Szépen lassan mindenünk leépül? Mentálhigiénés támogató oldal indult a zeneipar résztvevőinek

Odafigyelünk-e vajon kellőképpen egymásra? Segítőkkel karöltve, MUSIC MENTAL néven indít online felületet a WMMD a zeneipar dolgozóinak mentálhigiénés támogatásáért.

 Fotó: Anastasia Kolchina (Pexels)
#SongsforUkraine: Segélyakciót indít az Artisjus

#SongsforUkraine: Segélyakciót indít az Artisjus

A kezdeményezés keretében arra kérik a rádiós-televíziós szerkesztőket és más zeneszolgáltatókat, hogy válogassanak be ukrán dalokat a csatornáik zenei kínálatába.
 
Fotó: scoopmarketing.com

Európában szinte lehetetlen turnébuszt találni

Az élőzenei iparággal foglalkozó Pollstar Los Angelesben tart konferenciát, aminek beszélgetéseiről rendszeresen beszámol a lap – ezeket szemlézte a Dalszerző.hu. A cikkekből az a kép rajzolódik ki, hogy ugyan számos nehézséggel kell megküzdenie az élőzenei cégeknek, sokan nem...
 
 
Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Szorongás és depresszió a zenészvilágban – inspiráció vagy hátráltató tényező?

Az egész egy levelezéssel kezdődött a Tom Odell budapesti koncertjével kapcsolatos hírről, mármint, hogy a zenésznek is volt egy vagy több nehéz periódusa az életében... Aztán cikk lett belőle.
 
Fotó: Fellini Római Kultúrbisztró

Várhatóan a jövő héten nyitnak a teraszok

Amint a beoltottak száma eléri a 3,5 millió főt, kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A mai napig 3 145 592 embert oltottak be Magyarországon, közülük 1 349 314-en már a második adag vakcinát is megkapták. Figyelem: egy oltás nem egyenlő a védettséggel, legyetek körültekintőek!
 
Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

Szakszervezetbe tömörülnek a zenészek a Spotify kizsákmányolása ellen

A Zenészek és Szövetséges Dolgozók Szakszervezete (UMAW) a járvány alatt kezdte meg működését, céljukként többek között a streaming platformok méltányosabb díjazásait, az előadóknak járó jogdíjak biztosítását, valamint a kiadókkal való egyenrangú kapcsolatokat és...
 
 cottonbro fotója a Pexels oldaláról

Megéri-e a zenészeknek streamelni?

Egy frissen publikált elemzésből kiderül, hogy mekkora, egyáltalán üzlet-e egy magyar zenész számára a YouTube, a Spotify és társaik.
 
 
Fotó: Global News

Eric Clapton és Van Morrison közös dallal demonstrálnak az élő zene mellett

Közös dallal jelentkezett ma Eric Clapton és Van Morrison. A brit könnyűzene két legendája az élő zene megmentéséért készítette el a Stand and Deliver című felvételt.
 
Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Gyorssegély előadóművészeknek, gyűjtés idős népzenészeknek

Egyszeri támogatással segíti az Előadóművészi Jogvédő iroda (EJI) a koronavírus második hullámában a bajba jutott előadóművészeket.
 
A fotó illusztráció (Cottonbro/Pexels)

Fizessetek! – üzenik amerikai zenészek a Spotifynak

Az Amerikai Lemezipari Szövetség (RIAA) adatai szerint 2020 első félévében az összes rögzített zenei felvétel utáni bevételben továbbra is a streaming uralja a piacot: 2020 első félévében a bevételek 85 százaléka, 4,8 milliárd dollár (1451 milliárd forint) abból származott.
 
Fotó: RF._.studio/Pexels

Lángoló: Sok zenész felhagyhat a zenéléssel a járvány miatt

Az egy dolog, hogy félbe kellett szakítani a turnézást, a koncertezést, a felvételeket mindent, a Lángoló Gitárok megújult oldala szerint – és egy brit felmérés alapján –, sokan nem veszik újra fel a hangszerüket, ha elmúlik a vész.
 
A zenészek hallását védi a minisztérium

A zenészek hallását védi a minisztérium

Hallásvédelmi programot indított a zenekari zenészek egészségének védelmére az EMMI.
 
A zenészekért demonstráltak Prágában

A zenészekért demonstráltak Prágában

Több száz ember gyűlt össze Prágában azon a demonstráción, amelyen az egzisztenciális végveszélybe került cseh zenészek mellett fejezhették ki szolidaritásukat – tudósít a Napi.hu.
 
 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek