Ozzy lemondta az összes koncertjét – Budapestre sem jön, és nem valószínű, hogy valaha is turnézni fog

A 2022-es fellépés-sorozat "az Európa nagy részén még mindig fennálló bizonytalanságra" hivatkozva maradt el és halasztódott 2023-ra. Most kiadott közleményében Ozzy Osbourne a saját egészségügyi állapotát jelöli meg a törlés okaként.

Fotó: Ross Halfin Photography
Törölték az idei Nova Rockot

Törölték az idei Nova Rockot

"Nehéz szívvel hozzuk meg ezt a döntést. Értesítenünk kell tehát benneteket, hogy a NOVA ROCK Fesztiválra 2021-ben sem kerülhet sor" – írják közleményükben a szervezők.
 
Elmarad a Galstonbury fesztivál

Elmarad a Glastonbury fesztivál

Úgy volt, hogy még azért kivárnak egy kicsit – de Emily és Michael Ewis meghozták a döntést.
 
 
Fotó: Kensington/FB

A Kensington törölte 2021-es turnéját – elmarad a budapesti koncert is

A zenekar a Facebookon közölte a hírt. A budapesti koncert az Akváriumban lett volna 2021. március 23-án – ez a 2020. október 18-i koncert pótdátuma volt, ami pedig a 2020. márciusi koncert pótdátuma volt...
 
Fotó: Omega/FB

Az Omegát végleg megölte a koronavírus

Ezt nem mi mondjuk. Kóbor János júliusban még óvatosan fogalmazott, mára már ez a drámai véleménye, amit a Ripostnak mondott el.
 
Erre 178 éve nem volt példa New Yorkban

Erre 178 éve nem volt példa New Yorkban

A Met után a New York-i Filharmonikusok is törölték az egész évadot. A zenekar közleményében a koronavírus-járvány miatt New Yorkban érvényben lévő közegészségügyi rendelkezésekre hivatkozott.
 
Fotó: Ganxsta Zolee és a Kartel/FB

Ezt a menetet vitte a vírus: feladja Ganxsta Zoli és az ITI is

A legvégsőkig kitartottunk... – általában így kezdődnek ezek a közlemények, és a közönség tudja is, hogy ez nem kamu: tényleg így volt, tanúsíthatják. Aztán jön a nagy DE.
 
 
Bár még lennének koncertjei, vírusérintettség miatt ma bezár a Kobuci

Bár még lennének koncertjei, vírusérintettség miatt ma bezár a Kobuci

Az, hogy ez egy fura évad volt, már megírtuk – elég finom megfogalmazása a dolgoknak. Az óbudai szórakozóhelynek még lett volna dolga a zenével ebben a terhelt szezonban: Bagossy Brothers Company, Kontroll csoport, Stereo Swing, Góbé zenekar, de a mai nappal sajnos elköszönnek úgy a...
 
Fotó: RF._.studio/Pexels

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.
 
Fotó: Ördögkatlan Fesztivál

Sírás és reménykedés: elmaradnak a fesztivált pótló Ördögkatlan Napok

Egy hónappal a kezdés előtt a vírus újra legyőzte a szervezőket, pedig az október 22-25. közötti időszakban mintegy 120 programot kínáltak volna. Minderről a FB-on értesítették közönségüket.
 
Októbertől nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

Bocs, de októbertől már nem tudunk élőben bejelentkezni a koncertekről

Egészen őszinték leszünk: a sokadik cikket olvassuk a témában, és nem lett tisztább a kép, ami biztos, októbertől bekeményít a Facebook a zenei tartalmak megosztásával kapcsolatban.
 
A kisvárdai LESZ feszt még azelőtt bedobta a törölközőt, mielőtt a víruspara kitört volna.

Ez lesz a fesztiválokkal: 700 millió forintra pályázhatnak az idén nyáron elesett könnyűzenei rendezvények

Megjelent az a pályázat, amely a koronavírus-járvány miatt elmaradt, vagy jelentősen visszafogott programmal megvalósult, 500-nál nagyobb létszámú könnyűzenei fesztiválok szervezőit támogatja.
 
A koncertstop alatt segédmunkásnak állt Kökény Attila

A koncertstop alatt segédmunkásnak állt Kökény Attila

A népszerű énekes – aki egyébként idén, 44 évesen lett nagypapa – a karantén alatt egy építkezésre ment dolgozni, ahol fiával és vejével kellett korlátokat pakolnia.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek