Végre megjelent: 10 dolog, amit a védettségiről tudni kell

Már tűkön ültünk. Mivel nem szeretnénk eltévedni a rendeletek (Magyar Közlöny) nyelvezetének sűrű, bozótos erdejében, a HVG cikkéhez fordultunk segítségért.

Illusztráció: Budapest Park
A fotó illusztráció (Teddy Yang/ Pexels)

Változik a védettségi igazolvány érvényessége – lesz, aki csak 3 oltással mehet koncertre

Február 15-étől az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a másodikat hat hónapon belül – közölte Gulyás Gergely a mai kormányinfón.
 
Tegnap a Dürerben jártunk, ott is kérték a belépésnél.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
 
 
Ne csak az állami ünnepségekre oldják fel a tilalmakat – kéri a Music Hungary

Ne csak az állami ünnepségekre oldják fel a tilalmakat – kéri a Music Hungary

Nem vagyunk egészen biztosak abban, hogy augusztus második fele pont az a lélektani pillanat, amikor elengedhetjük a gyeplőt, de – mint azt már számos alkalommal leírtuk –, sem virológusok, sem jósok nem vagyunk, jószerivel azt sem tudjuk eldönteni, hogy a 4. hullám ígérete tényleg...
 
Az augusztus 20. korlátozás nélkül  – fesztivál, koncert még mindig csak védettségivel

Augusztus 20. korlátozás nélkül – fesztivál, koncert még mindig csak védettségivel

A HVG értesülése szerint még ma este megjelenhet az a kormányrendelet, amely a tömegrendezvényeket érintő hatályos járványügyi korlátozások alól ad felmentést néhány kiemelt eseménynél.
 
 Fotó: Wendy Wei (Pexels)

A zenés, táncos rendezvényekre nem vonatkozik az enyhítés

A kormány úgy döntött, hogy az 5,5 millió oltás elérése után védettségi igazolvány nélkül is lehet szállodákba, éttermekbe, strandokra menni, mindez a rendezvényekre nem vonatkozik majd.
 
A Campus 2021-ben országosan a legelső nagy hazai fesztivál lesz

A Campus lesz idén az ország első nagy fesztiválja

„Mint mindenki, mi is nehéz időszakon vagyunk túl, éppen ezért egy olyan fesztivált szeretnénk szervezni, amely erőt és igazi kikapcsolódást ad a nehéz helyzet után" – nyilatkozta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.
 
 
Még egy fesztivállal kevesebb: elmarad az East Fest Mezőtúr

Még egy fesztivállal kevesebb: elmarad az East Fest Mezőtúr

"Figyelembe véve a rendelkezésünkre álló információkat, sajnálattal kell most bejelentenünk, hogy az East Fest 2021-ben nem tud megvalósulni" – írták a FB-on megosztott közleményükben.
 
Ez lesz a Rockmaraton helyett: Acélöntőmű, Hideghengermű és Kokszolóblokk

Ez lesz a Rockmaraton helyett: Acélöntőmű, Hideghengermű és Kokszolóblokk

Nemrég megírtuk, hogy nem lesz Rockmaraton, vagy lesz, de nem azon a néven és nem is úgy – a részleteket a csatolt cikkben olvashatjátok, mindenesetre itt a pótrendezvény lineup-ja.
 
A rajongók fele diszkriminatívnak tartja a védettségit – elmarad a jubileumi Rockmaraton

A rajongók fele diszkriminatívnak tartja a védettségit – elmarad a jubileumi Rockmaraton

Nincs értelme Rockmaratont csinálni a rajongóink fele nélkül – jelentették be a FB-on egy live keretében. A videó akadozik és elég halk is (09.49-től OK), ezért összefoglaljuk a lényeget.
 
Másfél év után először végre élő zene Budapest Park nagyszínpadán!

Másfél év után először végre élő zene Budapest Park nagyszínpadán!

"Szavaink sincsenek arra, mennyi ideje várunk erre a pillanatra, hogy újra találkozhassunk Veletek!" – tették közzé a Facebookon.
 
Campus: idén újra fesztiválozunk!

Campus: idén újra fesztiválozunk!

A Campus szervezői csapata hónapok óta azon dolgozik, hogy nyáron újra élettel töltsék meg a debreceni Nagyerdőt.​​​​​​ Egészen a mai napig nem volt bizonyos, hogy a befektetett munka megtérül...
 
500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

500 fő felett is lehet rendezvényt tartani

Amennyiben az szabadtéren van, viszont kizárólag védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajta – írja a Magyar Közlöny. Megpróbáltuk értelmezni a legfrissebb szabályokat, reméljük, úgy értettük, ahogy kellett.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek