Jótékonysági koncert a törökországi-szíriai földrengés károsultjaiért

A Misztrál együttes kezdeményezésére a hazai zenei élet számos szereplője fogott össze és lép fel a március 22-én a Hagyományok Házában megrendezett eseményen – olyan műfajok és stílusok képviseletében, mint a világzene, az énekelt versek vagy a régizene.

Fotó: UNICEF
Fotó: Randomtrip cover

Random Trip Allstars – a Budapest Park segélykoncerttel nyitja a szezont

Április 20-án egy segélykoncertet szerveznek a Parkban, amelynek teljes jegybevételét a krízishelyzetben is példamutatóan helytálló szervezeteknek ajánlják fel. A zenéért a Random Trip felel majd, akik egy igazi A-listás csapatot hívtak össze a jó ügy érdekében. A teljes line-up...
 
Fotó: Live Aid 1985.

Országokon átívelő, bazi nagy élő koncertet rendeznének nyáron

A Lángoló értesülése szerint Írország tett javaslatot egy olyan nagyszabású, több EU-tagállamban egyszerre zajló monstre koncertre, amivel azt ünnepelné az Európai Unió, hogy sikerült legyőzni a koronavírust, ezzel együtt adományokat is gyűjtenének a rászorulóknak.
 
 
Fotó: Pexels

Gyorssegélyhez jutottak ismét az előadóművészek

Mintegy félezer zenész, táncos, színész és artista kap segélyt az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesülettől (EJI) a koronavírus-járvány második hullámában bevezetett korlátozó intézkedések kompenzálásaként.
 
Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Egyszeri támogatással segíti az Előadóművészi Jogvédő iroda (EJI) a koronavírus második hullámában a bajba jutott előadóművészeket.
 
A 112 segélyhívónak is van már dala

A 112 segélyhívónak is van már dala

Tandi Flora új dala – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt programja részeként – a 112-es segélyhívót népszerűsíti.
 
 Photo by David Yu from Pexels

Az előadók 80 százaléka eddig sem koncertezett 500 fősnél nagyobb közönség előtt

Ezt Demeter Szilárd mondta a RTL-en, amiből a HVG idézet, s amiből meg mi idézünk.
 
 
Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levelet írt a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting: 1500 zenész nyílt levele a brit kormányhoz

Ed Sheeran, Rolling Stones, Sting, Paul McCartney, Liam Gallagher, Dua Lipa, Eric Clapton, a Coldplay, Sting, Dizzee Rascal – csak pár név azok közül, akik szignálták a levelet, melyben arra kérik a brit kormányt, hogy segítse ki a könnyűzenei iparágat a pandémia idején.
 
Fotó: Pexels.com

Pár nap alatt kiürült a zenészek számára létrehozott milliárdos segélyalap

Pedig 2,5 millió fontról van szó. De nem csak az összeg nagyságából, hanem a valutanemből is sejteni lehet: mindez Nagy-Britanniában történt, nem itthon.
 
Lovasi beszólt Majkának – és kimondott valamit, amiről mindenki hallgat

Lovasi beszólt Majkának – és kimondott valamit, amiről mindenki hallgat

Kezdjük azt gondolni, hogy az Artisjus-pénzosztás, tágabban véve az egész vírusügy bizonyos szempontból járt némi haszonnal, és itt nem a kiosztott forintokra gondolunk: azon felül, hogy ki sértődik meg kire és ki szól be kinek, kimondatnak olyan dolgok, amikről békeidőben mélyen...
 
Pély Barna megszólalt a segéllyel kapcsolatban

Pély Barna megszólalt a segéllyel kapcsolatban

Ha valakit elkerült volna a történet, az EJI és az Artisjus pénzt osztott ki az előadóművészek között. Ez utóbbi gyorssegélyt, ami attól tud gyors lenni, hogy nem nagyon mennek utána a kérelmező hátterének: mindenkinek az egyéni erkölcsi érzékére van bízva, hogy folyamodik-e...
 
Fotó: Musa Ortaç (Pexels)

Rászoruló zenészek

Szerintünk óriási dolog, amit az EJI (Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület) és az Artisjus tett: csaknem 400 zenésznek ítéltek meg egy bruttó 160 ezer forint összegű (egyszeri) támogatást. Nulla bevételnél ez jelentheti a rezsi kifizetését, a mindennapi betevőt, de a szorult...
 
Fotó: Rebecca Swafford (Pexels)

400 előadóművész már pénzhez jutott

Mint ahogy arról már beszámoltunk, 180 millió forint áll rendelkezésre a bajba jutott zenészek megsegítésére. A rendkívüli szociális támogatási keret létrehozásáról az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) és az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület döntött.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek