Nyereményeső a szép kis zenekarokra

Minden eddiginél nagyobb nyereményeső hullik a döntős zenekarokra az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban.

Nyereményeső a szép kis zenekarokra
Telekom Electronic Beats Szelektor: utánpótlást kerestetik!

Telekom Electronic Beats Szelektor: utánpótlást kerestetik!

Immáron harmadszor hirdetik meg a Telekom Electronic Beats Szelektor pályázatát, amely a hazai zenei utánpótlást keresi.
 
Öröm a Zene: januárban Pécsett és Nyíregyházán is lesz tehetségkutató

Öröm a Zene: januárban Pécsett és Nyíregyházán is lesz tehetségkutató

A korábbi évekhez hasonlóan a 2023-2024-es évadban is minden megyében lesz döntő, majd jövő októberben az összes nyertes összeméri tudását az Öröm a Zene nagydöntőjében.
 
 
Fotó: Fülesbagoly

Te mit választanál: fellépést a Fábry Show-ban, fellépést a Bagossy Brothers Company előtt vagy egy lemezfelvételt?

Ha már a Mehringert, a tavalyi nyertest emlegettük, álljon itt egy friss hír: tovább terjeszkedik a Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozat – idén először a Balaton-parton, Keszthelyen is megrendezik a könnyűzenei versenyt.
 
Golgota út, Ganz-MÁVAG Művelődési Központ, a Magyar Televízió Ki mit tud? 1972. műsora. Fortepan / Szalay Zoltán

Ki Mit Tud 2023: KultCamp tehetségkutató

"Ki mit tud?' újratöltve, 5 kategória, maximum 5 perces videó, egy online platform – életre szóló kulturális kaland: középiskolásoknak szóló országos tehetségkutató indult.
 
10 fesztiválra lehet fellépési lehetőséget nyerni!

10 fesztiválra lehet fellépési lehetőséget nyerni!

Sziget, Campus Fesztivál, SZIN, Művészetek Völgye, Kerekdomb Fesztivál, KeszthelyFest, Tök Jó Fesztivál, MCC Feszt, Zamat Fesztivál, Waldorfeszt – jó lenne? Mondjuk, mi kell hozzá.
 
Augusztusban is rendeznek egy fesztivált a fishingesek Orfűn

Augusztusban is rendeznek egy fesztivált a fishingesek Orfűn

Hamisítatlan Fishing-hangulat, limitált közönség, népszerű fellépők, ígéretes fiatal produkciók, eddig soha nem látott-hallott duettek: a Happy Fisherman Camp-et augusztus 17-18-19-én rendezik meg a Fishing helyszínéül is szolgáló Panoráma Campingben.
 
 
A fotó uillusztráció (Brett Sayles/www.pexels.com)

A Budafoki Bornapok fiatal zenekarokat keres

Az idén 7 éves Budafoki Pincejárat projekt keretében lehetőséget teremtenek olyan fiatal zenészek, zenekarok számára, akik szívesen megmérettetnék magukat, a legjobbaknak pedig, hogy kipróbálhassák, milyen nagy közönség előtt játszani.
 
Fotó: Rúzsa Magdolna/FB

Némelyik tehetségkutatós messzire jutott – legmesszebb Rúzsa Magdi

A tehetségkutatók vitathatatlan érdeme, hogy számos előadót megismertettek a hazai közönséggel, aminek köszönhetően több győztes zenei pályafutása felfelé ívelt. Többen közülük a hazai zenei élet aktív szereplőivé váltak, számos saját lemezt és slágerlistás dalt készítettek.
 
Fotó: Helena Lopes (Pexels)

Szabad a Színpad! Még két hétig lehet jelentkezni a tehetségkutatóra

Az ERöMŰVHÁZ Nonprofit Kft. a VII. kerületi K11 Művészeti és Kulturális Központ szervezésében pályázatot ír ki Budapesten működő, feltörekvő, fiatal zenekarok és egyéni előadók részére. Jelentkezési határidő: 2022. október 30. (vasárnap).
 
 Átadták az Öröm a Zene Díjakat 11 kategóriában

Öröm a Zene: Az év zenésze egy teljes zenekar lett

Az elismerést olyan emberek kapják, akik sokat tesznek a magyar hangszeres élőzenéért. Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen egyben az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is lebonyolították, amit a Heavy Brains nyert (képünkön).
 
Vasárnap délben kezdődnek az ingyenes koncertek a Kobuci Kertben: Fülesbagoly Tehetségkutató

Vasárnap délben kezdődnek az ingyenes koncertek a Kobuci Kertben: Fülesbagoly Tehetségkutató

Az ötödik alkalommal megvalósuló eseményről többek között fesztiválfellépési- vagy rádiós játszási lehetőséggel térhetnek haza a győztes versenyzők.
 
A tavalyi döntő a Kobuci kertben

A Fülesbagoly nem épít fészket – de tehetséget kutat!

Azt tudtátok, hogy az erdei fülesbagoly egy "lusta dög", mert a varjak elhagyott fészkeit lízingeli költésre? Nos, ez a "restség" egyáltalán nem jellemző a Fülesbagoly Tehetségkutatóra, ami idén emelte a téteket, és szokás szerint Debrecenben, Budapesten és Martonvásáron rendezik meg.
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek