Apey & The Pea


Zenei stílusMetal
Apey & The Pea

Az Apey & the Pea stoner/sludge/grunge trió 2009 végén született meg a Neck Sprain, Trillion, Kelly Hits the Blue Sky illetve Remembering the Steel (Pantera tribute) énekes Áron András "Apey" szólóprojectjéből, egykori Superbutt tagokkal kiegészülve. A trió első anyaga „Better Maxi” néven jelent meg az Interneten 2010. június 26-án.

2011. március 14-én megjelent az ötszámos The Day Ends EP. Az utolsó koncertet 2011 augusztusában adták a Keith Caputo előtt, ezután 1 évig inaktívak voltak. 2012 júniusában ismét összeálltak, 2013 februárjától pedig egy 14 állomásos országos, illetve külföldi turnén vettek részt. Júniusban megjelent az első hivatalos videoklip, a Judas, majd június 13-án megjelent az első nagylemezük, a Devil's Nectar[1]. 2013 szeptemberében a lemez megkapta a Kettőnégy Gumizsiráf "Az Év Albuma" díjat[2], illetve a 2013-as év debütáló lemeze lett a HangSúly zenei díj szavazásán.

'Hellish' az év metál albuma a Fonogram díj gáláján (2015)

2014 januárjában a zenekar elkezdte írni a második nagylemezét. Az album Hellish címmel szeptember közepén került kiadásra[3], és 2015-ben Fonogram díjat nyert az "Év Hazai Hard Rock vagy Metal albuma" kategóriában. A HangSúly zenei díj szavazásán is elnyerte a Hellish az "Év Albuma" címet, illetve az Apey & The Pea lett az "Év Koncertzenekara".[4]

Felléptek az amerikai Saint Vitus illetve[5] a szintén amerikai Crowbar előtt[6] az A38 Hajón.

2016 áprilisában elindult az első önálló országos turnéjuk valamint elkezdték a harmadik nagy lemezük írását.

Szeptembertől további belföldi turné követi a harmadik nagylemezük bejelentését[7]. Október 19-én az amerikai Weedeater előtt játszik [8]a zenekar Londonban a legendás camdeni The Underworld-ben. Fellépnek az kanadai Dopethrone előtt[9] az A38 Hajón.

2017 áprilisában 'Slaves' címmel megjelenik [10]az első videóklip a harmadik nagy lemezükről melynek címe 'HEX'.

Április 25-én a zenekar elindul az első európai turnéjára[11] egészen Angliáig.

Szeptember 11-én megjelent az együttes harmadik nagylemeze HEX címmel.


Tagok:
Áron András "Apey" - gitár, ének
Prepelicza Zoltán - bass, ének
Makai László - dobok


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/apeyandthepea/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A The Verve frontembere, Richard Ashcroft visszakapta dalát a Rolling Stones-tól

A The Verve frontembere, Richard Ashcroft visszakapta...

A 90-es évek egyik legnagyobb slágere volt a Bitter Sweet Symphony, rengeteg helyen hallhattuk, filmekben, reklámokban, és a rádió is agyonjátszotta....
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Afrojack és a Dubioza Kolektiv is Szegedre tart

Négy új nemzetközi sztárral bővül a Szegedi Ifjúsági Napok felhozatala. A korábban bejelentett nevek mellett fellép Afrojack, Nakadia, Salvatore Ganacci és a fergeteges bulikat jegyző Dubioza Kolektiv.

Megteltek a koncertkompok – de NAGYON sok program van még a BALATONon!

Május 24-én a Zamárdi MOL Nagyon Balaton Teraszon José Padilla fellépésével és a Punnany Massif telt házas kompkoncertjével hivatalosan is elrajtolt a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek