Nelson zenekar


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Nelson zenekar koncertek

Nelson koncert - VIDOR fesztivál Nyíregyháza

Nelson koncert - VIDOR fesztivál Nyíregyháza

Nyíregyháza - Országzászló tér augusztus 24. (17:30)
Nelson zenekar

A NELSON tagjai, 2019-ben:

Szirota ‘Ciki’ János – zenekarvezető, ének.
Pongó Ottó – billentyűk, ének,
Filep Aurél – basszusgitár, ének,
Péter Kristóf – szólógitár, ének,
Birtalan Zsolt – dob

Előző Tagok:

Bráder István – szólógitár, ének,
Bráder Benedek – dob

 

A Nelson zenekart 2001-ben Pongó Ottó “admirális” alakította Tyukodon a NELSON R. C. együttesjogutódjaként. A Nelson tagjai az ország egyetlen ‘lápi metál’ bandájának vallják magukat.  Zenei stílusuk a old school rock.

A csapat előző években trió formációban működött. Az új felállás: Szirota “Ciki” János (ének), Pongó Ottó (billentyűsök, zeneszerző, szövegíró), Bráder István (gitár), Bráder Benedek (dob), és Filep Aurél (basszusgitár). Először Szirota “Ciki” énekes majd később Bráder István gitáros és Filep Aurél basszusgitáros csatlakozott a csapathoz. Ők hárman ezt megelőzően az Unicum Plus Band együttesben játszottak. 2018-ban a zenekarvezető szerepét Szirota Ciki vette át.

A repertoár kezdetben a nyolcvanas évek népszerű külföldi és hazai rock slágereiből álltak. A banda felemelkedése akkor kezdődött, amikor egy sorsdöntő pillanatban a csapat énekese Szirota “Ciki” vette át a ‘főhős’ szerepét a színpadon! Különleges megjelenése, sajátos humora mindenkit azonnal rabul ejtett. Az ő biztatására később saját dalokat kezdtek írni és elsősorban ezeket adják elő koncertjeiken. Zenéjük a dallamos, lendületes rockzenére épül de több lírai hangvételű dal is gazdagítja szerzeményeik sorát.

Legnagyobb örömükre a közönség elfogadta és megszerette a dalaikat. Az elmúlt években az ország sok-sok településére eljutottak, sőt Romániába, Szlovákiába is elvihették nótáik üzenetét. Koncertjeinken a saját számaik mellett a közönség nagy örömére 1-2 igazi ROCK KLASSZIKUS is felcsendül. Évek alatt több közös rendezvényeken játszottak az EDDA, Bikini, P. Mobil, Beatrice, Republic, Hooligans, Tankcsapda, és a Boney M. együttesek koncertjein.

Az előző években elkészült felvételek után terveik között szerepel újabb album elkészítése. Az eltelt időkben meghívott vendégként szerepeltek több vidéki és országos televízióban.

2019 tavaszán egy hosszú fejezet lezárult, egy új pedig elkezdődött. A Nelson két új taggal (Péter Kristóf: Gitár, Birtalan Zsolt: Dob) folytatja munkáját. (Ami létezik, az változik /Ciki/ ) Bráder Benedek az Akela zenekart, Bráder István pedig a Szirota Jennifer és Zenekara, valamint a Ciki és bandája nevű formációkat erősítik.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/nelson.zenekar?filter=3
 
Képtár
  • Nelson zenekar kép 76058
  • Nelson zenekar kép 76060
  • Nelson zenekar kép 76061
  • Nelson zenekar kép 76062
  • Nelson zenekar kép 76063
  • Nelson zenekar kép 76064
  • Nelson zenekar kép 76065
  • Nelson zenekar kép 76066
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


D. Nagy Lajos-akusztik a MoMKult-ban

D. Nagy Lajos-akusztik a MoMKult-ban

D. Nagy Lajos októberben új, Minden, ami volt … minden, ami lesz című szóló albumával lép a MoMKult színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Metálos szülők figyelem: gyerekkönyvvel támad a Metallica!

A Rockbook számol be arról, hogy november 26-án jelenik meg a The ABCs Of Metallica című könyv.

Több mint százezren buliztak Debrecenben – a Tankcsapdával értek a csúcsra

Vasárnap véget ért a 12. Campus Fesztivál. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményére idén 114 ezren látogattak el.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek