenreisz Károly, Zorán – indul a Lemezjátszó Classic

Új, tematikus programsorozatot indítanak a Lemezjátszó szervezői. Augusztus végétől havi rendszerességgel, összesen nyolc alkalommal a magyar könnyűzene történetét jelentősen formáló és alakító könnyűzenei albumokat hallgathatja meg a közönség, és a lemezekről a dalok szerzői...
 
(Szörényi Szabolcs (bal oldalon) és Levente (középen) és Höfner gitárjaik a táncdalfesztiválon)

Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot

Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy múltú táncdal-fesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés dal, a Ne gondold! felvétele. A világhírű hangszerkészítő cég most...
 
 
Új orgonát avatnak a Fatemplom fesztiválon

Új orgonát avatnak a Fatemplom fesztiválon

A Fatemplom fesztivál keretében új orgonát avatnak Magyarföldön, a különleges hangszert Rákász Gergely szólaltja meg július 13-án, az esten a Budapesti Tomkins Énekegyüttes is közreműködik.
 
Fotó: Animal Cannibals/FB

Az Animal Cannibals az Operába megy

Az évad 21 premierje között 13 opera, 7 balett és 1 prózai mű, 6 ős- és 5 magyarországi bemutató szerepel – közölte az Operaház hétfői budapesti sajtótájékoztatóján az intézmény főigazgatója.
 
Nagy ünnep lesz az idei utolsó Illés Klubban

Nagy ünnep lesz az idei utolsó Illés Klubban

December 8-án minden egykori és új Illés klubost, kikapcsolódásra, táncolni vágyó zeneszeretőt (egyszóval mindenkit!) vár a Fővárosi Művelődési Ház Illés-klubja, valamint Gittinger Tibor és az IlléskluBoschok Baráti Köre.
 
Fotó: Szigetváry Zsolt (MTI Archívum)

István, a király 35 – Szörényi Levente és Bródy János újra a színpadon!

Szinte hihetetlen, hogy az István a király rockopera idén ünnepli 35 éves évfordulóját... Az elmúlt 35 évben számos legendás feldolgozást láthattunk már. A jubileumi előadáson a rockopera koncertverzióban lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában december 17-én.
 
Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

Szörényi Levente a Klauzál házban Verklizik

A Zene világnapját a Klauzál Házban szeptember 29-én ünneplik: „Add a kezed" címmel a Verkli együttes ad koncertet, amelyen nem akárki lesz a vendégük: Szörényi Levente.
 
Fotó: Ördögkatlan Fesztivál/FB

Amikor Zergét futni hagyják a rendőrök – Ördögkatlan 1. rész

Immár 11. alkalommal tartották meg idén augusztus elején az Ördögkatlan fesztivált, amely a Fishing on Orfű mellett a másik legélhetőbb hazai fesztivál. Helyileg a villányi borvidék néhány településén rendezik, érdekesség, hogy a borvidék központja, Villány sosem rendezvényhelyszín.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek