Somebody to Love: Kihívás végignézni Taylor Hawkins és Foo Fighters utolsó közös felvételét

Somebody to Love: Kihívás végignézni Taylor Hawkins és Foo Fighters utolsó közös felvételét

Ahogy azt már megírtuk, Hawkins utoljára halála előtt pár nappal, a Foo Fighters dél-amerikai turnéjának keretében a Lollapalooza Argentina fesztiválon állt színpadon március 20-án.
 
 50 évesen meghalt a Foo Fighters dobosa

Meghalt a Foo Fighters dobosa

50 éves korában elhunyt Taylor Hawkins – jelentette be a zenekar.
 
 
Fotó: Parno Graszt/FB/SIDE

Elhunyt a Parno Graszt bőgőse, Oláh János

A zenész tegnap este ment el, hirtelen, halálának okát nem közölték. Ha valaki rendszeresen járt Parno-koncerte (mint a szerk.), az tudja, hogy bár ezzel nem lógott ki a csapatból, Oláh János mindig mosolyogva – "kifogyhatatlan jókedvvel és összetéveszthetetlen bőgőjátékkal"...
 
Carlos Marin emléke előtt tiszteleg az IL DIVO turnéja

Carlos Marin emléke előtt tiszteleg az IL DIVO turnéja

Karácsony előtt pár nappal hoztuk a szomorú hírt, hogy 53 éves korában meghalt Carlos Marin, az Il Divo énekese. Mostanra kiderült, hogy három társa tovább viszi a sikeres formációt, és Magyarországra is eljönnek 2022 októberében.
 
Elhunyt Ian McDonald, a King Crimson és a Foreigner alapító tagja

Elhunyt Ian McDonald, a King Crimson és a Foreigner alapító tagja

A számos hangszeren játszó brit zenész 75 éves korában halt meg szerdán New Yorkban.
 
Fotó: Pan African Music

Háromnapos gyász Rióban: elhunyt minden idők egyik legnagyobb brazil énekese

91 éves korában elhunyt Elza Soares, a brazil szamba királynője, aki hat évtizedes karrierje alatt több mint 30 albumot adott ki. Zenéjét nem csak szórakoztatásra, de a rasszizmus és a diszkrimináció más formái elleni tiltakozásra is felhasználta.
 
 
R.I.P., Meat Loaf (1947-2022)

R.I.P. Meat Loaf (1947-2022)

Az üzenőfal tanúsága szerint mindenki ugyanazt a dalt dúdolja, amióta szárnyra kapott a rossz hír: "...I would do anything for love..." – a megfelelő helyen felrángatva a hangokat... Ez most egy szomorú dallamtapadási.
 
Fotó: Paddy and the Rats

Tragédiával kezdődött az év a magyar zene számára

Január elsején lakástűzben életét vesztette Babicsek Bernát színész, zenész és harmonikaművész, a Paddy and the Rats tagja. A halála előtti napon még színpadra lépett a Centrál Színházban.
 
53 éves korában meghalt Carlos Marin, az Il Divo énekese

53 éves korában meghalt Carlos Marin, az Il Divo énekese

Az El Pais című spanyol lap arról számolt be, hogy Marin az angliai turné során rosszul lett, és mesterséges kómában tartották egy manchesteri kórházban. Az együttese imádságra hívta a rajongókat, csakúgy, mint az Omega Kóbor János esetében. Sajnos a végkifejlet is ismételte magát.
 
Lakástűzben halt meg Steve Bronski

Lakástűzben halt meg Steve Bronski

Öt nappal ezelőtt számoltunk be a Bronski Beat egyik alapítójának haláláról, melynek okát akkor nem közölte a brit sajtó. Mára kiderült, hogy lakástűzben hunyt el, noha a 61 éves zenész halálának okát hivatalosan még nem erősítették meg.
 
Fot: 24.hu/Karancsi Rudolf

Frenreisz ­Károly is beszédet mond Kóbor János búcsúztatásán

Mint ahogy azt már közöltük, gyászmisét tartanak Kóbor János emlékére december 17-én 19 órakor a Szent István Bazilikában.
 
Jimmy Somerville, Larry Steinbach, Steve Bronski a nyolcvanas években

Meghalt a Bronski Beat névadó alapítója

61 éves korában elhunyt Steve Bronski, az 1980-as évekbeli Bronski Beat szintipop-együttes társalapítója és billentyűse – írja a BBC.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek