Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek tisztogatnak a Dürer körül

Találkozó négykor a Dürer Kertnél: indul a Rock the Planet terep- vagy inkább szemétszemléje, amely során több ismert hazai underground zenész segít majd esztétikusabbá varázsolni az újbudai kultklubot övező utcákat.

Rock the Planet: Ismert rock- és metálzenészek
Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

Az Analog Balaton rögzítette, te felhasználhatod: zenei pályázat a Balaton jövőjéért

Bár kevésbé jár a fejünkben február elején 0-3 fokban a Balaton, szerencsére vannak olyanok, akik a holtszezonban is gondolnak rá – és a jövőjére, ami jelen pillanatban nem biztos, hogy mindenkinek ugyanazt jelenti. A zene nyelve segít abban, hogy ezt nagyjából egységesen megfogalmazzuk.
 
Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Menhelyi sétáltatásra buzdítanak a zenészek

Télen sem pihen a 2021-ben indult Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kezdeményezés: most menhelyi sétáltatásra buzdít a Rock the Planet kampánysorozat csapata.
 
 
Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Az A38 és a Rock the Planet bemutatja: Novemberi random kukamatiné – zenészekkel

Szedd magad akciót indít az A38 Hajó és a Rock the Planet – zenészek a bolygóvédelemért kampánysorozat stábja. A hajó környékét november 7-én vasárnap tisztítják meg az eldobált szeméttől ismert hazai zenekarok és a közönség közreműködésével.
 
Fotó: Coldplay/FB

HVG: A Coldplay koncertjén a rajongók ugrálása termeli majd az áramot

Ha meg nem ugrálnak, az együttes szerint kialszanak a fények és a buli lényegében meghal – írja a lap sajtóértesülés alapján.
 
Fotó: translatemedia.com

Dirty Streaming: Most, hogy mindenki streamelni fog, kiderült, hogy ez is para

A Mérce megnézte a BBC3 új videóját: a felhasználók minden jó szándéka ellenére az internetfelhasználás – különösen a streaming – egyre nagyobb mértékben járul hozzá a bolygó tönkretételéhez.
 
Fotó: Budapest Park

Ilyen poharad lesz idén a Parkban – meg máshol is

A Budapest Park rengeteget tesz azért, hogy egy környezettudatos szórakozóhelynek mondhassa magát.
 
 
Fotó: picjumbo.com/Pexels.com

Zene, kultúra, zöld gondolat – 3500 fát ültet a Kobuci Budapest-szerte

A KOBUCI történetének eddigi legradikálisabb zöld vállalását tette közzé: a 2020-as évadtól kezdve a Kert lesz a főváros első koncerthelyszíne, amely semlegesíti karbonlábnyomát.
 
 Dakota Johnson klipet rendezett szerelmének

Dakota Johnson klipet rendezett szerelmének

A Coldplay a 2019 novemberében megjelent „Everyday Life" című albumán található „Cry Cry Cry" című dalhoz készítette el legújabb klipjét. A videót Cory Bailey és A szürke ötven árnyalatából megismert Dakota Johnson rendezték – ez utóbbi egyébként a banda frontemberének, Chris...
 
Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Abba kellene hagyniuk a zenekaroknak a repülést...

Nemrég arról írtunk, hogy nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit. Most a Fidelio.hu-n találtunk egy témába illő cikket, amely Norman Lebrecht zenetudós témába illő véleményét teszi közzé.
 
F@ck Plastic Waste Karnevál: a Kaukázus és a PASO közös bulit szervez

F@ck Plastic Waste Karnevál: a Kaukázus és a PASO közös bulit szervez februárban

Ahogy azt már számos ország megtette, Magyarországon is itt az ideje az egyszer használatos műanyagok korlátozásának. A Greenpeace kezdeményezése mellé odaállt a Kaukázus és a Pannonia Allstars Ska Orchestra, oly módon, hogy a február 28-i, budapesti koncertjük teljes egészében a...
 
A Massive Attack leméri az ökológiai lábnyomát

A Massive Attack leméri, mennyit pusztít a bolygón egy turnéjuk

Újabb zenekar csatlakozik a bolygó védőihez: a Massive Attack a Manchesteri Egyetem klímakutatóival fogott össze, hogy megvizsgálják a zeneipar hatását a környezetre. Céljuk az, hogy információval és iránymutatással szolgáljanak a szélesebb zeneipar számára arról, hogyan...
 
Fotó: Ammanban próbál a zenekar (Coldplay/FB)

Nem indul lemezbemutató turnéra a Coldplay – féltik a bolygót

Nem indul lemezbemutató turnéra a brit zenekar, mert aggasztónak tartják koncertjeik környezeti terheit.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek