Cseh Tamás grafikája

Cseh Tamás pályázatot írtak ki – ezúttal nem zene!

Cseh Tamás szellemi hagyatékához kapcsolódó képzőművészeti alkotásokra írt ki pályázatot a Budai Vároltalmazó Közalapítvány.
 
Fotó: AC/FB

Qka MC szülinapi bulija és más szuper hírek az AC háza tájáról

Van, akivel életében nem történik annyi minden, mint amit az április hoz a Kannibálok életébe. Jegyzettömb kellett, hogy ne hagyjunk ki semmit...
 
 
Az Odd ID pszichedelikus folkja Szilágyi Fanni rendezésében egy igazi belvárosi dzsungelben talált otthonra

Fél tucat jó érv a Budapest Ritmo fesztivál mellett

2022. április 7–10. között vár a Budapest Ritmo: a Szimpla Kertben, az Akvárium Klubban és a Toldi Moziban fedezheted fel új kedvenceidet. Meg is indokoljuk, miért válaszd ezt a programot!
 
Fotó: Dohi Gabriella

Két különleges némafilm keresi tökéletes filmzenéjét!

Adj hangot a némafilmnek! – immár hagyományosan némafilm-zene pályázatot hirdet a Művészetek Völgye Fesztivál és a Nemzeti Filmintézet.
 
Vastag Csaba nyerte a Pilinszky-versmegzenésítési pályázatot

Pilinszky-pop: Vastag Csaba nyerte a versmegzenésítési pályázatot

A Pilinszky-hagyatékrészt is kezelő Kertész Imre Intézet tavaly májusban írt ki versmegzenésítési pályázatot, hogy a költő versei zenei köntösben, minél szélesebb közönségréteghez jussanak el.
 
Zenekarok figyelem: pályázatot írtak ki zenés kisfilmek készítésére!

Zenekarok figyelem: pályázatot írtak ki zenés kisfilmek készítésére!

A térség kiemelkedő világzenei showcase-fesztiválján, a Budapest Ritmo-n (2022. április 7–10.) nagykoncertek keretében, showcase-színpadon és idén először filmprogramban is megmutathatják magukat a világzene legizgalmasabb zenészei.
 
 
A fotó illusztráció, az önkormányzat nem közölt képet a hangszerről.

Elajándékoznának egy több mint 100 éves Karl Hamburger zongorát

Igaz, a kiselejtezett hangszer mechanikája és húrozata elöregedett, szakértői vélemény alapján felújítani nem érdemes – de azért csak nem kellene a szemétdombon végeznie...
 
Fotó: Buddy Roger's Music

Főszerepben a harsona: meseíró pályázatot hirdetett a MÁV Szimfonikus Zenekar

Már csak szűk 10 nap áll azok rendelkezésére, akik szeretnének indulni a zenekar pályázatán: október 22-ig várják a műveket alsó és felső tagozatos diákoktól – HARSONA témában.
 
 Harrison Haines fotója a Pexels oldaláról

2,5 millió forint lemezkészítésre, videóklipre és turnézásra

A Hangfoglaló Induló Előadói pályázata idén egész éves mentori programot, szakmai támogatást, illetve 2,5 millió forintot ígér, amelyet lemezkészítésre, videóklipre és turnézásra is fordíthatnak a kiválasztott produkciók.
 
Fotó: Művészetek Völgye/FB

Kapolcson már fellép a Quimby

Még nagyon sok a HA a történetben, de HA minden jól megy, idén lesz Művészetek Völgye Kapolcson. A szervezők az Indexnek már el is árultak párat a fellépők közül.
 
Fotó: Plakátfiú/ Falra fel! 2.0 plakátaukció (A koncert éve: 1986.)

Szimatszatyor, Ricse-kendő, plakát, koncertjegy, bármi – zenekari relikviás pályázat!

A Volt egyszer egy beatkorszak-blog szerkesztősége, az NKA Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület a tavalyi Hogyha hallom én, minden az enyém! című pályázat sikerén felbuzdulva ismét közös emlékezésre hívja a hazai beat, pop és rock rajongóit.
 
Fotó: Pixabay

Lejárt a jelenlegi Hangfoglaló kollégium mandátuma – 228 millió forintot még kaptak a könnyűzenei projektek

Hat felhívás, összesen 321 pályázati anyagáról döntött az eddigi összetételében utoljára összeülő NKA Hangfoglaló Program Kollégiuma február közepén. A március elején hatályosított döntések alapján 198 pályázó összesen 228 millió forint támogatásban részesül a program...
 
Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb tolják a szervezők a Bánkitó Fesztivált

Véget érnek a hosszú séták a sötétben: arrébb...

Nagy a mozgás: nemrég számoltunk be, hogy a Szeláví és a Bujtor fesztivál is helyet változtat (link a cikk alján), most azt a hírt kaptuk, hogy a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

artist2watch: egymillió fontos bankjegy független zenészeknek

Független hazai előadók részére indít komplex támogatási programot a WMMD. A zenei disztribútor idén összesen 6 előadónak segít az előrejutásban – a közel egymillió forint értékű támogatás többek között klipkészítésre, fotózásra és marketingkommunikációs célokra fordítható.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.
Új koncertek