Jack White visszatért!

2018/01/15  ·     ·  Simonyi Éva

A zenész két új dallal tért vissza, illetve érkezik új albuma is, ami már 4 éve várat magára. A hivatalos megjelenési dátumot a Facebook oldalán osztotta meg: március 23. Érdemes végigolvasni a közreműködők listáját...

Jack White visszatért!

Jack White új szerzeményeit már év elején rajongói elé tárta: január 9-én a Beats 1 csatornán lehetett hallani először két új dala közül az elsőt, a "Connected By Love"-ot, ami az első single a közelgő új albumáról, (amely már harmadik szólóalbuma lesz), a Boarding House Reach-ről, majd megjelentette az album második dalát, a "Respect Commander"-t is.

 

A lemez spártai körülmények között, a Jack búvóhelyéül szolgáló lakásban született, ahol semmiféle külvilági zaj és történés nem zavarhatta meg az alkotás folyamatát. White kizárólag azt a típusú felszerelést használta, amit 15 éves korában. Az album hangzásbéli sokszínűséggel operál: ropogó rock'n'roll, electro, hard funk, proto punk, hip hop, gospel blues és még country is felfedezhető a zenei világában.

A lemezen a multiinstrumentalista White énekel, akusztikus és elektromos gitározik, dobol, orgonán és szintetizátoron játszik. Mellette zseniális zenészek tartják a frontot: a dobok mögött Louis Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend, Mariah Carey), a basszusgitároknál Charlotte Kemp Muhl (The Ghost of a Saber Tooth Tiger) és NeonPhoenix (Kanye West, Lil Wayne, Jay-Z), a szintetizátoroknál DJ Harrison és Anthony "Brew" Brewster (Fishbone, The Untouchables), a billentyűknél Neal Evans (Soulive, Talib Kweli, John Scofield) és Quincy McCrary (Unknown Mortal Orchestra, Pitbull), az ütős szekcióban Bobby Allende (David Byrne, Marc Anthony) és Justin Porée (Ozomatli), a háttérvokáloknál Esther Rose és Ann & Regina McCrary. Régebbi közreműködők is felbukkantak, pl. a doboknál Daru Jones (Nas, Talib Kweli) és Carla Azar (Autolux, Depeche Mode, Doyle Bramhall II).  Egy dal erejéig az énekes-dalszerző, C.W. Stoneking is csatlakozott. 

White a Boarding House Reach megjelenését nagy fesztiválok főfellépőjeként pörgeti majd csúcsra, pl. a GA's Shaky Knees Music Festival, a Boston Calling és a New York-i Governor's Ball Music Festival színpadain.

 

 

Jack White, új lemez

 

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek