Szászvárosi Sándor


Zenei stílusKlasszikus
Szászvárosi Sándor

Szászvárosi Sándor a historikus előadói gyakorlat képviselőjeként ismert a klasszikus zene iránt érdeklődők köreiben. Elsősorban a 15-18. század változatos zenei stíluskorszakainak előadására koncentrálja a figyelmét, de a klasszika és romantikus cselló irodalom is közel áll hozzá. A Hungaroton Records viola da gambaszólistája, aki amellett, hogy rendszeresen koncertezik Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Portugáliában, Németországban, vagy éppen Csehországban, maga is több együttes (Köztük a Sonora Hungarica és a Consort Custos Consort) alapítója. A Budapesti Zeneakadémián és a Debreceni Egyetemen kamarazenészi és csellóművészi diplomát szerzett, majd a bécsi Zeneakadémián (Universitat für Musik und Darstellende Kunst, Wien) folytatta tanulmányait, ezúttal viola da gambán, mesterképzésre pedig Lipcsébe iratkozott be. Nevéhez fűződik a magyarországi alap- és középfokú gambaoktatás elindítása a Kodály Zoltán Kórusiskolában, majd a Pikéthy Tibor és a Ward Mária Zeneművészeti Szakgimnáziumokban, mely utóbbiaknak mai napig tanára. Fellépett már a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Zempléni Fesztiválon és az Utrechti Régizene Fesztiválon is (Utrecht Early Music Festival). Felvételei között olyan, a kritika által méltatott lemezek sorakoznak, mint a Telemann- triószonátákat, barokk kontratenor áriákat, Johann Schenk op. 9-es szonátasorozatát, a L'echo du Danube-ot vagy éppen Buxtehude művészetét és korát bemutató korong.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Sandor.Szaszvarosi/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Belogolt a SZIN-re a Clean Bandit

Bejelentette első fellépőit a Szegedi Ifjúsági Napok: a Tisza-parton lép fel jövőre az újlemezes Clean Bandit.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Karácsonykor ismét Álomutazó – mesemusical Zsédával, Falusi Mariannal és Radics Gigivel

Az Álomutazó mesemusicalt először tavaly mutatták be a BOK csarnokban, akkor mintegy 50 ezer ember látta. A darab idén karácsonykor 10 alkalommal ismét színpadra kerül, de hamarosan megérkezik a boltok polcaira a csomagban megjelenő Álomutazó CD és a tavalyi nagy sikerű előadást tartalmazó DVD.

Öt év után visszavonul a Budapest Voices

Az eddigi legsikeresebb a capella formáció a Budapest Voices 5 évnyi alkotómunka és koncertözön után, januári dupla bulijukat követően saját döntés alapján határozatlan időre elcsendesül. A miértre egy Facebook posztban adták meg a választ.

Sting bejelentette: pályafutása legnagyobb slágereivel visszatér Budapestre júliusban!

Sting menedzsmentje ma bejelentette hogy Sting: My Songs elnevezésű turnéjak eretében Budapesten is koncertet ad.. A néhány különleges fesztiválfellépésből és önálló koncertekből álló sorozat magyarországi epizódja 2019. július 2-án lesz az Arénában.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek