Lejjebb tekerik a fűtést az Arénában

2022/11/27  ·     ·  koncert.hu

Mint állami tulajdonú intézményre, a Papp László Budapest Sportarénára is vonatkozik a kormányrendeletben előírt hőmérsékleti korlát.

Fotó: BudapestAréna

A kiadott közleményében az intézmény arról tájékoztatja a közönséget, hogy az elkövetkező hideg hónapokban a megszokottól hűvösebb lesz a házban. Amit mi speciel annyira nem bánunk, mert a múltkor (CURE) kabát nélkül is szakadt rólunk a víz, igaz, nem ültünk, hanem álltunk. De az energiaválság felhozta az emberi testhővel való fűtés lehetőségét is...

Olvastunk egy cikket, amely szerint stockholmi mérnökök rájöttek, hogyan tudják hasznosítani az emberek által leadott hőt a fűtésszámla csökkentése érdekében. A stockholmi központi pályaudvaron naponta 250 ezer ember megy keresztül, ami annyi energiát biztosít a hőcserélők számára, hogy a pályaudvarral szemben lévő irodaház fűtési költségeit 25%-kal képes csökkenteni. Mindezt úgy, hogy a pályaudvar hőmérséklete nem csökken, ugyanis az energiát nem ellopják, hanem csak a “feles” energiát használják fel. Glasgowban például a bulizók testhőjével fűtenek egy klubot. A Bodyheat rendszer összegyűjti a táncolók által termelt testhőt, vizes közeg segítségével keresztülvezeti a padlóba fúrt, 200 méter hosszúságú furatokon, majd a hőszivattyúzás elvének megfelelően visszaengedi a közösségi ház légterébe. A tulajdonosok szerint ez a módszer lehetővé teszi, hogy teljesen leváljanak a gázról... Az emberi hővel működő hőszabályozó rendszer iránt egy berlini klub is érdeklődik. A Bodyheat-rendszer kifejlesztését egyébként a skót kormány támogatta.

A BudapestAréna befogadóképessége 12 500 fő...

Ma amúgy NOX koncert lesz ott, öltözködjetek rétegesen és táncoljatok sokat! December 10-én pedig Havasi-koncert... :D

 

 

 

Aréna, hőmérséklet, kormányrendelet, bodyheat

 

 

Szólj hozzá!


Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a Turbinában O’Sullivan

Ezek nem dalok.... – első albumát mutatja be a...

Az ír származású Ian O’Sullivan komoly belső harc után az orvosi pályát hagyta maga mögött a zenélésért, 2020-ban szólóprodukciójával is...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Elmentek stúdiózni egyet Texasba, majd hazatértek egy albummal és egy fesztivál-fődíjjal – A NYUGHATATLAN-sztori

Stílusosan, a country és a rockabilly őshazájában rögzítette tizenegy dalos korongját az egyik legismertebb hazai country-rockabilly zenekar, a Nyughatatlan. Végül aztán nem csak az új anyaggal, hanem többek között a Texas Sounds Country Music fesztivál fődíjával tértek haza. A Restless megjelenésének apropóján a csapat...

Tökéletes hír Halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

Meg kellett tanulniuk Fletch nélkül élni – jön az új lemez, indul a Depeche Mode turné

Új albumuk, a "Memento Mori" megjelenése előtt az NME Berlinben és Londonban is találkozott az ikonokkal, hogy beszélgessenek arról, miként találták meg újra az élet, a zene és egymás szeretetét a zenekari társ, Andy Fletcher elvesztése után. (A teljes interjú linkje a cikk végén.)

A '70-es, '80-as évek sci-fi filmzenéi az A38-on

Időutazásra hív a Dance With The Dead június 22-én az A38 Hajón. Analóg szintetizátoraival és gitárjaival a zenekar úgy szól, mint a '60-as, '70-es, '80-as évek sci-fi és akciófilm-zenéi.
Új koncertek