Dadabánya – Réz András lélekvezetésével underground művészeti fesztivál lesz Tatabányán

2023. június 3-án, szombaton 13:00 órakor a Bányászati és Ipari Skanzen területén immáron hatodszor tör ki az őrület.

Dadabánya – Réz András lélekvezetésével underground művészeti fesztivál lesz Tatabányán
Retró fesztivál lesz a Tabánban

Retró fesztivál lesz a Tabánban

A gusztushuszadiki ünnepségsorozat rárepül a Tabán rockhagyományaira: az augusztus 18-án fellépő zenekarok a pályájuk kezdete óta töretlen népszerűségnek örvendenek és többen közülük rendszeres szereplői voltak a legendás "Tabánnak".
 
Dadabánya Tatabányán – jó szerencsét a hétvégéhez!

Dadabánya Tatabányán – jó szerencsét a hétvégéhez!

2022. június 4-én szombaton immáron ötödik alkalommal rendeznek underground művészeti fesztivált a Bányászati és Ipari Skanzenben, Tatabányán. A porondmester Réz András esztéta lesz.
 
 
Ha május 1., akkor Tabán Fesztivál

Ha május 1., akkor Tabán Fesztivál

Bár a májusi eső aranyat ér, reméljük, vasárnap az időjárás kegyes lesz a közönséghez és fellépőkhöz, mert nem igazi a május elseje Tabán nélkül!
 
Busszal a magyar rock körül

Helló turiszt – városnéző busszal a magyar rock körül

A pandémiának nagyon sok vesztese volt, két iparág szinte azonnal lenullázódott és csak nagy sokára térhetett vissza a régi kerékvágásba, ha egyáltalán visszatérhetett: a zeneipar és a turizmus. Most egy olyan – amúgy értékmentő – projektről szólunk, amely a kettő közös...
 
BFZ: ingyenes szezonnyitó koncertre a Tabánban

BFZ: ingyenes szezonnyitó koncert a Tabánban

A Tabánban tartja meg idei szabadtéri koncertjét augusztus 25-én 19 órakor a Budapesti Fesztiválzenekar.
 
A Tűzkerék xT és Török Ádám koncertje 2019. július 10-én  az Esztergomi Várszínházban.

Ezért mondta le a koncertjeit Török Ádám

Az Érezd Szombathelyt! programsorozatról szóló cikkünkben jeleztük, hogy a teraszkoncerteket Török Ádám nyitotta volna meg, de betegség miatt lemondta a fellépést. Utána megnéztük az eseményeket: nem csak ezt, mindegyik Mini-koncertet törölték.
 
 
Fotó? Fortepan (1978.)

Idén máskor lesz május 1. a Tabánban

Ez csak afféle rutinközlés, keveseknek fordult meg a fejében, hogy megrendezhetik. Átadjuk az üzenetet:
 
Fotó: Műcsarnok/FB

Ilyen volt a magyar Woodstock: 200 fotó a magyar könnyűzene történetéből a Műcsarnokban

A hetvenes-nyolcvanas évek magyarországi könnyűzenei szcénáját követi nyomon a beatnemzedék továbbélésétől a Beatrice-korszakon át a korai punk és alternatív klubkoncertek kiábrándultabb világáig Kőbányai János Beat ünnep című fotókiállítása, amely mától látható a...
 
Zenészek egymás közt: Somogyi Feri (Colorstar) és Lecsó (PUF) fotózza egymást

Fesztiválbeszámoló fesztivál nélkül, avagy 500 fős kalandok

Bár ez a cikk csak október közepén jelenik meg, de esetenként messze-messze visszanyúlunk az időben, ha nem is egy távoli galaxisba, de mindenféle budapesti szórakozóhelyekre. Egy közös van bennük: mind szabadtér – ezen a nyáron (meg ősszel) ezek voltak az én fesztiváljaim. Ilyen volt...
 
Bányásztörpe-festés is lesz a 3. DADABÁNYA underground összművészeti fesztiválon

Bányásztörpe-festés is lesz a 3. DADABÁNYA underground összművészeti fesztiválon

A minifesztivált augusztus 22-én rendezik meg Tatabányán a Bányászati és Ipari Skanzenben – természetesen a létszámkorlát betartásával. És ilyet még mostanában nem írtunk le, de tényleg: JEGYÁR: 800 forint! Nyolcszáz... Szóval, érdemes sietni, mert az 500 meg ötszáz marad...
 
Johnny K Palmer a Szelim-barlangban

Johnny K Palmer a Szelim-barlangban

A Nothing Else Johnny tavalyi dalához, a Margitszigeti fákhoz hasonlatosan a születésnapján jelent meg a streaming felületeken. A klip egy varázslatos helyszínen készült Tatabánya felett, a Szelim-barlangnál.
 
Fotó: gyulaanno.hu

A május elseje augusztus 21-én lesz a Tabánban

A Tabán Fesztivál 2020 az egészségügyi veszélyhelyzet okán nem május 1-én, hanem augusztus 21-én kerül megrendezésre – tájékoztat az esemény közösségi oldala.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek