Fotó: nytimes.com

Elhunyt a legendás zeneszerző, aki egy centet sem kapott a milliókat hozó slágeréből

Elhunyt Barrett Strong, a szintén legendás amerikai Motown kiadó egyik első sikeres művésze.
 
Fotó: RTL Klub

Elhunyt az X-Faktor egykori versenyzője, Kovács László Stone

Korábban több infarktusa volt, egy héttel ezelőtt kapott agyvérzést, amit már nem bírt el a szervezete – írja az nlc.hu.
 
 
Meghalt Elvis Presley egyetlen lánya

Meghalt Elvis Presley egyetlen lánya

Nem sokáig ünnepelhette a világ Elvis-közössége a Király születésnapját és a Baz Luhrmann rendezte Elvis-film Golden Globe-sikerét: csütörtökön ötvennégy éves korában meghalt Lisa Marie Presley, Elvis Presley egyetlen lánya.
 
Fotó: australianmusician.com

Meghalt a Hathúros Harcos – elment Jeff Beck

78 éves korában elhunyt Jeff Beck, minden idők egyik legnagyobb hatású rockgitárosa. Halálát hivatalos Twitter-oldalán erősítették meg.
 
Meghalt Bob Marley unokája

Meghalt Bob Marley unokája

Joseph "Jo Mersa" Marley, Stephen Marley zenész fia és Bob Marley reggae-ikon unokája 31 éves korában elhunyt – erősítette meg a család képviselője a Rolling Stone-nak. A halál okát nem közölték.
 
Az örökéletű halandók: 2022-ben elvesztett nemzetközi zenei nagyságaink

Az örökéletű halandók: 2022-ben elvesztett nemzetközi zenei nagyságaink

Bár igyekszünk a jóra koncentrálni – "csak a szépre emlékezem" –, az elmúlt év értékelésének van egy szomorú oldala is: az idén távozott zenei legendákra való emlékezés. A New Musical Express (NME) segítségével felidézzük a nevüket.
 
 
Fotó: BBC

A The Specials frontemberét gyászolja a zenészvilág

63 éves korában elhunyt Terry Hall, a brit The Specials együttes frontembere, akinek közreműködésével olyan sikerszámok születtek, mint a Ghost Town, a Gangsters és a Too Much Too Young – számolt be róla a BBC News és nyomán a teljes világsajtó.
 
Elhunyt Irene Cara, a Flashdance énekes-dalszerzője

Elhunyt Irene Cara, a Flashdance énekes-dalszerzője

A híres film Oscar-díjas énekes-dalszerzője 63 éves volt – számolt be a BBC News. Cara publicistája elmondta, hogy a színésznő floridai otthonában hunyt el, de a halála okát nem közölte
 
Fotó: Nazareth/FB

Love Hurts: 76 éves korában elhunyt Dan McCafferty, a Nazareth énekese

Dan McCafferty, a legendás hard rock zenekar énekese, aki az 1970-es évek rock klasszikusainak, a "Love Hurts"-nek és a "Hair of the Dog"-nak a "hangja" volt, november 8-án, életének 76. évében elhunyt. A halál okát nem közölték.
 
Szobrok a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének tetején; MTI/Kovács Tamás

Felébredt Csipkerózsika-álmából az Operaház padlása

Tegnap adták át a Medgyaszay-termet, amely multifunkciós rendezvénytérként szolgál majd a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének tetőterében.
 
Fotó: Jerry Lee Lewis Official

Azt az életet élte, amelyről a dalaiban énekelt – a zongoránál már nem Jerry Lee Lewis...

Annyian annyiszor temették már – most is ez történt: a TMZ először megírta, hogy Jerry Lee Lewis meghalt, majd elnézést kértek és helyesbítettek, hogy valójában él a legenda, aki azonban másnap tényleg elhunyt... Milyen jó, hogy még megérhette: egy hete beiktatták a Country Music...
 
Egy szál fehér rózsa: október 18-án vesznek végső búcsút Szakcsi Lakatos Bélától

Egy szál fehér rózsa: október 18-án vesznek végső búcsút Szakcsi Lakatos Bélától

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek