Sziget 2.0 - Yungblud tarolt, a szervezés megbotlott

Második napunk a Szigeten egészen jól telt mindaddig, amíg haza nem indultunk. A kiengedésnél ugyanis csúnyán elhasaltak a szervezők. Ezt leszámítva, idén egészen pozitív élményeket szereztünk minden szinten.

Sziget
Nem boomernek való vidék – teljes a Colosseum nemzetközi sztársora

Nem boomernek való vidék – teljes a Colosseum nemzetközi sztársora

A címmel csak az elejét akartuk venni a "nemismerekegynevetsemazegészből" kommenteknek, tőlünk korosztálytól függetlenül az megy és oda, ahová akar: például az alternatív elektronikus zene legjobbjait egybegyűjtő Colosseumba, a Sziget – ókori amfiteátrumokat idéző –...
 
Fotó: Sziget Festival Official / Rockstar Photographers

Nagyszínpad! Hazai popsztárokkal lép fel a Superar gyerekkórus az Akváriumban

Rendhagyó koncertet láthat a közönség május 23-án az Akváriumban. A hazai könnyűzene sztárjai egy nagy közös showban lépnek fel, együtt a Superar esélyteremtő zenei program növendékeivel. A különleges esemény jótékony célokat szolgál: a Superar nyári zenetáborának...
 
 
Sziget 2022: Szeretlek is, meg nem is, tudod, így van ez

Sziget 2022: Szeretlek is, meg nem is, tudod, így van ez

Sokat töprengtem mi szépet és jót írhatnék az idei Sziget Fesztiválról, hogy ne egy szokásos fanyalgó cikk szülessen az ujjaim nyomán, de sajnos a szervezők és a fellépők se könnyítették meg a helyzetem. Így maradjunk annyiban, hogy ez egy igen szubjektív beszámoló lesz.
 
Fotó: Túry Gergely

Elviselhetetlen por, sziasztok, magyarok!, vidám vasárnap

Azért járunk Szigetelni, mert remek a hangulat, sok a helyszín és a fellépő, színvonalas koncertek vannak és kint vagyunk közben a jó levegőn. Négyből kettőt masszívan teljesített az idei Sziget, a többin van még mit javítani.
 
Fotó: Carson Coma/FB

Sziget 2022: nagyszínpados a Bagossy Brothers Company, a Random Trip, a Carson Coma és Azahriah

Megjöttek a magyarok a Szigetre. Mármint a fellépők névsora. A szervezők az előadókkal együtt újragondolták a Sziget magyar zenei koncepcióját és kínálatát.
 
Fotó: MTI (2019.)

A Sziget 2022-ben 150 milliót fizet a területhasználatért

Plusz áfa... A Fővárosi Önkormányzat október végi ülésén a képviselők egyhangúlag támogatták, hogy a főváros öt évre szóló közterület-használati megállapodást kössön a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft.-vel az Óbudai-szigetre a Sziget Fesztivál és a Gyerek Sziget...
 
 
Fotó: Sziget Fesztivál

Lassan kezdődne a Sziget... – jó hír, hogy megvan a 2022-es időpont

Noha egyelőre még mindenki óvatosan fogalmaz – főleg, ami az őszt illeti –, két év kihagyás után a szervezők biztosak abban, hogy jövőre lesz Sziget. Olyannyira, hogy a dátumot is közzétették: 2022-ben augusztus 10-15 között várja látogatóit a – visszakapott –Szabadság Szigete.
 
Zenészek egymás közt: Somogyi Feri (Colorstar) és Lecsó (PUF) fotózza egymást

Fesztiválbeszámoló fesztivál nélkül, avagy 500 fős kalandok

Bár ez a cikk csak október közepén jelenik meg, de esetenként messze-messze visszanyúlunk az időben, ha nem is egy távoli galaxisba, de mindenféle budapesti szórakozóhelyekre. Egy közös van bennük: mind szabadtér – ezen a nyáron (meg ősszel) ezek voltak az én fesztiváljaim. Ilyen volt...
 
Akit szeretnek, a szívzűrt is legyűri

Akit szeretnek, a szívzűrt is legyűri! Ez a 17 sláger került fel Soltész Rezső új albumára

Hogy a mondás mennyire igaz, annak Soltész Rezső az élő példája: 2019 végén még arról adtunk hírt, hogy az összes fellépését lemondta szívproblémái miatt, még az Aréna-beli bazinagy táncdalfesztiválos retróbulin sem lépett fel. Most visszatért, s az elmúlt évek 17 legszebb...
 
A Sziget fesztivál elfogadta az Electric Castle kihívását

A Sziget elfogadta az Electric Castle kihívását: dalra fakadt a fesztivál crew

A bonchidai fesztivál szervezői összeraktak egy "home office" karaoké videót, amelyen a munkatársak dalolják el otthonról a Stand by me-t.
 
A hazai fesztiválszezont is utolérheti a járvány

A hazai fesztiválszezont is utolérheti a járvány

A Menedzsmentfórum című, elsősorban gazdasági kérdésekkel foglalkozó portál a Sziget Fesztivál szervezőit faggatta a kialakult helyzetről.
 
Szeretnél egy bakelitet Ed Sheeran vagy a Foo Fighters aláírásával?

Szeretnél egy bakelitet Ed Sheeran vagy a Foo Fighters aláírásával?

Tavaly a sztárok által dedikált gitárokat árvereztek a Sziget szervezők, idén a legnagyobb fellépők exkluzív bakelitjeit kínálják eladásra, hogy a bevételből is támogassák a Superar Zeneművészeti Alapítványt.
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek