Turnéra indul a No Playback – időutazásra készülnek a Bestiák, a Picasso Branch, az FLM és a Happy Gang tagjai

A retrohullám beterített mindent és mindenkit, nem csoda, hogy a kilencvenes évek egykori sztárjai is nosztalgiázni szeretnének. Így jött az ötlet, hogy új életet leheljenek sokak szerint minden idők egyik legszínpompásabb, legvagányabb korszakába. A múltidéző show pedig nemsokára útnak indul...

Turnéra indul a No Playback – időutazásra készülnek a Bestiák, a Picasso Branch, az FLM és a Happy Gang tagjai
Retró fesztivál lesz a Tabánban

Retró fesztivál lesz a Tabánban

A gusztushuszadiki ünnepségsorozat rárepül a Tabán rockhagyományaira: az augusztus 18-án fellépő zenekarok a pályájuk kezdete óta töretlen népszerűségnek örvendenek és többen közülük rendszeres szereplői voltak a legendás "Tabánnak".
 
Retro II. – Edda koncert az Arénában

Retro II. – Edda Művek koncert az Arénában

A tavalyi nagy sikerű RETRO című koncertnek jön a folytatása: 2021. december 28-án a Budapest Arénában.
 
 
Ki emlékszik: GERAPPPAAAAAA!!!

Ki emlékszik: GERAPPAAAAAA!!!

Valami miatt úgy akadt be, hogy a kiáltás egy Sziget-reklámból származik, de aztán elég gyorsan kiderült, azon a tájékon hiába keressük — találtunk viszont egy csomó vicces másikat a témában –, ez bizony egy Renault-reklám volt.
 
Bágya András, Ákos Stefi, Hollós Ilona, Vámosi János (slagermuzeum.network.hu)

60 éve MEGÁLL AZ IDŐ

A dal bemutatójára a Szabó család című rádiósorozatban került sor hatvan évvel ezelőtt. A dallamot az előadó, Hollós Ilona akkori férje, Bágya András szerezte, a szövegót G.Dénes György, a legendás Zsüti írta.
 
Itta már ma? Szerinted melyik Márka-reklám a jobb?

Itta már ma? Szerinted melyik Márka-reklámspot a jobb?

Vannak kultikus reklámok, amik persze csak azoknak mondanak valamit, akik megélték ezt a korszakot a bontott csirkével (nem megmondtam...?), a Skála kópéval meg a többi, innen nézve már kissé avítt és olykor nevetségesnek tűnő reklámmal – de úgy, ahogy van, szerettük őket, amiben az...
 
EFOTT

Retrosztárokkal erősít az EFOTT – ötöt egy csapásra!

Szerencsénkre akadnak még olyan külföldi sztárok, akiket nem rémiszt meg a járvány, és vállalják az utazással járó kockázatot. Így ma újabb névvel bővülhetett az EFOTT névsora, ahol a retrovonalat erősíti majd a 90-es évek egyik legkedveltebb fiúcsapata, a FIVE (5ive)!
 
 
Színészek, zenészek videóban köszöntik Presser Gábort

Színészlegendák köszöntik a zenészlegendát: Presser Gábor 72

Születésnapja alkalmából pályája kezdetéről és nehézségeiről adott interjút a Retro rádiónak Presser Gábor, a beszélgetés vasárnap reggel kerül majd adásba.
 
Fotó: Necc Party by Spanish Wax

Ez idén már nem necces...

Az ujjaink már szinte maguktól gépelik a szöveget: ismét egy programhalasztás, aminek nagyon nem örülünk. Az áldozat ezúttal az első Arénás bulijára készülő Spanish Wax duó méltán népszerű zenés-táncos rendezvénye, a Necc Party.
 
Sandra, Boney’M, Sabrina, Fancy  – Bazinagy retróparti lesz az Arénában

Sandra, Boney’M, Sabrina, Fancy – Bazinagy retróparti lesz az Arénában

Hetek óta nem fordult elő velünk ilyesmi: koncertet ajánlunk... Az elütésekért bocs, könnyektől elhomályosult tekintettel verjük a billentyűket... :)
 
Fotó: Blikk (2018.04.07)

Kirakták a rádióból Dévényi Tibi bácsit – egy kívánság sincs

Távoznia kellett a Retro Rádióból a népszerű lemezlovasnak – de nem azért mert rosszul célzott volna a pöttyös labdákkal, hanem azért, mert 74 éves – írja a Blikk.
 
A karanténban se maradunk retro zene nélkül: jön a fesztivál online változata!

Csavard fel a szőnyeget! Jön a retrófesztivál online változata

️Az I LOVE RETRO, a Ray’s Pub és 15 magyar retrosztár úgy döntött, elviszi a fesztivált és a legnagyobb retro slágereket az otthonodba.Március 28-án szombaton 17:30-tól egészen 23 óráig szólnak majd a legkedveltebb hazai előadók a retro-világból.
 
Fotó: pexels.com

Egy dolog jó a rádiókban: hogy nem hallom őket

Három dolog lehetséges: akik vesznek lemezeket, azok nem hallgatnak rádiót; akik hallgatnak rádiót, azok nem vesznek lemezeket; a rádiók szerkesztői lemezeket sem vesznek és rádiót sem hallgatnak. Még a saját adójukat sem.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek