Év koncertje - szavazás

Szászvárosi Sándor


Zenei stílusKlasszikus
Szászvárosi Sándor

Szászvárosi Sándor a historikus előadói gyakorlat képviselőjeként ismert a klasszikus zene iránt érdeklődők köreiben. Elsősorban a 15-18. század változatos zenei stíluskorszakainak előadására koncentrálja a figyelmét, de a klasszika és romantikus cselló irodalom is közel áll hozzá. A Hungaroton Records viola da gambaszólistája, aki amellett, hogy rendszeresen koncertezik Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Portugáliában, Németországban, vagy éppen Csehországban, maga is több együttes (Köztük a Sonora Hungarica és a Consort Custos Consort) alapítója. A Budapesti Zeneakadémián és a Debreceni Egyetemen kamarazenészi és csellóművészi diplomát szerzett, majd a bécsi Zeneakadémián (Universitat für Musik und Darstellende Kunst, Wien) folytatta tanulmányait, ezúttal viola da gambán, mesterképzésre pedig Lipcsébe iratkozott be. Nevéhez fűződik a magyarországi alap- és középfokú gambaoktatás elindítása a Kodály Zoltán Kórusiskolában, majd a Pikéthy Tibor és a Ward Mária Zeneművészeti Szakgimnáziumokban, mely utóbbiaknak mai napig tanára. Fellépett már a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Zempléni Fesztiválon és az Utrechti Régizene Fesztiválon is (Utrecht Early Music Festival). Felvételei között olyan, a kritika által méltatott lemezek sorakoznak, mint a Telemann- triószonátákat, barokk kontratenor áriákat, Johann Schenk op. 9-es szonátasorozatát, a L'echo du Danube-ot vagy éppen Buxtehude művészetét és korát bemutató korong.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/Sandor.Szaszvarosi/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult A Dal második elődöntője

Pápai Joci győzelmével és plágiumgyanúval zárult...

Szombat este A Dal című műsorban utoljára pontozott a tisztelt zsűri – megint adtak okot némi mérgelődésre nézői körökben. A legnagyobb port...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Három film is készül minden idők legkatasztrofálisabb fesztiváljáról

A katasztrófába fulladó Fyre fesztiválról két dokumentumfilm és egy játékfilm is készül/t egyszerre, megdöbbentő részleteket tárva fel a bazinagy amerikai átverésről – írja a 24.hu.

Bonnie Tyler, Havasi Balázs és Rúzsa Magdi is koncertezik idén nyáron Tokajban

Idén nyáron újra rengeteg programmal vár mindenkit a Tokaj Fesztiválkatlan! A kínálatban a zenei programok mellett lesznek színházi darabok, és különféle előadások is. Külföldi sztárvendégként pedig érkezik Bonnie Tyler!
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek