Hobó ruháját lehet szétvagdosni a Yoko Ono-kiállítás performanszán

"A háborúnak vége! Ha akarod" című kiállítást a világon mindenhol a Cut Piece/Levágott darab performansz kíséri.

Fotó: Hobo/FB
A fotó illusztráció: massivart.com

Yoko Ono és John Lennon fia, Sean Budapestre jön!

Yoko Ono-kiállítás nyílik a Magyar Nemzeti Múzeumban. "A háborúnak vége! Ha akarod – Tribute to Yoko Ono" című kamarakiállítás jövő vasárnap nyílik Budapesten.
 
1969. január 30. A zenekar utolsó élő fellépése Londonban egy háztetőn

Nem tök mindegy már, ki miatt oszlott fel a Beatles?

Eltelt már több mint 50 év, és még mindig ott tartunk, hogy vannak táborok, amelyek az alapján szerveződnek, hogy szerintük ki volt a bűnös a legendás zenekar feloszlásáért: Yoko Ono, John Lennon, ők mindketten, vagy éppen Paul McCartney.
 
 
Fotó: Deadline.com

És aztán felbomlott a Beatles...

Sokan úgy tartják, Yoko Ono az oka annak, hogy a legendás együttes feloszlott. A hír félig igaz: most filmet készítenek a torontói zenei fesztiválról, melyen először lépett fel John Lennon a többi Beatles tag nélkül és ami a zenekar felbomlásához vezetett.
 
Fotó: Puzzlepix

Yoko Ono egykori élettársa készíti a Budavári Palota installációját

A Szent István-terem és Havadtőy Sámuel installációja augusztus 20-tól várja a nagyközönséget, az első napokban ingyenesen lesz látogatható
 
Bárki is komolyan veszi John Lennon gyilkosának bocsánatkérését?

Bárki is komolyan veszi John Lennon gyilkosának bocsánatkérését?

Egyrészt késett vele 40 évet, másrészt a feltételes szabadon engedéséről döntő bizottság előtt történt mindez, még augusztusban, csak most szivárogtak ki a felvételek.
 
Fotó: BBC

Yoko Ono kérésére több ezer manchesteri ma csönget egy picit

Yoko Ono kezdeményezésére a békéért szóló csengetéssel nyílik meg ma este a Manchesteri Nemzetközi Fesztivál – adta hírül a BBC News.
 
 
John Lennon, Yoko Ono – IMAGINE: újrakeverve visszatér a mozikba

John Lennon-est lesz a Pólus Moziban

John Lennon és Yoko Ono sajátos látványvilágú zenés filmje, az IMAGINE digiálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal rövid időre világszerte visszatért a mozikba.
 
A prágai John Lennon-fal egy részlete

Yoko Ono (is) hozzányúlt az Imagine-hez

Az Imagine című John Lennon-dal feldolgozása is szerepel özvegye, Yoko Ono jövő héten megjelenő albumán, a Warzone-on. Az új verzióban egy templomi orgona kíséri Ono hangját.
 
Újra kiadják John Lennon Imagine című lemezét – nem is akárhogy!

Újra kiadják John Lennon Imagine című lemezét – nem is akárhogy!

Ritkaságokkal, a dalok újrakevert változataival, eddig kiadatlan demókkal, nyers demófelvételekkel és más meglepetésekkel jelenik meg újra John Lennon legendás stúdiólemeze, az Imagine.
 
Az a bizonyos utolsó fotó. Paul Goresh az idén hunyt el.

John Lennon gyilkosa 38 év után szabadulhat a börtönből

A Mirror információi szerint kiengedhetik a börtönből Mark Chapmant, aki lelőtte John Lennont, a Beatles legendás énekesét 1980-ban, manhattani otthona előtt – tudósít lapértesülésekre hivatkozva a Blikk.
 
Yoko Ono egykori magyar élettársának egyszerre három kiállítása nyílik Magyarországon

Yoko Ono egykori magyar élettársának egyszerre három kiállítása nyílik Magyarországon

Havadtőy Sámuel (Sam Havadtoy) mintegy 20 éven át volt Lennon özvegyének élettársa.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek