Brit tudósok: egyes zenék fertőzők, és ugrálnak egyik gazdatestről a másikra

A fülbemászó dallamok úgy terjednek, mint egy vírus – állapította meg egy brit tanulmány, amely szerint "egyes zenék egyenesen fertőzők, és a kórokozókhoz hasonlóan ugrálnak egyik gazdatestről a másikra".

 George Milton fotója a Pexels oldaláról
A fotó illusztráció (Pexels)

Romániai kísérleti színházi előadások: egyetlen néző fertőződött meg

A járvány miatt bevezetett távolságtartási előírások felfüggesztésével rendezett romániai kísérleti színházi és opera-előadások egyetlen résztvevőjénél mutatták ki utólag a koronavírus-fertőzést - közölte csütörtökön a Digi 24 hírtelevízió.
 
Fotó: Pixabay

Sokkal kisebb egy harmadházzal menő kulturális rendezvény kockázata, mint egy szupermarketé

A berlini műszaki egyetem friss tanulmánya szerint jelentősen kisebb a fertőzés kockázata a kulturális létesítményekben, mint az iskolákban, az irodákban vagy boltokban – ha 30%-os kihasználtsággal működnek.
 
 
A fotó illusztráció (Pexels)

Hatvan ember fertőződött meg egy bárban – egyelőre nem zárják be a prágai éjszakai életet

A hétvégén egy prágai éjjeli klubban öbb mint hatvan bulizót fertőzött meg egy olyan embert, aki tünetmentes koronavírus-beteg volt.
 
Fotó: pagesix.com

Bon Jovi fiának a mosókonyha volt a karanténja

Karanténba került a nem is olyan rég még Harry herceggel duettező Jon Bon Jovi egész családja, miután 17 éves fiánál jelentkeztek a koronavírus tünetei. A rocksztár és családja most saját otthonukban kényszerültek elkülönülésre Jacob betegsége miatt.
 
Jazzy Jeffnél is felmerült a koronavírus-gyanú

Jazzy Jeffnél is felmerült a koronavírus-gyanú

Az NME híre szerint DJ Jazzy Jeff a közösségi oldalain osztotta meg, hogy kltoldali tüdőgyulladása volt és érezni vélte a koronavírus tüneteit.
 
gészségügyi maszk Somogyi Árpád a Pásztorfiú szobra című alkotásán a hortobágyi vásártéren (MTI)

Mikor lesz ennek vége?

Feltehetően nincs olyan ember, aki – naponta többször is – ne tenné fel ezt a kérdést. Találtunk egy cikket, amelyet amerikai újságíró írt amerikai lapba, amerikai szakértőket megszólaltatva – az amerikai viszonyokról. Fenntartással kell tehát kezelni, de néhány eleme szerintünk...
 
 
Nem védte meg a buborkék...

Jó hír: az első tesztje negatív a Rammstein frontemberének

Tegnap számoltunk be arról – magyar és külföldi lapértesülésekre hivatkozva –, hogy Till Lindemann koronavírusos, és karanténban van egy berlini kórház intenzív osztályán. Ebből mára már csak a második bizonyult igaznak, de az is elmúlt...
 
Egy bajor város  Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

Egy bajor város Olaszországért énekel – zsebkendős!!!

A szolidaritás igazán megható pillanatai kerültek fel a YT-ra: egy 77 ezer lakosú város, Bamberg lakói érezték úgy, hogy dalban mondják el, mennyire együtt éreznek az olaszokkal – és a spanyolokkal, a görögökkel, valamint az osztrákokkal.
 
 Koronavírusos a Universal lemezkiadó vezérigazgatója – de nem is ez a legnagyobb baj

Koronavírusos a Universal lemezkiadó vezérigazgatója – de nem is ez a legnagyobb baj

Illetve: neki biztosan. De ahogy 24.hu cikkéből megtudtuk, másnak is fájhat a feje a csúcsvezető állapota miatt, és itt kivételesen nem a Universal-istálló zenészeire gondolunk.
 
Fotó: rnz.co.nz

24.hu: Tool-koncerten vett részt egy fertőzött pár

Pár nappal azután, hogy Észak-Olaszországból hazaérkezett, egy koronavírusos férfi és szintén fertőzött párja, a Tool új-zélandi koncertjén vettek részt február 28-án – írja a portál.
 
A  Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom Morello a Budapest Parkba jön

A Rage Against The Machine már nem létezik, de Tom...

Noha, a Rage Against The Machine már nem jutott el Magyarországra és már feltehetően nem is fog, legendás gitárosa, Tom Morello viszont hamarosan...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Így nyaral a Balaton-parton a Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaan

Az anarchia helyett humorral lázadó, éppen 45 éves brit punk ikon, a Toy Dolls, a még kerekebb, négy évtizedet ünneplő Stratovarius a finn powermetal színeiben, és honfitársaik, az északi kocsmabulik hangulatát metalmuzsikába hajtogató Korpiklaani csapata is tiszteletét teszi Alsóőrsön, a Tábor Fesztiválon.

Budapesten lép fel a szörnymetál csapat, akikről teret neveztek el Finnországban

A Lordi legfrissebb, Screem Writers Guild című lemezét mutatja be március 23-án a Barba Negrában.
Új koncertek