Zuglói Filharmónia


Zenei stílusKlasszikus

Közelgő Zuglói Filharmónia koncertek

Pastorale A 2020 IV/3 hangverseny

Pastorale A 2020 IV/3 hangverseny

Pesti Vigadó április 25. (16:00)
Pastorale B 2020 IV/3 hangverseny

Pastorale B 2020 IV/3 hangverseny

Pesti Vigadó április 26. (16:00)
Gaudeamus bérlet V/5.

Gaudeamus bérlet V/5.

Zeneakadémia - Nagyterem május 16. (19:30)
Zuglói Filharmónia

A Szent István Király Szimfonikus Zenekar megalapításától kezdve (1954) Zuglóhoz kötődik. Az 53 éve alapított együttes sikerei, eredményei révén sok dicsőséget szerzett a kerületnek, külföldi útjai során a határokon túl is ismertté tette Zugló nevét. A zenekar alapítója Záborszky József aki az István Gimnázium tanulóiból alakított diákzenekarból professzionális szinten muzsikáló együttest nevelt. 1988 óta vezető karmesterük Záborszky Kálmán, akinek irányítása alatt további hazai és külföldi sikerek, rádió és TV felvételek, CD lemezek fémjelzik a fél évszázada töretlenül fejlődő együttes útját.

A magyar zenei életben meghatározó helyet vívott ki magának a Szent István Király Szimfonikus Zenekar azzal is, hogy rendszeresen műsorra tűzött Magyarországon kevéssé ismert alkotásokat. Megtisztelő, hogy több kortárs zeneszerző együtteseinkre bízta művének ősbemutatóját. A Szent István Király Szimfonikus Zenekar a hivatásos együttesek egyik fő utánpótlás-nevelő műhelye. Vezető zenekaraink tagjai között szép számmal akadnak olyanok, akik az Istvános Zenei Műhelyben sajátították el a zenekari játék alapjait.

Számos világhírű művész tart fenn rendszeres kapcsolatot az együttessel. Jelenlétük, hangversenyeik bizonyítják a zenekar művészi színvonalát, előadókészségét, muzikalitását. A korábbi időkben Ferencsik János, Kórodi András, az utóbbi években pedig Vásáry Tamás, Kobayashi Ken-Ichiro, Jurij Szimonov vállaltak állandó fellépéseket a zenekarral. Határozott célunk, hogy a Szent István Király Szimfonikus Zenekar félhivatásos együttesként is megőrizze azt a szellemiséget, amely fél évszázada fiatalok ezreit ragadja magával: jó és értékes zene a lehető legmagasabb színvonalon; nagyon erős közösségi érzés; a közös célokért való önzetlen áldozatvállalás. 2000-ben a Szent István Király Szimfonikus Zenekar Magyar Örökség-díjban részesült.

A Zuglói Önkormányzat döntése értelmében 2006 januárjától a Szent István Király Szimfonikus Zenekar félhivatásos együttesként folytathatja munkáját, működtetője a Zuglói Filharmónia Kht. A Képviselő-testület példaértékű, egyhangú döntésével elismerte a fél évszázada Zugló kulturális életét meghatározó együttes művészi tevékenységét.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/ZugloiFilharmonia/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Az Everness fesztivált is augusztus utolsó hétvégére rakták át

Az Everness fesztivált is augusztus utolsó...

Úgy tűnik, már a hazai fesztiválszervezők sem bíznak abban, hogy a veszély júniusra elmúlik (max. a helyzet...), ugyanis egyre többen tologatják...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Áttolják augusztusra a Fishing on Orfűt

Ezt a hírt egyszer már közöltük – igaz, kérdőjellel – március 31-én, amikor a PICSA "elszólta magát", és feltöltötte a koncertjük eseményét az augusztusi dátummal.

Egy európai nagyfesztivállal megint kevesebb az idei nyár

Szomorú, de sajnos ma sem ússzuk meg fesztiváltörlés nélkül a napot. Ezúttal a dániai Roskilde volt kénytelen lehúzni a rolót, miután a kormány kész helyzet elé állította a szervezőket. Akárcsak a Nova Rock esetében.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek