Jótékonysági koncert a törökországi-szíriai földrengés károsultjaiért

A Misztrál együttes kezdeményezésére a hazai zenei élet számos szereplője fogott össze és lép fel a március 22-én a Hagyományok Házában megrendezett eseményen – olyan műfajok és stílusok képviseletében, mint a világzene, az énekelt versek vagy a régizene.

Fotó: UNICEF
Fotó: Magócsi Ildikó

Valami nagy-nagy tüzet rak zenéből és szolidaritásból a Ladánybene 27 az Akváriumban

A Ladánybene 27 október 23-án az Akvárium Klubban különleges koncertet ad. A zenekar a „Songs of Freedom" elnevezésű estére meghívta a szabadkai Sin Seekas együttest, emellett speciális műsorral is készülnek.
 
Barbra Streisandtól Billie Eilishig:  nagyszabású online kampány indult a menekültek megsegítésére

Barbra Streisandtól Billie Eilishig: csaknem 10 millliárd euró a nagyszabású online kampány eredménye

A film, a zene, a tévé és a sport világának hírességei csatlakoztak ahhoz a nagyszabású online kampányhoz, amelynek célja a kiállás Ukrajna mellett és a menekültek megsegítése. A Global Citizen nemzetközi jótékonysági civil szervezetnek a közösségi médiában indított...
 
 
Adománygyűjtő gálát szervez a Fábián Juli Alapítvány a zeneiparban dolgozók megsegítésére

Adománygyűjtő gálát szervez a Fábián Juli Emlékalapítvány a zeneiparban dolgozók megsegítésére

A “MagNet Fény Ünnepe” című adománygyűjtő gála december 18-án szombaton lesz a Magnet Házban.
 
Elton John mégis színpadra állt

Elton John mégis színpadra állt

Nemrég arról számoltunk be, hogy közelgő csípőműtétje miatt lefújta az európai koncertkörútját. Úgy tűnik, egy estés kalandra – s ami fontosabb: jótékonyságra – még kapható, mert Ed Sheeran, Jennifer Lopez és mások "társaságában" fellépett a Global Citizen 24 órás...
 
David Guetta dubaji lakos bulit tart a helikopter-leszállón

David Guetta dubaji lakos bulit tart a helikopter-leszállón

Az elképesztő kialakítású Burdzs al-Arab helikopter-leszállóján fölállított színpad a naplemente és a város fényeiben fürdik majd, szól a zene – te meg mindezt ingyen végignézheted a dj YouTube csatornáján.
 
Mötley Crue, Five Finger Dead Punch, Papa Roach – Better Noise Music Festival

Mötley Crue, Five Finger Dead Punch, Papa Roach – Better Noise Music Festival

Miközben a világ azon cidrizik, hogy vajon mi fog történni a következő pillanatban, a Better Noise virtuális zenei fesztivállal ünnepli a nyarat, amelyen a rockzene legnagyobb nevei szerepelnek.
 
 
Shakirát, a Coldplayt és Justin Biebert is leszerződtette az EU egy szuperkoncertre

Shakirát, a Coldplayt és Justin Biebert is leszerződtette az EU egy szuperkoncertre

Számos világsztár, köztük Shakira, a Coldplay és Justin Bieber is fellép azon a nagyszabású szombati online koncerten, amelyet az Európai Bizottság szervezett a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozására.
 
Fotó: Ocho Macho Facebook

Producereket keres az Ocho Macho

Miközben a kormányzat még mindig nem hajlandó megkegyelmezni a zeneiparban tevékenykedőknek, az érintettek egyre kreatívabb formákban próbálnak bevételhez jutni. A legújabb akció keretében te lehetsz az Ocho Macho zenekar producere... igaz, nem _úgy_, ahogy azt a Hajós-féle Dalfutárból...
 
A fotó illusztráció

A Fábián Juli alapítvány veszi kézbe a zeneipar munkanélküli dolgozóinak támogatását

Élvonalbeli dj-k játszottak online szombaton a Gödöllői Királyi Kastély díszudvaráról – jótékony céllal: a szervezők a zenei szakma bevétel nélkül maradt dolgozói számára gyűjtenek pénzt.
 
Fotó: Szarka Tamás/FB

Szarka Tamás három új dalát ajánlotta fel jótékonysági célra

Ma jelenik meg Szarka Tamás három vadonatúj szerzeménye, kettő már meg is érkezett. A Kossuth-díjas zenész, zeneszerző, költő jótékony célra ajánlotta fel legújabb dalait.
 
Fotó: BBC

Vajon Ed Sheeran kimarad ebből az egészből?

December közepén közöltük a hírt, hogy a brit szupersztár vagy másfél évre otthagyja a mókuskereket, és elvonul levegőt venni, utazni, olvasni, írni... A legutóbbi FB-posztja is december 19-án született, tehát komolyan vette saját elhatározását.
 
Fotó: Pohoda/FB

Elmarad a Pohoda, amely megérdemelne egy fair play díjat

Amikor az első fesztiválkörképünket készítettük, feltűnt nekünk, hogy a magyar rendezvényeknek eléggé hiányos a kommunikációjuk, a többség a Maradj Otthon Fesztivált tolta a FB-oldalán, s miközben ömlöttek az egyéb hírek, kevesen szólították meg érdemben a követőiket....
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek