Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT

Négy nap alatt összesen 180 ezer látogatót számlált Európa idei első nagyfesztiválja, az újvidéki EXIT. A szervezők nem titkolták, hogy az egész európai fesztiváliparág előtt szeretnék újranyitni a kapukat, a döntéshozók felé is jelezve, hogy van mód 2021-ben biztonságos fesztiválok lebonyolítására.

Van mód a biztonságos fesztiválok lebonyolítására –180 ezer látogatóval zárt az EXIT
Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Moszkvában betiltották az 500 fősnél nagyobb rendezvényeket

Betiltotta az 500 fősnél nagyobb bel- és kültéri rendezvényeket az orosz fővárosban a koronavírus okozta járványhelyzet romlása miatt kedden Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester.
 
A Campus 2021-ben országosan a legelső nagy hazai fesztivál lesz

A Campus lesz idén az ország első nagy fesztiválja

„Mint mindenki, mi is nehéz időszakon vagyunk túl, éppen ezért egy olyan fesztivált szeretnénk szervezni, amely erőt és igazi kikapcsolódást ad a nehéz helyzet után" – nyilatkozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.
 
 
Campus: idén újra fesztiválozunk!

Campus: idén újra fesztiválozunk!

A Campus szervezői csapata hónapok óta azon dolgozik, hogy nyáron újra élettel töltsék meg a debreceni Nagyerdőt.​​​​​​ Egészen a mai napig nem volt bizonyos, hogy a befektetett munka megtérül...
 
 Wendy Wei fotója a Pexels oldaláról

Szabadtéri rendezvény 500 főig korlátozás nélkül tartható – 5 millió beoltott után

A Kossuth rádióban elhangzott, hogy milyen nyitási intézkedésekre lehet számítani azt követően, hogy pünkösd napjaiban Magyarország eléri a legalább egyszer beoltottak táborában az 5 milliós számot.
 
Holnap dönt az operatív törzs a koncertekről

Holnap dönt az operatív törzs a koncertekről

Sokkal több infónk nincs, mindössze annyi, hogy a kormány ez ügyben (is) megengedő javaslattal élt. Mindezt a 24.hu-n olvastuk, erősen bízunk abban, hogy ezúttal jól értelmezte a forrásunk azt, ami a kormányinfón elhangzott.
 
Az új szám: hatmillió – ekkor jöhetnek a zenés rendezvények

Az új bűvös szám: ötmillió – ekkor jöhetnek a zenés rendezvények

Ezeken csak védettségi igazolvánnyal lehet majd részt venni.
 
 
A WHO a védettségi igazolványról és a tömegrendezvényekről

A WHO a védettségi igazolványról és a tömegrendezvényekről

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója múlt héten Budapesten járt.A látogatás után Hans Kluge a hvg.hu-nak adott írásos interjút.
 
Így képzeli el a zenés rendezvények újranyitását a  Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Így képzeli el a zenés rendezvények újranyitását a Magyar Turisztikai Program Alapítvány

Megalakult a Magyar Turisztikai Program Alapítvány a rendezvényszakma tapasztalt és elismert szereplőinek támogatásával.
 
 Luca Nardone fotója a Pexels oldaláról

A nyarat is maszkban kell végigcsinálnunk?

Falus Ferenc korábbi tiszti főorvos szerint nyáron még nem szabadna megtartani a tömegrendezvényeket. A szakember az ATV-nek nyilatkozott, amit a HVG szemlézett.
 
Az USA két államában mostantól teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Messze Mississippi – Az USA két államában már teljes kapacitással mehetnek az élő koncertek

Texas és Mississippi egyaránt feloldja a kötelező maszkviselést és 100 százalékra növeli az államokban működő vállalkozások és létesítmények kapacitását. Ez azt jelenti, hogy a tömegrendezvényeknek nem lesz akadálya, a stadionok, koncerttermek és más nagy helyszínek e két...
 
A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

A hollandok is nekifutnak a tömegrendezvény-teszteknek

"Újra focimeccsre, konferenciára, színházba járni? Élesben kezdik a teszteket a hollandok" – címmel közölt cikket a Portfólió. A cél az, hogy koronavírus-biztos és megbízható rendezvénykoncepciót dolgozzanak ki, ahol nagyobb, akár több száz fős publikum is jelen lehet.
 
 A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

A fesztiválszervezők mindent megtesznek a tavaszi évadindítás érdekében

Online megbeszélést tartottak az országos fesztivál- és rendezvény szakma szövetségeinek elnökei.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek