Telex: Jövő szerdán döntenek a további korlátozásokról

A szerdai sajtóhírekkel ellentétben a veszélyhelyzet február 4-ig van meghosszabbítva, de a korlátozások csak december 11-ig vannak érvényben – hangzott el a mai kormányinfón.

Telex: Jövő szerdán döntenek a további korlátozásokról
Szerdától általános rendezvénytilalom lép életbe

Szerdától általános rendezvénytilalom lép életbe

Orbán Viktor újabb korlátozásokat jelentett be. Az intézkedések szerdán nulla órától lépnek életbe.
 
Mi jöhet augusztus 15. után? - megszólalt Lobenwein Norbert

Mi jöhet augusztus 15. után? - megszólalt Lobenwein Norbert

FAQ – magyarul GYIK. A „Gyakran Ismételt Kérdések” minden fesztivál honlapjának sokat használt menüpontja. 2020-ban jelentősen új értelmet nyert ez a link. Kérdés akad bőven, válasz már kevésbé, fesztivál meg pláne alig. Vagy mégis? Szerdán kiderül. Lobenwein Norbert írása.
 
 
Fotó: Jill Wellington (Pexels)

Induljon a banzáj – 500 főig mehetnek a koncertek

Megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvény, valamint a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló jogszabály a Magyar Közlönyben szerdán este.
 
A fotó illusztráció (Pexels.com)

Bors: Ez a félplayback fellépések és a házibulik nyara lesz

A Bors szerzője az előadók közösségi oldalain megosztott fotók alapján arra a következtetésre jutott, hogy a kisebb és ezáltal olcsóbb bulikból élő művészeknek egyre több a fellépésük, s mindezt a "Milliomossá teheti a járvány az olcsóbb hazai sztárokat" cím alatt jelentették meg.
 
Fotó: Sebastian Ervi (Pexels)

540 könnyűzenei koncert részesült állami támogatásban, itt a lista

Arról már beszámoltunk, hogy az Emmi egymilliárd forintos pályázatot írt ki a független előadóművészeknek,“Köszönjük, Magyarország” címmel. Ebben benne vannak a színészek, a színházi dolgozók, a bábszínészek, a népzenei, néptánc- és cigányzenei művészek, a kortárs...
 
A Grape fesztivál is lehúzta a rolót 2020-ra :(

Június 10-től engedélyezik a tömegrendezvényeket 500 főig – Szlovákiában

Viszont ezer fő felett idén még nem rendezhetnek eseményeket a szomszédos országban – írja az ATEMPO című szlovák portál.
 
 
Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncerte még mindig nem

Focimeccsre, strandra, cirkuszba lehet menni, koncertre még mindig nem

Először azt gondoltuk, a lényeg az, hogy az embereket szét lehessen ültetni, mint a renitenseket a suliban, de kilógott az uszoda meg a strand, nem beszélve a vidéken megtartható 200 mínuszos lagzikról. Szóval, nem értjük, de a téglában lehet a megoldás.
 
Fotó: Barba Negra Track

Érdemes ilyen rövid időre kinyitni a szabadtéri koncerthelyszíneket? A Barba Negra válaszol

Meg sok más kérdésünkre is – amit ezennel is köszönünk. A hely szlogenje: "12 hónap zene". Ebből már 2 hónap elment a csendre, és előttünk van még kábé három ilyen... Mi lesz utána? A Koncert.hu felvetéseire Szűcs Mihály, a Barba Negra vezetője reagált.
 
27 év óta először nem lesz Sziget

27 év óta először nem lesz Sziget

Noha a hivatalos oldalakon még nincs infó, a postaládánkba már megérkezett a sejtéseinket igazoló levél: 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is...
 
Magyarországon augusztus 15-éig 500 főnél nagyobb rendezvényeket nem lehet tartani!

Magyarországon augusztus 15-éig 500 főnél nagyobb rendezvényt nem lehet megtartani!

Ezt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter közölte a mai kormányinfón.
 
Fotó: MTI

EU: A fesztiválok és a koncertek jönnek vissza utoljára

Az Európai Bizottság nemrég kihozott egy dokumentumot, amelyben leírják, hogy a tagállamoknak hogyan érdemes a tömeges házi karanténozás után visszatérni a normális kerékvágásba – olvasható az Indexen.
 
A fotó ilusztráció (Pexels)

Levelet írtak nektek a legnagyobb koncerthelyszínek, fesztiválok!

Az alábbiakban egy nyílt levelet olvashattok, amely a hazai élőzenei helyszínek, fesztiválok, koncertszervezők összefogásának eredményeként született meg.
 
Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek