A Def Leppardban sosem fordulhatott volna elő az, ami az AC/DC-ben

2018/01/07  ·     ·  Juhász Vali

A Def Leppard nem helyettesítette volna énekesét, ahogyan az AC/DC tette, amikor Axl Rose-t bevették Brian Johnson helyére. Ezt a zenekar énekese, Joe Elliott nyilatkozta.

A Def Leppardban sosem fordulhatott volna elő az, ami az AC/DC-ben

Egyébként nem Johnson volt az AC/DC első énekese, akit pótolni kellett. A zenekar első 6 stúdióalbumán Bon Scott volt a frontember 1980-ban bekövetkezett haláláig. És már ő is az első énekest, Dave Evanst váltotta, aki csak az AC/DC első kislemezén szerepelt.

Amikor tavaly Slash csatlakozásával megtörtént a Guns 'N Roses újraegyesülése, akkor csatlakozott Axl vendégénekesként az AC/DC-hez, mert Brian Johnson kénytelen volt szünetet tartani – akkor úgy tűnt, talán örökre – a hallási problémái miatt.

Egy beszélgetésben a Def Leppard frontembere így vélekedett minderről:

"Soha nem tennék ilyet. (...)Tekintettel arra, hogy nekünk olyan dobosunk van, aki elveszítette a karját – és mi visszavártuk őt."

A Def Leppard dobosa, Rick Allen 1979-ben csatlakozott a zenekarhoz, akkor mindössze 15 éves volt, de öt évvel később egy szilveszteri balesetben elvesztette a karját. A zenekar nem helyettesítette őt, hanem megvárta, amíg Allen megtanulja, hogyan kell játszania egy számára elkészített dobfelszerelésen és azután folytatta a turnét és felvételeket a mai napig.

Fotó: Ultimate Classic Rock

Noha a Def Leppardnak van közös története az AC/DC-vel, hiszen turnéztak együtt a '70-es évek végén, Elliottnak nem csak a gyors pótlás nem tetszett, nem igazán volt ínyére az sem, hogy Axl lett a vendégénekes.

"Azóta láttam néhány felvételt a YouTube-on és azt hiszem, nagyon jó munkát végzett" - mondta, elismerve, hogy Rose mindig nagy rajongója volt az AC/DC-nek.

 

Thanks for everybody: Cliff Williams kiszállt az AC/DC-ből

 

Ám, miközben elismerte, hogy nagy rajongója a Johnson-korszaknak, Elliott hozzátette, hogy az AC/DC utolsó turnéjának line-upja már nem "az igazi AC/DC többé", inkább csak "Angus és a másik négy bandájának" nevezhető.

Axl beugrása a koncert.hu tudósítóját végül meggyőzte

Az AC/DC alapító gitárosa, Malcolm Young 2014-ben hagyta el a zenekart, 2017 végén pedig elhunyt, nem sokkal testvére halála után.

A cikk forrása

 

Def Leppard, AC/DC, Joe Elliott, Axl Rose, Slash, Rick Allen

 

 

Szólj hozzá!


EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál...

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostorban ad koncertet az olasz Quartetto Eos

Magyarországon is elindul az Európai kamarazenei együttműködés, a MERITA projekt, amelynek az a célja, h felkeltse és fenntartsa az érdeklődést a klasszikus zene iránt. A program keretében első ízben május 19-én a bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor történelmi terében ad koncertet az olasz Quartetto Eos.
Új koncertek