Szavazz az év hazai slágerére!

Ha az alábbi 40 dal közül szavazol a kedvencedre, nyerhetsz egy Audio-Technica bluetooth fejhallgatót, illetve egy Budapest Park zenei élménycsomagot (20.000 Ft-os koncertutalvány + Backstage könyv). Az előadó is nyer: a legtöbb szavazattal rendelkező dal megkapja #azévslágere Fonogram-díjat. A szavazás 2024. április 16-án 14:00-kor zárul.

Szavazz az év hazai slágerére!
Azahriah nem csak az Arénában triplázik

Azahriah nem csak az Arénában triplázik

A Hivatalos magyar slágerlisták éves összesítéséből kiderült, hogy melyek voltak a legnépszerűbb slágerek a zenei streaming szolgáltatásokban, a rádiókban és a klubokban, illetve hogy mely albumok fogytak a legjobban 2023-ban. Azahriah a megújult Album és Single toplistákon is tarolt,...
 
Hogy ezt George Michael nem élhette meg...

Hogy ezt George Michael nem élhette meg...

Nem fogod elhinni: amióta megszületett, most vezette először a brit slágerlistát a Last Christmas. Ha valakivel fogadni kellett volna, akkor csúnyán vesztettünk volna – erre a Telex cikke világított rá: a Wham 1984-es slágere 39 évvel a megjelenése után került a karácsonyi toplista...
 
 
Bulibárók vagyunk – slágerek szövegeit elemezte a médiahatóság

Bulibárók vagyunk – slágerek szövegeit elemezte a médiahatóság

Nyilvánosan elérhető magyar slágerek szövegét elemezték a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új kutatásában. 2366 dal került be az elsődleges dallistába, 629 csak a Spotify-on jelent meg, 1160 csak a YouTube-on. 577 mindkét platformon, a legtöbb sláger a szerelemről szól.
 
Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

Ennyiszer játszották 2022-ben a rádiók az Úristent

Elkészültek az éves összesített slágerlisták: most kiderül, mely dalok pörögtek a legtöbbször a rádiókban és a streaming felületeken, illetve mely albumok fogytak a legjobban 2022-ben. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy tavaly a csapból is a VALMAR és Szikora Robi közös slágere...
 
Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

Úristen: ezek az elmúlt 20 év legnagyobb bulislágerei!

Komoly jubileumhoz érkezett a Hivatalos magyar slágerlisták legbulisabb darabja: a Dance Top 40 slágerlista immár 1000 hete, vagyis közel 20 éve állítja dobogóra a hazai táncterek legnagyobb slágereit.
 
Az Abba Gold már csaknem 20 éve nm mozdul a brit slágerlistáról

Az Abba Gold már csaknem 20 éve nem mozdul a brit slágerlistáról

A lemez, amelyen olyan slágerek hallhatók, mint a Dancing Queen, a Mamma Mia vagy a Waterloo, immár 19 évet és 12 hetet töltött az albumok 100-as toplistáján – írja a BBC.
 
 
Új rekord született: tizennyolc hete vezeti Rácz Gergőék dala a slágerlistát

Új rekord született: tizennyolc hete vezeti Rácz Gergőék dala a slágerlistát

Tizennyolc hete, azaz több mint 4 hónapja folyamatosan vezeti a Magyar Rádiós Top 40 slágerlistát Rácz Gergő és Orsovai Reni "Mostantól" című Fonogram-díjas dala.
 
Többet nem ébredünk Jáksóval

Többet nem ébredünk Jáksóval

Jáksó László már ma reggel sem volt hallható az elmúlt hónapokban általa vezetett Sláger Reggel című műsorban. Három évvel ezelőtt, 2017 márciusában csatlakozott a Sláger FM csapatához.
 
Fotó: Rúzsa Magdi/FB

A TOP 10 az év utolsó előtti Magyar Rádiós Top 40 listából

Míg a Rádiós Top 40 elsősorban azt mutatja, hogy az adott héten országos szinten melyek a legnépszerűbb dalok, a legtöbb ember által hallott felvételek, addig a Magyar Rádiós Top 40 azokat a dalokat vonultatja fel, amelyeket a rádióállomások összesen legtöbbször tűznek műsorukra.
 
Ha érdekel Presser Gábor, este 8-kor kapcsold be a rádiót!

Ha érdekel Presser Gábor, este 8-kor kapcsold be a rádiót!

Presser Gábor csütörtök este 20:00-kor a Sláger FM-en beszélget Abaházi Csabával.
 
Fotó: RTL

Jött és ment: eltűnt Császár Előd a nagyközönség elől

Először szeptemberben bukkant fel, akkor arról számoltunk be, hogy új esélyt kapott, ugyanis a Jáksó László kreatív igazgatása alatt működő Sláger FM hétvégi Sláger DJ műsorának házigazdájának szerződtették Náksi Attila és WhiteBoy mellett.
 
Fotó: jozsefvaros.hu

Szenes Iván Slágermúzeum nyílik Józsefvárosban

Több mint tízezren vettek részt a Szenes Iván tiszteletére tartott Jubileumi Emlékkoncerten. A rendezvényt ezúttal még különlegesebbé tette, hogy Szenes Iván idén lenne 95 éves, továbbá a rendezvényen került sor az emlékház szimbolikus alapkőletételre.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek