Tánc a Déri Miksa utcában

Improvizációs kortárstánc-előadással és közös szvingtanulással ünnepelik a tánc világnapját április 29-én, délután fél 5-től a Déri Miksa utcában.

 Tánc a Déri Miksa utcában
Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Itt a soha vissza nem térő lehetőség!

Október 14-én este hétkor az ARSO-székházban a kortárs zene kerül tehát terítékre. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar 2023/24-es kortárs zenei évadának első interaktív koncertjén a magyar zeneszerzés három különböző generációjával ismerkedhet meg közönség.
 
Fotó: Hegyi Júlia Lily

Új EP-vel és egy különleges turnéval köszönti az őszt a Margaret Island

Az Idegszálaival EP a Margaret Island október 14-én kezdődő, „Szabadon szép a tánc" elnevezésű nyolcállomásos turnéjának előfutára, melyben a zene mellett a mozgásművészet is központi szerepet kap a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével, ráadásul Viki is táncolni fog.
 
 
Fotó: Holtszezon/2022.

HOLTSZEZON – krimifesztivál és más programok Beton.Hofival, Beck Zolival és Szűcs Krisztiánnal

Tizenhárom helyszínen több mint száz programmal rendezik meg a második Holtszezon Nemzetközi Kortárs Fesztivált február 23-26. között Veszprémben. A névválasztás tökéletes, innen is gratulálunk!
 
Vajon A DAL zsűrijében is benn lesz idén? (Fotó Wolf K./ FB)

Sokan érdeklődnek a debreceni kortárs könnyűzenei szak iránt

Több új szakot indítanak szeptembertől a Debreceni Egyetemen (DE), köztük a hazánkban egyedülálló, de a világban is ritka kortárs könnyűzenei szakot, amely iránt máris komoly a hallgatói érdeklődés – közölte az intézmény oktatási rektorhelyettese sajtótájékoztatón...
 
Koncertek a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválon

Van képük is hozzá – zenei programok a Garten Balaton kortárs művészeti fesztiválon

Augusztus 5. és 14. között rendezik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivált Lovason, Felsőörsön, Alsóörsön és Csopakon. A rendezvényen csaknem negyven program várja a látogatókat.
 
Fotó: Péterfy Bori/FB

Az este, amikor Péterfy Bori nem énekel…

Mint arról már beszámoltunk, Péterfy Bori és zenekara nyitja a Kobuci kert új évadát, de amiről most szólunk, ott nem a zenéé lesz a főszerep.
 
 
Mit csinál a Honeybeast éjfél után?

Mit csinál a Honeybeast éjfél után?

A Szegedi Kortárs Balett táncművészeinek közreműködésével készült a Honeybeast eddigi legszínesebb klipje.
 
Fotó: Szépművészeti Múzeum

Visszanézhető a Textúra Péterfy Borival

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a nagy sikerű TEXTÚRA összművészeti előadássorozat, amely már hely- és időkorlát nélkül mindenki számára elérhető, ami azért jó hír, mert ezek az estek fénysebességgel szoktak betelni.
 
Fotó: Valeriia Miller/Pexels

Ajánlhatunk pár koncertet a reggeli kávé mellé?

Bőven lesz miből válogatnunk október 9. és 25. között: a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál rengeteg programmal készül a könnyűzene és a jazz rajongóinak, és végre a korán kelőkre is gondolt valaki! :)
 
Szeresd a kortárs kultúrát: CAFe Budapest fesztivál 2020.

Szeresd a kortárs kultúrát: CAFe Budapest fesztivál 2020.

A 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál jelenlétét 2020. október 9-től 17 napon át, számtalan műfajban, izgalmasabbnál izgalmasabb helyszíneken, szerte a fővárosban érzékelni lehet majd.
 
Fotó: Music Connenction Magazin

21 éves a világ legjobb blues gitárosa!

Szinte hihetetlen, de Christone "Kingfish" Ingram 21 évével és első albumával azonnal berobbant a blues nagyjai közé, ugyanis az amerikai Blues Music Awardson összesen öt kategóriában hozták ki nyertesnek – adta hírül az MTI.
 
Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Pályázat: fejenként 50 ezer forintot fizetnek most egy 40 perces műsorért

Az otthon ülő magyarok minőségi kortárs kulturális tartalomhoz juttatását szolgálja az a projekt, amelyet az EMMI, a Petőfi Irodalmi Ügynökség, az MTVA és az A38 Hajó hirdetett meg.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek