A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan igen: július 1-jén lép fel a Budapest Parkban.

A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest PArkba jön
 Fotó: Stacie Hess

Harmadszor is feloszlik a Rage Against the Machine – úgy tűnik, ez már végleges

A Telex adta hírül, hogy a zenekar dobosa, Brad Wilk írt az Instagramon megírta: a zenekar már biztosan nem fog többet élőben fellépni.
 
Két zenekarral rövidesen kevesebb lesz

Két zenekarral rövidesen kevesebb lesz

27 év után feloszlik a Sum 41 zenekar és tíz év együtt töltött idő után befejezik az együtt zenélést a magyar Cloud 9+ zenekar tagjai.
 
 
Fotó: P!ATD/FB

Csaknem 20 év után Brendon Urie feloszlatja a Panic! At The Discot

A zenekar nem létezik többé, mivel Brendon Urie inkább a családjára koncentrál. Azért egy utolsó turnét még lenyomnak Európában.
 
1969. január 30. A zenekar utolsó élő fellépése Londonban egy háztetőn

Nem tök mindegy már, ki miatt oszlott fel a Beatles?

Eltelt már több mint 50 év, és még mindig ott tartunk, hogy vannak táborok, amelyek az alapján szerveződnek, hogy szerintük ki volt a bűnös a legendás zenekar feloszlásáért: Yoko Ono, John Lennon, ők mindketten, vagy éppen Paul McCartney.
 
Feloszlott a THE EMBODIED, nem zenél tovább a DUNGAREE

Feloszlott a THE EMBODIED, nem zenél tovább a DUNGAREE

Éppen harmadik albumának látott volna neki ősszel a Magyarországot is többször megjárt, magyar származású dobossal rendelkező svéd dallamosmetál csapat, amikor hosszú beszélgetések után az alapítótagok úgy döntöttek, hogy ilyen formában befejezik az együtt zenélést,...
 
Fotó: Kistehén

A szájbergyerek nem megy el köszönés nélkül – pótolja búcsúturnéját a KiSTeHéN

Befejezi a közös zenélést a Kistehén zenekar. Kollár-Klemencz László több mint másfél évtizede létező népszerű formációja a nyári fesztiválfellépések után július 30-án ad búcsúkoncertet a Budapest Parkban – ez tavalyi hírünk volt, aztán minden létező koncertet...
 
 
A zenekarról készült utolsó fotósorozat egyik képe ( 1969. augusztus, Ascot, Ethan Russell és Monte Fresco)

És akkor 1970. április 10-én Paul McCartney bejelentette a Beatles feloszlását

Ezen a pont 50 évvel ezelőtti napon jelent meg az a bizonyos interjú Paul McCartney-val, amelynek még a kérdéseit is a zenész írta. McCartney így jelentette be első szólóalbumát és azt, hogy kilépett a Beatlesből.
 
Új dallal emlékezik meg a The Cranberries együttes Dolores O'Riordan halálának évfordulójáról

Így emlékezik meg a The Cranberries Dolores O'Riordan halálának évfordulójáról

Új dallal rukkolt elő egykori énekesnője, a tavaly elhunyt Dolores O'Riordan halálának évfordulóján a The Cranberries ír zenekar, amely áprilisban dobja piacra következő albumát, majd véglegesen feloszlik.
 
Fotó: A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I./FB

Phasskivan – kilogolt a magyar zenei életből a 20 éves zenekar

"Ebben az évben már rosszabb hír nem lesz! " – írta a számos kommentelő egyike az Akkezdet Phiai Facebook oldalán, ahol a formáció bejelentette: kettéválnak útjaik.
 
Fotó: blabbermouth.net

Most akkor oszlunk, vagy nem? - Megszólalt a frontember a Black Veil Brides rémhírek kapcsán

Miután a napokban megjelent egy podcast, amelyben a Black Veil Brides nevű népszerű amerikai rockegyüttes basszusgitárosa nyilatkozott, szinte futótűzként terjed a hír, hogy feloszlik az együttes. A zenész ugyanis azt nyilatkozta, hogy a nyári Warped Tour az utolsó lehetőség, hogy a...
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek