Elindult a Zebrádió

A Kreativ.hu értesülése szerint Zebrádió néven elindult a Klubrádió új zenei csatornája.

Elindult a Zebrádió
Fotó: Azahriah/FB

A 2022-ben 122 milliószor streamelt Azahriaht mindösszesen 6.774-szer lehetett hallani a rádiókban

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt vizsgálta, hogy mely előadók és zeneszámok voltak a legnépszerűbbek a Spotify-on és a YouTube-on. Érdekes jelenség, hogy a zenei streamingplatform legsikeresebbjei közül egyetlen zenekar sem került be a rádiós top20-ba.
 
Fotó: ValMar

Az Úristen uralta tavaly a rádiókat

Több mint 12 ezerszer játszották le 2022-ben a hazai rádiók a Szikora Róbert közreműködésével készült ValMar szerzeményt. A legnépszerűbb dalok közül viszont csak hat íródott ebben az évtizedben - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb...
 
 
Fotó: Skitterphoto/pexels.com/hu-hu/foto/multidezo-zene-antik-retro-9295/

Februárban ismét Rákóczi Ferivel, Boros Lajossal, Jáksó Lászlóval szól a rádió

A rádiózás világnapja alkalmából egész napos rendhagyó adást szervez Lantai Tamás, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Mex. Február 13-án először jelentkeznek egy csatornán az ismert műsorvezetők: Vágó Piros, Garami Gábor, Rákóczi Feri, Boros Lajos és Jáksó László.
 
Szereted a countryt? Akkor hoztunk egy jó hírt!

Szereted a countryt? Akkor hoztunk egy jó hírt!

Nálunk nincs igazán hagyománya, sokan annyit tudnak róla, hogy Bojtorján, bendzsó, western csizma meg széles kalap. Persze, a teljes kép ennél sokkal árnyaltabb, mert mint minden zenei műfajnak, a countrynak is megvannak a maga változatai, előadói: létezik tradicionális, alternatív, új...
 
Radiohead az 'A Moon Shaped Pool' idején

Újra összeáll a Radiohead?

A Radiohead tagjai 2023 elején összejönnek – árulta el Phil Selway dobos, kérdés, hogy ez az összejövetel azt jelenti-e, hogy össze is állnak... Legalább egy album erejéig.
 
Fotó: Andrea Piacquadio/Pexels.com

Az online legnépszerűbb dalokat a rádiók alig játsszák – és fordítva

“A rádiós toplistákon inkább az figyelhető meg, hogy mit hallgattatnak az emberekkel, míg az online platformokon az, hogy mit hallgatnak szívesen a befogadók” – idézett a Dalszerző blog a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) oldalán megjelent elemzésből, ami a 2021-es...
 
 
Fotó: Tilos Rádió

Éjfélkor közös visszaszámolás: szeptember 3-án elhallgat a Tilos Rádió a 90,3-on

Szeptember 3-án, éjfélkor a Tilos Rádiónak le kell kapcsolnia az adóberendezését, ekkor jár le a jelenlegi műsorszolgáltatási szerződésük.
 
Fotó: Magyar Rádió Gyermekkórusa

Palántákat várnak a Magyar Rádió Gyermekkórusába

Felvételt hirdet a Magyar Rádió Gyermekkórusa nagycsoportos óvodások és általános iskolás gyermekek számára, a jelentkezési határidő a leendő elsősöknek február 23., a felsőbb évfolyamokba jelentkezők számára pedig április 4.
 
Fotó: Alan Lake

Már egyáltalán nem titkos koncertet ad Thom Yorke új zenekara

Thom Yorke a Radiohead frontembere gitáros-billentyűsével, Jonny Greenwooddal és a Sons of Kemet jazz zenekar dobosával, Tom Skinnerrel alapította meg a The Smile elnevezésű trióját, mellyel a Glastonbury fesztivál egyik online eseményén, egy titkos koncert keretében debütáltak.
 
Egyszerre nyomasztó és magával ragadó

Egyszerre nyomasztó és magával ragadó

Videóklipet kapott a Radiohead nemrég megjelent dala, az "If You Say the Word", ami november 5-én érkező újrakiadás csomagjuk, a "KID A MNESIA" első előfutára. A kisfilm Kasper Häggström, norvég rendező keze munkája.
 
Lennon '70-ben eljátszott nekik néhány dalt, most egy kisebb lakás áráért elárvereztették a felvételt

Lennon '70-ben eljátszott nekik néhány dalt, most egy kisebb lakás áráért eladták a felvételt

Egy eddig ismeretlen John Lennon-hangfelvétel 370 ezer dán koronáért (17,9 millió forintért) kelt el egy koppenhágai aukción kedd este. A kazettát 23 fotográfia és egyéb relikviák kíséretében adták el, a becsült ár 200-300 ezer korona volt. Nem tudni, ki fizetett érte ennyit...
 
Fotó:John Spinks

A Radiohead egy triplalemezt és eddig nem ismert dalokat tesz le novemberben az asztalra

Háromlemezes újrakiadással lepi meg a világot a Radiohead: a november 5-én érkező "KID A MNESIA" címre keresztelt gyűjteményben a "Kid A" és az "Amnesiac" lemezpáros, illetve egy "Kid Amnesiae" című bónuszalbum kap majd helyet, mindenféle extrákkal. Minderre azért kerül sor, mert az...
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek