Egyelőre nyitott akta a pénteki rappergyilkosság Amerikában

2020/12/01  ·     ·  koncert.hu, MTI

Bízhatunk az OFF Médiában: ők figyelemmel követik ezt a "rappergyilkolós" trendet, mi csak szemmel tartjuk – ők adták hírül, hogy újabb eset történt: rejtélyes körülmények közt agyonlőtték Lil Yase kaliforniai rappert.

Fotó: Last.fm

Az történt, hogy Yase péntek este stúdiózott, az elbeszélések szerint éjfél körül közölte, hogy elugrik valahova, majd jön... Sosem jött vissza. Testére másfél óra múlva bukkantak rá egy, a stúdiótól közel egy órányira lévő helyen, azonnal kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni. A rappert agyonlőtték, hogy ki, arról még egyelőre találgatások sincsenek, mert ismerősei szerint nem voltak rosszakarói, a zenéjében néha mutatott – s amúgy a műfajhoz kötelezően megjelenítendő – gengszter imidzs állítólag csak kamu volt.

A hír forrása

Legnagyobb slágere, a "Mad" a Shoreline Mafia-val több mint 2,1 millió streamet gyűjtött össze a Spotify-on és közel egymillió YouTube-megtekintést. Legutóbbi kislemeze, a "Case Closed" körülbelül egy hónappal halála előtt jelent meg. A közelgő EP-kollabot egy ItsFatFat nevezetű rapperrel "Minden nap péntek van!" címmel éppen pénteken jelentették be. Volt már közös munkájuk.

"Nincs tanú – nincs eset, az akta lezárva" – rappeli a dalban. Lil Yase, vagyis Alexander Mark Antonyyo Jr. mindössze 26 éves volt.

 

A trend szót nem véletlenül írtuk le, hónapok (évek?) óta öldöklik a rappereket az USA-ban. Novemberben írtuk meg, hogy meggyilkolták azt a rappert, aki egyszer már túlélte, hogy fejbe lőtték. Előtte nem sokkal adtunk hírt arról, hogy lövöldözésben elhunyt King Von, chicagói rapper. Nyáron pedig azon döbbentük le, hogy egy hónap alatt 4 rapperrel végeztek. És akkor nem mentünk jobban vissza az időben... Sherlock Holmes már elgondolkodna a sorozatgyilkosság lehetőségén.

 

rapper, gyilkosság, Ameraika, Lil Yase

 

 

Szólj hozzá!


Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte –  és most Magyarországra jön

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte...

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

EGYÜTT A ROCK&ROLL-ért – 3 napos fesztivál koncertekkel Budapest szívében

A Rocky Monday Közhasznú Egyesület 2024. április 26-28. között, a VI. ker. Dessewffy utca 39 előtti szakaszon immáron negyedik alkalommal szervezi meg az "EGYÜTT A ROCK & ROLL-ért" elnevezésű zenés fesztiválját.

Amikor mindenki szerző a zenekarban – idén is izgalmas témákkal jön a Dalszerző Expo

Idén hetedik alkalommal szervezi meg az Artisjus a DEX Songwriting Expót. A rendezvényt 2018-ban indította el a szerzői egyesület azzal a céllal, hogy hiánypótló kezdeményezésként támogassa az információmegosztást és kapcsolatépítést a dalszerzői közösségen belül, valamint lehetőséget teremtsen a szakmai fejlődésre.
Új koncertek