Bencsik Sándor, Som Lajos, Szűcs Antal Gábor, Szigeti Ferenc – megjelent a Beatinterjúk-sorozat befejező kötete

A négy zenész a hetvenes-nyolcvanas években rockzenészként lett ismert és népszerű: Bencsik Sándor a P. Mobil és a P. Box, Szűcs Antal Gábor a Skorpió, Szigeti Ferenc a Karthago gitárosaként, Som Lajos pedig a Neoton, a Taurus és a Piramis basszusgitárosaként.

Bencsik Sándor, Som Lajos, Szűcs Antal Gábor, Szigeti Ferenc – megjelent a Beatinterjúk-sorozat befejező kötete
AC/DC – Power Up: megszólalnak a zenészek

Gyerünk, csináljuk meg Malcolmért! Az AC/DC zenészei az új lemezről

A zenekarral készült interjúval a Sony örvendeztetett meg minket, köszi. Mi ilyen hosszú interjút nem nagyon szoktunk közölni, gondoltuk, majd meghúzzuk egy kicsit, de az elolvasása után rájöttünk: minden szava kincs és minden szava őszinte és a zenéről szól – mint az AC/DC....
 
Fotó: GoPhoto

Rómeó Vérzik: Ha nincs koncert, akkor meghal egy kicsit a zenész...

Kovács Koppánnyal, a Rómeó Vérzik zenekar frontemberével beszélgettünk a Szűk tér című lemez megjelenése apropóján jelenről, jövőről és álmokról.
 
 
1976. Magyarország LGT együttes: Karácsony János, Somló Tamás, Laux József, Presser Gábor/FORTEPAN

Ha az életben boldog akarsz lenni, csinálj zenekart

Az Ül és vár című 30Y-dal kezdő sorát Lévai Balázs idézi, aki 2017 óta a hosszú nevű "NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának Azok a régi csibészek" című (eddig élő) beszélgetéssorozatát vezeti. Most könyv is készült...
 
Fotó? Bornai Tibor/FB

Bornai Tibor: Még nem vagyunk érettek a Marsra költözésre

A KFT billentyűse a Menedzsmentforum című gazdasági portálnak adott interjút.
 
Fotó: The new York Times

Bob Dylan ritkán ad interjút – most megtette

A Nobel-díjas művész ezúttal a New York Times írójával, Douglas Brinkley-vel tett kivételt. Az interjú során olyan témák kerültek szóba, mint a halandóság, a múlt inspiráló hatása, és természetesen a „Rough and Rowdy Ways” címmel megjelent vadonatúj lemez. A cikket a Sony...
 
Nem volt elsietett az idei Sziget, Volt és Balaton Sound lefújása?

Nem volt elsietett döntés az idei Sziget, Volt és Balaton Sound lefújása?

Ezt a kérdést a Népszava újságírója, Marnitz István tette fel Kádár Tamásnak, aki a lapban olvasható interjúban többek között azt is elmondja, hogy szerinte a hazai fesztiválkultúra 10-15 milliárdos állami támogatásból megmenthető lenne.
 
 
Fotó: Puporka Judit/FB

Mit akar ez fél lábbal, nem színpadképes... – Deák Bill Gyula mesél

Az van, hogy Deák Bill Gyulát a közönsége úgy fogadta el, ahogy van: imádják, és senki egy percet nem gondolkodik azon, hogy milyen meg testi adottsággal – vagy elvettséggel – rendelkezik, ami nem érzéketlenséget jelent, hanem azt, hogy nem foglalkoznak vele, hogy hiányzik-e valami, és...
 
Akik még koncert előtt is zenét hallgatnak – interjú az Enter Shikarival

Akik még koncert előtt is zenét hallgatnak – interjú az Enter Shikarival

A zenekar szerdai koncertje az Akvárium színpadán már a sokadik magyarországi bulijuk volt, szokás szerint telt házzal. Az együttes tagjait egy gyors interjú keretében kifaggattuk, és kiderült, hogy milyen zenéket hallgatnak koncert előtt, mennyire emlékeznek az eddigi magyar...
 
Fotó: Fenyő Miki/FB

A rock and roll diplomához nem jár díszkeret – Fenyő Miklós a pályájáról, a koncertekről és az elismerésről

Aki ismeri Fenyő Miklóst, az tudja, nagyon ritkán ad interjút. Férfiasan (nőiesen) bevalljuk, még nekünk sem sikerült rábírni erre, éppen ezért nagyon örültünk, amikor a Magyar Nemzetben felbukkant egy rövid beszélgetés vele.
 
Fotó: Instagram

Amikor Marilyn Manson párkapcsolati tanácsokat ad...

Napközben a Facebook oldalunkon bemutattuk MM új klipjét. Új albuma, amely a "keresztségben" (hehe) a Heaven Upside Down nevet kapta, október 6-tól már kapható.
 
Lovasi András (Kispál és a Borz, Kiscsillag) - nagyinterjú

Interjú Lovasi Andrással a Kispál és a Borz feloszlásáról, a Kossuth-díjról és a Kiscsillagról

Magyarország egyik legemblematikusabb frontemberével, a friss Kossuth-díjas rock ikonnal, a Kispál és a Borzról, a Kiscsillagról, a helyzetről, és minden másról beszélgettünk egy nagyinterjú formájában.
 
KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek