Megmenekül a bezárástól a Budapest Jazz Club

Két nappal ezelőtt írtuk meg, hogy "Lelakatolták a Budapest Jazz Klub ajtaját, bezárt a BJC". Erre azért került sor, mert az állami szubvenciós források elapadtak, folyamatosan magánkölcsönök folyósításával tartották fenn a közcélú alapítványt és már nem tudták fizetni a bérleti díjat.

Megmenekül a bezárástól a Budapest Jazz Club
Fotó: BJC

Lelakatolták a Budapest Jazz Klub ajtaját, bezárt a BJC

"A biztató kommenteket és megosztásokat előre is köszönjük, reméljük, hamarosan pozitív fejleményekről számolhatunk be" – írták közleményükben.
 
A fotó illusztráció

Megegyezett Velence és az EFOTT: a város nem zárja le a fesztiválhoz vezető utat

A fesztivál szervezői az alábbi közleményt juttatták el a szerkesztőségnek.
 
 
Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

Velence Város Önkormányzata lezárná az EFOTT-ra vezető utat

Az önkormányzat úgy döntött, hogy 2021. augusztus 2-20. között lezárja a fesztiválra vezető Evezős utat. Ezt egy, a Facebook oldalukon közzétett bejegyzésben adták a közvélemény és a szervezők tudtára, azzal a kijelentéssel súlyosbítva, hogy az EFOTT csapata nem volt...
 
Tök jó fej volt a Barba Negra: befogadta az Elefántot

Tök jó fej volt a Barba Negra: befogadta az Elefántot

Mint arról mi is beszámoltunk a MONYO Land-nek átmenetileg fel kellett függeszteni a koncertjeit, és bár azóta az ügy nyugvó-, a hely meg újranyitó pontra jutott, néhány zenekarnak ez komoly fejtörést okozott, így volt ezzel az Elefánt is.
 
Fotó: MONYO LAND

Mehetnek tovább a koncertek a MONYO LAND színpadán!

Az elmúlt hetek megpróbáltatásai után most végre jó hírrel jelentkeztek FB-oldalukon.
 
Fotó: Monyo Land

A lakók átmenetileg bezáratták Budapest legújabb koncerthelyszínét, a MONYO Land-et

Remek line-uppal, kézműves sörökkel, jól szervezett megközelítéssel és átgondolt szervezéssel rukkolt elő a kőbányai szabadtéri szórakozóhely-sörfőzde. Most kénytelenek 15 napra bezárni.
 
 
Kirakták Fehéroroszországot az Eurovízióból

Kirakták Fehéroroszországot az Eurovízióból

Nem indulhat belarusz versenyző az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, mivel az ország másodszor is olyan dalt próbált benevezni, ami nem fér össze a verseny szabályaival – írja sajtóértesülésre hivatkozva a 444.hu.
 
Fotó: sceneweb.fr

Koncerttermeket és színházakat foglalnak Franciaországban

Franciaországban már tucatnyi színházat, operát és koncerttermet érint a színházfoglalási mozgalom, amelyet színművészeti egyetemek hallgatói és szabadúszó művészeti dolgozók indítottak a koronavírus-járvány miatt hónapok óta zárva tartó kulturális intézmények...
 
Fotó: MTVA

Kizártak egy produkciót A DAL 2021 mezőnyéből

A Heavy Brains zenekar Emlékszel című száma azért nem versenyezhet, mert nem felelt meg a pályázati feltételeknek. Így egy másik zenekar jutott lehetőséghez, hogy meglegyen a 40 versenymű.
 
Búcsúajándék a Dürer Kert stábjának

Búcsúajándék a Dürer Kert stábjának

A XVI. Stagediving Fesztiválon, a Dürer kertben rögzített Divided koncert teljes verzióját nézheted meg szombat este. A "Live Modules" online premierje YouTube-on december 12-én 21 órakor kezdődik
 
Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Bezárják a szórakozóhelyeket, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozás lesz

Orbán Viktor a Facebook-oldalán jelentette be a szigorításokat.
 
Bár még lennének koncertjei, vírusérintettség miatt ma bezár a Kobuci

Bár még lennének koncertjei, vírusérintettség miatt ma bezár a Kobuci

Az, hogy ez egy fura évad volt, már megírtuk – elég finom megfogalmazása a dolgoknak. Az óbudai szórakozóhelynek még lett volna dolga a zenével ebben a terhelt szezonban: Bagossy Brothers Company, Kontroll csoport, Stereo Swing, Góbé zenekar, de a mai nappal sajnos elköszönnek úgy a...
 
A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek