Bende Zsolt-Kovács Linda Quartet


HonlapNem ismert
Zenei stílusJazz/Blues
Bende Zsolt-Kovács Linda Quartet

A Bende Zsolt – Kovács Linda Quartet 2012 tavaszán alakult, Bende Zsolt gitáros, Kovács Linda énekes, Bögöthy Ádám Viktor nagybőgős és Hollé Maximilián dobos közreműködésével.

Zsolt és Linda már régóta ismerik egymást, több alkalommal volt szerencséjük együtt dolgozni, hasonló zenei világuknak köszönhetően jött az ötlet egy közös zenekar megalapítására. A quartet repertoárjában Zsolt és Linda saját, a nagyközönség által is könnyen befogadható letisztult, melodikus szerzeményei találhatóak meg, melyek gyönyörű színfoltjai a mai mainstream jazz világának.

ZENEKAR TAGOK:

Bende Zsolt (gitár)
zenei tanulmányait hat évesen kezdte hegedű szakon a Marosvásárhelyi Zenei Szakközépiskolában, később gitározni tanult, majd 1989-től a budapesti Postás Zeneiskolában folytatta tanulmányait. 1993-ban Londonba költözött, ahol rendszeres résztvevője lett az angol jazz életnek. 1996-tól az amerikai Berklee College of Music-on tanult hangszerelést és zeneszerzést, tanárai többek között: Mick Goodrick, John Abercrombie, George Garzone, Charlie Banacos, Hal Crook. Eközben több európai turnén vett részt (Anglia, Portugália, Olaszország), valamint Brazíliában is megfordult. Angliában az Arnie Somogyi Quintet tagja lett, amelyen keresztül többek között volt szerencséje együtt zenélni Tony Lakatossal, Szakcsi-Lakatos Bélával, és Borbély Mihállyal is. 2003-tól Budapesten él, eközben rendszeresen koncertezik/turnezik nemcsak Magyarországon, hanem Ausztriában, Angliában, és Svédországban.A birminghami konzervatorium latogato tanara. Jelenleg a Neil Yates five countries trio tagja.

Kovács Linda (ének)
1981-ben született Gyöngyösön. Zenei tanulmányait a gyöngyösi Pátzay János Zeneiskolában kezdte zongora szakon, majd két évig járt a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. 18 évesen kezdett foglalkozni jazz-énekléssel, Lakatos Ágnes tanítványa lett a Postás zeneiskolában, majd két évig a Kőbányai Zenei Szakiskola növendéke volt, ahol tanára Berki Tamás volt. 2003-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakára, ahol 2007-ben diplomázott.

Bögöthy Ádám Viktor (nagybőgő)
zenei tanulmányait gitáron kezdte meg, 2006-tól a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola jazz-gitár szakos hallgatója, tanárai Bende Zsolt, Nagy János. Eközben magánúton kezd el jazz-bőgőt tanulni. 2009-től a Kodolányi János Főiskola jazz-gitár szakos hallgatója, mesterei Birta Miklós, Czírják Csaba. 2010-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-bőgős tanulója lett, ahol Csuhaj-Barna Tibor tanítja.

Hollé Maximilián (dobok)
2006-tól kezdi meg dobos tanulmányait majd 2009 őszétől a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz szakos tanulója lesz, tanára Geröly Tamás. Eközben magánúton jár a magyar jazz szakma két meghatározó jazz dobosához, Jeszenszky Györgyhöz Mohay Andráshoz tanulni. 2011-ben felvételt nyer a Conservatorium van Amsterdamra, azonban tanulmányait szünetelteti. 2012-től a grazi Universität für Musik und darstellende Kunst tanulója lesz.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


És már Bambi is kapható!

És már Bambi is kapható!

Nem tévesztettük el a szöveget: arról van szó, hogy a nagy retróhullám immáron betört az üdítőital-piacra is: újra kapható lesz a Bambi!
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Pár óra alatt elkelt az összes Karel Gott-bankjegy

Zéró euró névértékű emlékbankjegyet bocsátottak ki Csehországban a 80. születésnapját vasárnap ünneplő Karel Gott tiszteletére. Az énekes képmását viselő 5000 bankó pár óra alatt elkelt vasárnap délelőtt az egyik prágai lemezboltban, amely előtt már szombaton este sorba álltak a legelszántabb rajongók a szakadó eső...

Bazinagy nyárzáró Quimby-parti a Track-ben

Noha a nyár java még előttünk van, s a zenekar is még megmássza a fesztiválok nagyszínpadjait, játszik kastélyokban, fellép cirkuszi artistákkal – már gondolnak a fináléra is: egy hatalmas szabadtéri klubkoncertet terveznek záróakkordként.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek