Elhunyt a Bonanza Banzai negyedik tagja

2022/05/11  ·   Zenei hír   ·  koncert.hu

"Az örök jószívű és kedélyes Fábián Tibor itt hagyott bennünket. Valahol a háttérben ő volt a 4. Bonanza tag" – írta posztjában a dj, producer Attika.

Fotó: Ákos/FB

"Kovács és Hauber egyazon gimnáziumba járt és az ottani kórusban ismerkedtek össze. Ekkor döntötték el, hogy egyszer zenekart alapítanak. Zsolt ötlete nyomán – miután Ákos leszerelt a katonaságból – 1987-ben közösen jelentkeztek a Pesti Műsor című magazin Csillag Születik című tehetségkutatójába, együttes kategóriában - már ekkor is a Bonanza Banzai nevet használva. Miután demójuk elnyerte a zsűri tetszését, továbbjutottak a középdöntőbe, amelyet a Petőfi csarnokban rendeztek. Bár együttes kategóriában nem jutottak tovább, a zsűri egyik tagjának, későbbi menedzserüknek, Fábián Tibornak a javaslatára továbbléptek szólista kategóriában, mégpedig Ede és a Bonanza Banzai néven, végül a harmadik helyet szerezték meg. Ezután – mint az igazi sztárok - nézeteltérések miatt feloszlottak" – írja a Behir pár évvel ezelőtt keltezett cikkében, hozzátéve, hogy  egy évre rá Fábián Tibor nyomására újra egymásra találtak a fiúk.

Kovács Ákos így búcsúzik tőle:

 

"Talán kevésbé volt köztudott, hogy mindig is szoros szálak fűzték a komolyzenéhez is. A Mátyás-templom ének-zenekarának aktív tagja volt. A Liszt év alkalmával az ő nagyszerű műveiből szólaltattak meg többet is, így pl. az Esztergomi Misét, a Magyar Koronázási Misét és a Missa Choralist" – olvastuk a bevezetőben említett posztban.

"Mikor fevonulunk egy új munkahelyen, mindig őt idézem.
Felállok egy raklapra és 'Színpadon a Bonanza Banzai!' felkiáltással indítom a melót..."
(Komment Ákos posztja alatt)

Fábián Tibor, Bonanza Banzai, gyász

 

 

Szólj hozzá!


Marcus Miller koncertje a Dürerből a MOMKultba költözik

Marcus Miller koncertje a Dürerből a MOMKultba költözik

A koncert helyszíne a Dürer Nagyterme lett volna, azonban a szervezők közleménye szerint a jelen kialakult építőipari körülmények miatt az nem...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Gyertyafényes megemlékezésre várja a 45 éve elhunyt Király rajongóit a Magyar Elvis Klub

Augusztus 16-án már 45 éve, hogy Elvis Presley zenei tehetségét, magával ragadó lényét csak felvételein tapasztalhatjuk meg. Ezalatt az időszak alatt végérvényesen kulturális ikonná vált: hatása folyamatos a zenészek újabb generációira, sokféle műfajban alkotott dalait nemzedékek hallgatják továbbra is, jellegzetes...

Fehér Balázs a Hajón

A Hajógyár és az A38 közös eseménysorozatának következő Zene x Színház estjén Hegyi Dóri (OHNODY) Fehér Balázst fogja kérdezni a színpadon. A portrébeszélgetést a Momentán Társulat színészeinek improvizatív jelenetei színesítik, az est végén pedig Fehér Balázs Wagner Emillel közösen ad akusztikus koncertet.
Új koncertek